Вучић уручио орден шефу кипарске дипломатије Христодулидису

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас министру иностраних послова Kипра Никосу Христодулидису Орден српске заставе првог степена.

Христодулидис је одликован за посебне заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Kипра.

"Драги пријатељу, част ми је да могу лично да вам уручим орден. Одликовани сте поводом Дана државности Србије и желим целокупној српској јавности да кажем да је носилац овог одличја драги пријатељ, министар Kипра, државе која је увек била уз нашу земљу и наш народ, земља која је стала у одбрану међународног права и правде залажући се увек за очување територијалног интегритета и суверенитета Србије и истрајавајући у таквом ставу упркос притисцима", рекао је Вучић.

Он је указао да је Србија управо захваљујући министру Христодулидису увек сматрала Kипар најближим пријатељем не само у оквиру ЕУ, већ и међу свим другим земљама.

Додао је да је Србија увек умела да цени снажну подршку Kипра, те да ће то наставити да чини, као што ће узвраћати на исти начин не мењајући став о кипарском интегритету.

"Уверен сам да ће се широм света независне земље све јаче повезивати, а њихова сарадња све више добијати на значају", навео је Вучић.

Изразио је уверење да ће српско-кипарска сарадња у свим областима друштвено-привредног живота бити све богатија, а везе све јаче.

Рекао је и да се нада да ће ускоро у Београду угостити председника Kипра Никоса Анастасијадиса на седници Високог савета за сарадњу Србије и Kипра.

Kипарском министри Вучић је захвалио посебно на подршци европском путу Србије, помињући отвореност Kипра за српске држављане, не само у доба короне, већ и у доба тешке економске кризе кроз коју смо пролазили.

"Хвала вам на томе што увек показујете поверење и љубав према српском народу, баш као што ми показујемо озбиљност, одговорност и поверење у наше односе са Kипром. Хвала на свему, а ми ћемо гледати да вама и вашем народу узвратимо", казао је Вучић.

Остале вести