Саучешће Вучића поводом смрти принца Филипа

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга, у којем се каже:

"У име грађана Србије и у своје име желим да вам упутим најискреније саучешће поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга.

Принц Филип ће увек представљати пример несебичне јавне службе, као и сталних настојања да својим ауторитетом и залагањем допринесе добробити Уједињеног Краљевства.

Својом личношћу и осећајем за одговорно вршење захтевних јавних дужности током деценија, стекао је неподељену наклоност не само Британаца, већ и читавог света. Био је дубоко посвећен добробити Британије.

Ненаметљиво, али чврсто, освојио је срца својих сународника, али и свих људи без обзира на нацију, расу или вероисповест, који су ценили његову озбиљност, преданост, ведар дух и искрени патриотизам укорењен у непрестаном служењу држави током читавог низа деценија бременитих великим бројем изазова.

Као потомак славних краљевских породица, принц Филип је и у најтежим временима показивао официрску снагу и доследност, чиме је био ослонац породице и целе земље која ће га памтити са поштовањем и дубоким уважавањем.

Још једном изражавам дубоко саучешће, уверен да ће Уједињено Краљевство на прави начин наставити да памти принца Филипа, војводу од Единбурга", наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Остале вести