За вакцинисане додатно 3.000 динара помоћи

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће сви грађани који су вакцинисани добити додатних 3.000 динара помоћи.

Извор: ТВ Пинк

Председник је рекао да ће, поред раније предвиђене помоћи, сви који се вакцинишу, а имају више од 16 година, или који су се вакцинисали било једном или две дозе и сви који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, добити додатних 3.000 динара од државе.

Вучић је рекао да се до касно синоћ консултовао око те одлуке са премијерком и да су то одлучили, као и да ће се тек видети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада.

"Не можемо да доносимо негативне дискриминационе мере за оне који не желе да приме вакцине, иако мислим да је то неодговорно и себично да се неко не вакцинише. Размишљали смо зато да како да наградимо људе који су показали одговорност и донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали", рекао је Вучић.

Рачунамо да до краја маја можемо да дођемо до бројке од близу три милиона људи који су се вакцинисали макар једном дозом, како би стекли колективни имунитет.

За девет година увећали БДП за 50 одсто

Ове године се очекује да Србија достигне висину БДП-а, у апсолутним бројкама, преко 50 милијарди, што је повећање до 50 одсто у последњих девет година, будући да је висина БДП-а 2012-е године била 33,6 милијарди, изјавио је данас председник Александар Вучић.

Уз то, подсетио је, у међувремену су се десиле катастрофалне 2014-е година, због поплава, и 2020-е због коронавируса, а Србија је ипак успела да направи раст.

"За 50 одсто је обим и вредност свега што у Србији направимо нарасло за свега девет година и сада више не причамо о повратку на 1989-у годину, јер смо много испред. И то много говори", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник је истакао да је поносан на успех Србије када су у питању инфраструктурни пројекти, као и на договор са ЕУ о помоћи у изградњи пруге до Северне Македоније, док се и са кинеским пријатељима ради много пројеката.

Уз пругу Београд - Ниш и даље ка Северној Македонији, подсетио је да је почела градња Фрушкогорског коридора, а градиће се и брзе саобраћајнице до Пожаревца, затим до Градишта и Голупца.

Додао је да Моравски коридор увелико напредује, као и деонице Рума-Шабац, Кузмин-Сремска Рача, а ускоро би, навео је, требало да се заврше "папири" за брзу саобраћајницу Београд - Зрењанин.

"Ускоро би требало да, после деонице Чачак-Пожега, идемо на деоницу ауто-пута од Пожеге ка Ариљу, Ивањици, Сјеници, Дугој пољани, до границе са Црном Гором. Надамо се да ће Црна Гора пронаћи новац да уради 60 километара ауто-пута од Бољара до дела пута који је већ изграђен", рекао је Вучић.

Србија добија другачији изглед за девет, десет месеци, подвукао је он.

"Од 2012-е до 2021-е године 50 одсто смо увећали, у апсолутним бројкама, БДП наше земље, али толико су увећане и плате, у реалним бројевима, у номиналним и више 60 одсто. Пензионери имају највеће пензије у историји, али то још није довољно и зато посебно бринемо о њима", рекао је Вучић.

На Председништву о многим темама, и о променама у СНС

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је да ће вечерас на Председништву партије бити разговарано о многим темама, да ће бити речи и о променама у СНС и свим другим важним питањима.

”Разговараћемо, наравно, о политичкој ситуацији. О одговорности СНС, плановима, програмима”, најавио је он за ТВ Пинк.

Сутра исплата 30 евра помоћи за пензионере

Председник Србије Александар Вучић најавио је да сутра почиње исплата првих 30 евра помоћи пензионерима.

Вучић је рекао да за помоћ не треба да се пријављује 1,9 милиона људи, а то су пензионери, корисници социјалне помоћи, као и људи запослени у заводима за извршење кривичних санкција, јер су већ у систему.

Председник је гостујући на ТВ Пинку рекао да ће прекосутра кренути исплата и за кориснике социјалне помоћи и људе у заводима за извршење кривичних санкција.

"Од 12. маја иде исплата првих 30 евра за све грађане који су се пријавили. То је за ових 3,2 милиона људи, а верујем да ће их бити и 3,7 милиона евра", рекао је Вучић.

Разматрамо - невакцинисани у јавном сектору без плаћеног боловања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Влада Србије разматрати одлуку да запослени у јавним предузећима и јавним органима - војници и полицајци, уколико нису вакцинисани, а заразе се короном, немају плаћено боловање од короне.

Вучић је за ТВ Пинк казао да то тек треба да потврди Влада и додао да ће држава и невакцинисане излечити ако је у могућности, али да неће имати плаћено боловање од короне.

"То је по мени више него фер", казао је Вучић додајући да се он као врховни командант Војске Србије вакцинисао те да нема логике да неки војник сматра да је паметнији и да одбија да се вакцинише.

Како каже, примио је две дозе вакцине, није осетио ни да су га уболи, а није имао ни никаквих проблема, већ је радио све време.

"Замислите ви војника или полицајца чији се врховни командант вакцинисао и који каже да је потребно да се сви вакцинишу, а он каже не, не, ја сам паметнији од тебе и то је моја одлука. Хоћеш тако да ми кажеш и да не дај Боже дође до некога сукоба негде и ми кажемо да се иде се у пробој обруча, а он каже не, не ја сам паметнији, ми треба да се повучемо назад. Која је друга логика", казао је Вучић.

Истиче да нико никога неће натерати да се вакцинише и поручује антиваксерима да слободно верују у глупу теорије завере да вакцина не ваља.

Како каже, један део људи је свестан да вакцина може да сачува живот, док други део људи није.

Наводи да је током прошле ноћи позивао чланове СНС-а који су председници општина и градоначелници, а који се нису до сада вакцинисали како би их мотивисао да то учине.

"Не знате колики је мој јед због тога, изабрани су на то место због поверења у политику коју сам представљао. Лепо ти је да будеш председник општине, али први пут када је требало да послушаш и вакцинишеш се, ти кажеш не, не, ја сам паметнији", каже председник Србије.

Додаје да је на представницима власти да учине све да мотивишу грађане да се вакцинишу у што већем броју.

Ако у 2. кварталу раст буде преко 10%, БДП у 2021-ој години и преко 7%

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, одговарајући на изјаву председника Фискалног савета Павла Петровића да ће јавни дуг Србије бити увећан преко 60 одсто БДП-а због великих трошкова државе, да све зависи од привредног раста и вакцинације, као и да ће уколико у другом кварталу раст буде преко 10 или 11 одсто, БДП у 2021-ој години можда износити и преко седам одсто, а јавни дуг бити и мањи од садашњих 58 одсто.

Вучић је рекао да је то посао Фискалног савета да каже да се не повећају плате и пензије да увек треба да се потроши мање.

Председник је гостујући на Пинку рекао да је Србија имала раст БДП у првом кварталу од чак 1,2 одсто уместо планираних минус 1,3 одсто.

Вучић Пинк 0013
Извор: printscreen

Вучић објашњава да је држава успела раније са 78 одсто јавног дуга да га смањи на 52 одсто, који сада износи око 58 одсто, док је у многим другим развијеним земљама и преко 100 и 200 одсто због ковид кризе.

"Верујемо да ћемо одржати јавни дуг испод 60 одсто до краја године", истакао је Вучић.

Како каже, не постоји ниједна земља у Европи која је мањом брзином, можда једна или две, која је имала мањи раст јавног дуга у време коронавируса.

Ако будемо имали раст преко шест одсто, свакако ће јавни дуг бити испод 60 одсто БДП-а, додао је председник.

Додао је да нам све нам зависи од привредног раста и вакцинације.

Много антиваксера превараната на друштвеним мрежама

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас поводом антиваксера да постоји много превараната којима су друштвене мреже омогућило такво деловање.

Вучић је то казао на ТВ Пинк коментаришући најаву заказаног скупа за 21. јун ове године на којем ће, како најављују, грађане наводно обучити за самоуклањање чипа након вакцине против вирусакорона, а за шта је котизација 15.000 динара или за странце 150 евра или 180 долара.

"Имате много превараната, друштвене мреже су им дале све могућности за такво деловање. Ово је екстремни случај, али и до сада сам свашта слушао - како из хеликоптера бацамо сарин, како се чипују људи", казао је Вучић.

Председник је навео да му се већ седам или осам пута са пријатељима десило то да и не зна да су антиваксери, али да то накнадно сазна и то када се касније заразе и разболе.

"Рачунам да имам посла са озбиљним и одговорним људима, а накнадно сазнам да су антиваксери. Али, када се они разболе и недељама их чувамо у болници као мало воде на длану, потрошимо најскупље могуће лекове да им сачувамо живот, онда сазнате да им ни чланови фамилије нису вакцинисани јер је вакцина лоша и онда и њима треба да сачувате живот", навео је.

Председник истиче да за њих има само питате да ли имају имало части и образа да кажу - "извините".

"Не треба ми хвала, немојте ни лекарима говорити хвала, ни држави јер су лекови скупи и немојте да ми кажете да сте то платили кроз социјално осигурање јер сте платили само један дан", истакао је председник.

Вучић додаје да је његова идеја да се људима да рачун, не да га плате, већ само да виде колико је коштало то њихово лечење.

Како наводи, то износи не мање од 600 евра.

Иронично је позвао све који верују у теорије завере да дођу пре 21. јуна да им о трошку државе изваде чипове, како би видели, како каже, "како неки људи могу тако преварантски да се понашају и још да људима отимају паре".

"Наше је да мотивишемо све људе да се вакцинишу до 31. маја, добиће сви они који су се вакцинисали додатну помоћ", каже председник.

Упитан за 3.000 динара који ће добијати они који се вакцинишу у тржним центрима, Вучић кажу да то дају неке компаније и захваљује им се на томе уз коментар да је то друштвено одговорно понашање.

Додаје да је након његове вакцинације у Пуковцу, преко 400 људи само тог дана у том малом месту вакцинисано.

Најавио је да ће кренути по аутобусима од Обреновца, Уба, Лајковца и разговарати са народом како би их мотивисао да се вакцинишу.

У Србији кључне одлуке неће доносити амбасадори

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је покренут међустраначки дијалог, али да је некима, који желе да разговарају уз посредовање странаца, циљ, не да разговарају, већ да их неко са стране доведе на власт.

Подсетио је да се, они који одбијају разговоре са влашћу без странаца, враћају на своје време када су амерички амбасадори и Мишковић доносили одлуке ко ће да буде у Влади.

Он за ТВ Пинк истакао да у Србији кључне одлуке неће доносити амбасадори.

“Замислите неког од амбасадора и тајкуна да ми каже овај може овај не може у Владу. Реците ми име светског политичара и тајкуна који може то да уради. По томе видите колико је Србија напредовала. Не зависи више од двојице тајкуна како ће Србија напредовати, већ од раста и резултата“, поручио је он.

Европи је успешна Србија, Србија без Косова

Европи је успешна Србија, Србија без Косова, оценио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је, за ТВ Пинк, поручио Албанцима у Приштини, који сваког дана прете Србији тужбама за геноцид, да то не раде.

“Тужбу за геноцид против државе Србије, која је увек и која и данас формално правно постоји на КиМ, можете да изведете само преко друге државе, Албаније. То би значило де факто почетак уједињења са Албанијом. Упозоравам вас и молим да то не чините“, нагласио је Вучић.

Позвао је и оне који Приштину и даље, како каже, љуљају и пазе као своје дете да то не чине.

“Као Бога их молим да то не чине“, рекао је он.

Вучић је указао да, када људи из иностранства говоре да су против промена граница не говоре истину, јер су оно заправо за промену граница.

“Лажу отворено, они су само за то да се промене границе Србије. Када год кажу да су против промене граница, ја кажем “ти си још један од лицемера који жели промену граница која је остварена на силу када смо имали неспособну власт у Србији. Кажете против сте промена граница, а на Косову то оправдавате наводном хуманитарном катастрофом. Зар није била већа катастрофа у Ираку и што онда Басру нисте одвојили од Багдада?“, рекао је он додајући да то говори само о лицемерју тих.

“Што нисте одвојили Кандахар од Кабула у Авганистану. Хомс од Дамаскуса у Сирији? Само сте Србији нашли да одвајате иако није било ни близу хуманитарне катастрофе?“, поручио је он.

Како је рекао, када постави питање - зашто неки имају право на самоопредељење а други не - кажу му, пренео је, да треба да гледа да гура економију.

“Што би им била у интересу успешна Србија? Европи је успешна Србија, Србија без Косова. Зато су и против мини Шенгена, против политике “Балкан Балканцима“. Увек желе да подижу друге против нас, да Србија не би била јака, не буде доминантна“, закључио је Вучић.

Путеви су моја посебна страст

У Србији има још лоших путева, али више од мојих снова се остварује, рекао је данас председник Александар Вучић, коме су, како каже, путеви "посебна страст".

Осим улагања у нове инфраструктурне пројекте, Вучић је најавио и значајне инвестиције у енергетици.

Држава данас има новац, јер има високу стопу расту, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинку.

Размишља се, каже, да се нађе начин да се од Светске банке и ИБРД-ија добију одређена средства за реконструкцију изградњу путева која воде из села у село, каквих је доста у Србији.

Вучић Пинк 0033
Извор: printscreen

А да би се, каже, све то остварило неопходно је да се што више људи вакцинише да бисмо, како каже, могли да се вратимо својим редовним активностима.

Наводећи примере из свог окружења, Вучић је испричао да је разговарао са оцем једне, како је рекао, дивне и познате девојчице у Србији, који му је рекао да још није сигуран да ли ће примити вакцину.

Подсетио је да у свим местима у Србији постоји "шведски сто" вакцина, и да људи могу да бирају.

Онима који наводно тврде да реинсталирају чипове из вакцина против коронавируса је поручио да су они за затвор јер наносе штету јавном здрављу и да је реч о белосветским преварантима.

Да кризни штаб размотри отварање ресторана од петка

Председник Србије Александар Вучић замолио је Кризни штаб да размотри отварање угоститељских објеката без башти од петка, 7. маја, који су тренутно затворени у оквиру мера против коронавируса.

"Молим Кризни штаб да уважи и да се крене са отварањем од петка - да отворимо и ресторане и оне затворене објекте, не само оне са баштама, па да видимо да ли можемо да издржимо", казао је Вучић на ТВ Пинк.

На питање да ли ћемо моћи да правимо свадбе и колективна венчања ове године, председник каже да верује да ће то моћи да се чини већ од јуна месеца.

"Није на мени, на Кризном штабу је, али ако нам успе све ово што планирамо, верујем да ћемо моћи већ од јуна месеца", казао је Вучић.

Навео је да верује да ћемо у јуну месецу моћи да имамо колективно венчање у Скупштини града Београда, а на предлог водитеља да то буде на Видовдан и на питање да ли може он да буде кум, казао је "могу".

Обећавам, похапсићемо мафијашку банду из фудбала

Председник Александар Вучић најавио је данас, поводом малверзација у домаћем фудбалу, да ће сви који раде противзаконито бити ухапшени.

"Ту мафијашку банду из фудбала, царине, свега, која пушта да вам се сви смеју пеналима који се свирају, цела Европа, свет - све ћемо да их похапсимо. И не занима ме ко им од државних функционера помаже по том питању", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је рекао и да је слично обећање дао за Беливукову групу, иако га, каже, многи нису озбиљно разумели, када је то рекао у јавности.

"То је моје ново обећање, а народ нека види да ли сам говорио истину. Нека људи погледају како ће да изгледа следеће првенство и да ли ће да се игра "три за три", а да у последњих седам кола неки тимови личе на Манчестер Сити или Париз Сен Жермен", рекао је Вучић, додајући да је "много тужан" због тога како нам изгледа завршетак фудбалског првенства.

Подсетио је да би следеће године у Србију требало да стигне и "ВАР" систем.

Кад држава неће да ради за тајкуне, онда сам ја Гебелс

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га његови политички противници оптужују за коришћење Гебелсових метода, али да је управо супротно, да они користе те методе, понављајући лажи и измишљотине у нади да ће то онда постати истина.

Вучић је гостујући на ТВ Пинку, коментаришући оптужбе које је на његов рачун изнео новинар Слободан Ступар рекавши за њега да је "национал - социјалиста, популиста, националиста и помало клеро фашиста" и да ради по "шемама Гебелса", да све што ради је управо супротно од тога што тврди Ступар.

Председник је казао за Ступара да има много мање образовање од онога како се представља и да су Ступарове тврдње бесмислене и глупе.

"Он то не разуме, зато што није читао књиге, а то што је бахат и осион и што прети да ће глава нечија да лети, па може му се, знате то је ББЦ, они могу све и да раде шта хоће. То је све истраживачки. За то га чак и не тужим. На то се само насмејем јер је све то бесмислено и глупо", навео је Вучић.

Председник је истакао да управо неки од његових политичких противника користе методе Гебелса и Хитлера, понављају лажи ни на чему засноване, рачунајући да ако то 1.000 пута понове то да постане истина, као што је случај Јовањице, Телекома итд.

"Хтели би да цела држава ради за двојицу тајкуна, Ђиласа и Шолака, и када држава то неће, већ хоће да ради за компанију у којој је већински власник и неће да пусти да се даље уништава, онда је држава крива и Вучић је онда Хитлер и Гебелс", истакао је Вучић.

Мене ово забавља, јер је доказ апсолутне немоћи, незнања и недовољног образовања, додао је Вучић.

Поштујем све, али нећу да понижавам земљу разговором са странцима

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће као председник Србије увек показивати поштовање према европским представницима и разговараће са њима када дођу код њега у Председништво, али да он представља своју земљу, независности и суверенитет, те да неће у разговоре пред стране представнике и друге шефове, јер би тиме понизио Србију.

"Нећу, јер бих тиме понизио не себе, већ Србију, а Србију да понижавам, не пада ми на памет", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Коментаришући оцене дела опозиције која је заговарала бојкот на претходним изборима, да дијалог власти и опозиције, која не жели присуство странаца нису добри, Вучић је рекао да су тиме "сви рекли све и да су грађани то разумели".

"Поштујем и Фајон, Билчика, Кукана и Флекенштајна, али ако је вама важније да разговарате са њима, да они буду ти који ће да ураде нешто за вас, а не са људима из ове земље. То је ваш избор, поштујем то, али паметни су наши људи", рекао је Вучић.

Он је додао да ће и представници СНС-а разговарати са европарламентарцима, да ће их пажљиво саслушати, али да ће он лично, као председник државе, да се ангажује са другим људима.

За злоупотребу функције не треба машински мозак

Председник Србије Александар Вучић данас је за последње изјаве Драгана Ђиласа о томе како је дошао до новца рекао да су арогантне и да су увредљиве за грађане и да за злоупотребу државне функције није потребан "машински мозак".

Уз сажаљење што је, каже, пропустио ту емисију где је Ђилас рекао да није злоупотребио функцију, већ да је знао да, за разлику од других израчуна 100 минус 20 посто, па још минус 20 одсто, Вучић је рекао је то невиђен ниво ароганције, и увреде за грађане.

"А то је била таква злоупотреба државних функција, то је била таква манипулација државом, а свако зна да израчуна 100 минус 20 посто. Он је био лош студент, никаквог талента, осим велике власти и велике моћи", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Поводом Ђиласове тврдње да је државни врх у спрези са кланом Беливука и да би требало да буде у затвору, Вучић иронично каже да је логично да они који су све наркодилере похапсили и ставили главу у торбу, буду у затвору.

Вучић истиче да је Ђиласова политика у Србији створила идеалан амбијент за криминалце.

Вучић Пинк 0058
Извор: printscreen

"Он и његови су створили амбијент за криминалце. Убијали су нам политичаре на степеницама Меркатора, убијали су по сплавовима. Ми у последња три и по месеца немамо ниједно мафијашко убиство, од хапшења Беливука. И сада, када све то слушате, ви чујете човека који се хвали тиме", истакао је Вучић.

Поводом Ђиласове изјаве да је његова фирма, за време његове власти приходовала 619 милиона евра Вучић истиче да он то никада не би урадио, и да би за тако нешто био линчован.

Додао је и да се не зна где Ђилас и људи око њега све имају рачуне, да ни светска полиција не може да им уђе у траг.

Поновио је и да нико никада није поменуо Ђиласову нити било чију децу, а да се за његову децу и мајку свашта говори.

Каже и да Ђиласова деца имају шансу у овом друштву и у свету и да она нису одговорни за то што је њихов отац украо 619 милиона евра.

"То си ти урадио, немој на децу да пребацујеш", поручио је Вучић.

Говорећи о тврдњама политичких противника да је Вучић "пукао" у Београду, каже да их не треба потцењивати, јер се често праве глупи, да би рекли да су покрадени избори.

"Они су фаворити и у Београду", каже Вучић, али наводи да ће се ипак ценити резултати, што може да се види и покаже.

Сматра да је власт у Београду постигла историјске резултате - 700 евра просечна плата, двоструко увећан буџет, мостови, обилазница, Београд на води, фасаде, паркови, зграда старе Железничке станице.

Зближићемо се са "Несврстанима”, у септембру скуп

Председник Србије Александар Вучић изјавио данас да ће Србија настојати да се зближи и има још боље односе са земљама које су припадале Покрету несврстаних, али да то не значи поново оснивање "Несврстаних", као и да Србија остаје на европском путу.

Вучић је, гостујући на ТВ Пинку, на питање новинара да прокоментарише то што је нећака Јованке Броз рекла доста лепих речи о њему, али и приметила да постоје обриси комунизма у његовој политици, јер посебни пријатељске односи које гаји са светским званичницима подсећају на прошло време, рекао да ће Србија гледати да гради боље односе са афричким и азијским земљама и да је његова идеја да се у септембру направи скуп поводом 60-годишњице Прве конференције Покрете несврстаних у Београду.

"Моја је идеја да у септембру направим скуп, али зависиће то од коронавируса, и да позовем неког од високих индијских функционера и људе који су оснивали Покрет несврстаних", рекао је Вучић додајући да мисли да Индију, Гану, Индонезију, Египат и друге земље.

Како је рекао, то су биле земље које су тада са Југославијом учестовале у оснивању "Несврстаних".

"И са свим тим лидерима ћу да разговарам, не да покрећемо нови Покрет несврстаних - ми смо на европском путу, али да се зближавамо и да односе правимо још бољим, јер једни другима можемо много више да помогнемо него што и сами мислимо", навео је Вучић.

Каже да се Јосип Броз Тито сналазио и проналазио решења за своју политику и да то каже иако, из националних разлога, није највећи подржавалац његове политике, али да је бесмислено када неко каже да је Тито био глуп и несналажљив.

"Успевао је и проналазио кривине у светској политици, тако да свакако није био неспретан државник", додао је Вучић.

Грађани Србије ће моћи да путују само са потврдом о вакцини

Србија је већ постигла билатералне споразуме са неким земљама о преласку границе наших грађана само са потврдом о вакцинацији, а преговарамо са још неким земљама, рекао је данас председник Александар Вучић.

Гостујући на TВ Пинку Вучић је рекао да су такви споразуми постигнути са Мађарском, Египтом, Грчком и Турском, а преговара се са Русијом, Кином, Северном Македонијом и Црном Гором.

То је, додао је, за оне који желе да путују на море.

"За све те земље неће бити потребни ПЦР тестови за наше грађане, неће морати да чекају и да иду у карантине - само је потребно да се буде ревакцинисан", рекао је Вучић.

Износећи податке о томе колико је у прошлој и овој години исплаћено туристичким посленицима, односно туристичким агенцијама, Вучић је рекао да све оне који другачије причају треба да буде срамота.

Јутрос је, каже, слушао неке "стручњаке" који су кукали на државу и којима смета када се грађани позивају да летују и зимују у земљи, јер тада остварују најмањи профит и зато што, како је казао, ми делимо ваучере и што хоћемо да људи највише новца троше у Србији јер тада све расте - расту цене станова, викендица.

Вучић је изнео податак о томе колико је новца исплаћено туризму и агенцијама и навео да су им у 2020-ој исплаћене три минималне зараде, плус два пута по 60 одсто минималне зараде и једна цела минимална зарада само за њих.

Ове године исплаћено им три пута по 50 одсто минималне зараде, два пута по 60 одсто минималне зараде, плус једанпут 100 одсто минималне зараде, а имали су, додао и приоритет код Фонда за развој.

Само у ваучерима је држава прошле године исплатила више од 12 милиона евра, а посебну помоћ добили су хотели 350 и 150 евра по кревету и по соби.

"Није вас срамота да измишљате и страшне лажи изговарате и да сви ћуте и да се праве да то није истина", рекао је Вучић.

Остале вести