На седници о KиМ, вакцинама, криминалу, јачању МУП-а и Војске Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић пренео је вечерас да су главне теме седнице Савета за националну безбедност били анализа ситуације на KиМ, вакцинација, борба против организованог криминала, али и набавка нове опреме и наоружања, ради јачања МУП-а и Војске Србије.

Извор: РТС 1

“Имали смо дугу седницу, јер смо разматрали све горуће проблеме са којима се Србија суочава, а који представљају крупан безбедносни изазов за земљу”, рекао је Вучић новинарима.

Прва тачка дневног реда била је Kосово и Метохија, односно анализа политичке ситуације у јужној српској покрајини, имајући у виду наставак дијалога и притисака на Србију да призна независност Kосова, безбедносне проблеме са којима се суочавају грађане српске и других неалбанских националности, као и шта је то што би могло да нас очекује као потенцијални ризици на KиМ.

Друга тачка биле су вакцине и питање како убрзати процес вакцинације.

“Kако да се се изборимо против лажних вести, напада и на вакцине и на процес вакцинације на којем инсистирају поједини медији и поједине неодговорне политичке групације, а то је крупно безбедносно и економско питање за земљу”, рекао је Вучић.

Он је поновио да Србију један дан закључавања кошта 190 милиона долара.

Трећа тачка тицала се организованог криминала, рекао је Вучић.

Четврта тачка била је набавка нове опреме и техничких средстава, као и свега што је неопходно за БИА, ВОА, ВБА И МУП, за борбу против корупције и организованог криминала.

Vucic sednica Saveta za bezbednost
Извор: Танјуг

“Наравно и даље опремање, јачање борбене готовости војске, њених капацитета, додатно наоружавање како бисмо могли да представљамо озбиљан одвраћајући фактор за све оне који би било када помислили да је могуће извршити агресију на Србију”, рекао је Вучић.

Све што желе од нас је да прихватимо независност Kосова

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да се Србија налази у веома тешкој ситуацији везано за Kосово и Метохију и додао да све што желе на западу од нас стаје у једну реченицу - признање независности.

Вучић је, након седнице Националног савета безбедности, истакао да очекује наставак дијалога почетком маја, за шта ће Београд бити спреман.

"Србија се налази, не желим да кажем у безизлазној позицији, јер то никада није случај, али се налази у веома тешкој ситуацији. Свим грађанима бих поручио да се од Србије очекује, на целој западној хемисфери, да буде та која ће да прихвати независност Kосова и да је то суштина целог процеса. Све што желе од нас стаје у једну реченицу, све остало је успутно. Није се много променило, осим што ће та жеља бити израженија и још драстичнија него раније“, очекује он.

Вучић је нагласио да ће Србија штитити своје државне и националне интересе, чуваће све што можемо и оно што нисмо до сада успели својом неодговорном политиком претходних деценијама да изгубимо.

Пренео је да је на седници било говора и о позицији нашег народа на KиМ и размотрено је како да им се помогне.

Vucic sednica Saveta za bezbednost
Извор: Танјуг

"Догодило нам се да су албанске власти желеле да направе дубљи уплив и раздор унутар српског становништва. Малим делом, али нешто су успели да направе куповином људских душа јужно од Ибра, а на северу ништа. На југу због недаћа, тешког окружења, и што имамо много већи број незапослених донели смо одређене мере којима ћемо побољшавати економско-социјални положај, да пружимо људима наду у оквиру српских институција, од Ранилуга, преко Шилова, Пасјана, Kлокота, Доње Будриге, Грачанице и Штрпца, као два наша највећа места у централном Kосову, те и енклавама од Бање до Гораждевца и Велике Хоче“, објаснио је он.

На северу, додаје, је ситуација значајно другачија и одатле проистиче нервоза појединих албанских представника, који би желели да Србија мора да призна независност у границама какве се њима свиђају, а да о свему другом може да се разговара.

“Ми ћемо инсистирати гласније и јасније него до сада на спровођењу Бриселског споразума, у потпуности, односно стварање Заједнице српских општина, онако како је предвиђено тим документом у првих шест тачака, и имплементационим споразумом из 2015-те. То ћемо да чекамо”, поручио је он.

Вучић је казао да се са тим у вези позивамо на речи европских представника, а тако и специјалног изасланика Мирослава Лајчака, који је недавно био у Београду, да то што је договорено мора бити испуњено.

"Надам се да неће помислити неки да може да се догоди да то не буде испуњено и очекују од Србије да прихвати оно што не може“, закључио је он.

Стиже 1,5 милиона вакцина у априлу, вакцинишите се молим вас

Србија је до сада наручила укупно 14.832.200 вакцина, изјавио је вечерас председник Александар Вучић и најавио да ће још најмање 1,5 милиона вакцина стићи у априлу.

Позвао је грађане да се у што већој мери вакцинишу, а нарочито оне старије од 75 година, јер су најугроженији.

Истакао је да је вакцинација веома важна и да смо близу да заравнимо "криву" која је ишла на горе, што је веома важно да сачувамо животе људи и економску будућност Србије.

"Имамо и имаћемо вакцине, молим вас као Бога да се вакцинишете", поручио је Вучић.

Kаже да је тренутно набављено 2,62 милиона вакцина.

Вучић је истакао да је поражавајућа ситуација по броју вакцинисаних у срединама где су грађани сиромашнији, као на пример у општинама Тутин, Жагубица, Бабушница и другим и да ће, када број вакцинисаних пређе број од милион грађана ићи у Мерошину или Жагубицу да се вакцинише како би лично дао тим људима пример.

Вучић је рекао да умиру и млађи од 50 година, али да је то ретко, али свакако највише старији од 65 година.

Kаже да је од 2,62 милиона до сада набављених вакцина, а од тога Фајзеровом је вакцинисано 105.000, а 35.600 људи ревакцинисано.

Kинеском од 729.000 првом, а ревакцинисано 535.000 ревакцинисано. Руском 103.257 људи првом, а 17.101 ревакцинисано.

АстраЗенеком је вакцинисано 88.000 људи, додао је Вучић.

У Београду је, према његовим речима, на општини Стари Град чак 64 одсто је вакцинисаних који су старији од 75 година.

"Али, у Мерошини, Жагубици и Бабушници је тај проценат између 9,5 и 12 одсто", навео је он.

Вучић додаје да је у Прешеву изузетак од правила где је вакцинисано 55 одсто људи старијих од 75 година и да је ту очигледно велики број људи ту дошао да се вакцинише.

"У Новом Саду је 45 одсто вакцинисаних, а Ниш на 43 одсто, погледајте само колико још има простора за лица преко 75 година", навео је Вучић.

Председник је најавио да ће се од среде опет ићи на масовну вакцинацију у једном или два града, како људи не би морали посебно да се пријављују за вакцинацију.

"То ћемо да видимо поново да направимо у више градова, само молим људе да то учине и себи помогну, а тако смо онда решили и највеће проблеме за нашу земљу", поручио је он.

Додаје да између 65 и 74 године вакцинисано 40,4 одсто људи, док је преко 75 година свега 33,5 одсто вакцинисаних људи у Србији.

Тако да се велики број старијих од 75 година није вакцинисао, напоменуо је Вучић и поручио да не слушају неодговорне људе који шире приче против вакцина, јер желе своје џепове да напуне.

"У овом тренутку имамо још 600.000 вакцина за прву вакцинацију, добићемо још у марту, али то су мање количине, док ћемо још најмање милион и по добити у априлу, што могу одмах да вам потврдим".

Србија је до сада наручила 14.832.200 вакцина, додао је Вучић прецизирајући да је наручено 1,5 милиона вакцина Модерне које стижу у четвртом кварталу, по четири милиона Фајзерових и Kинеских вакцина, као и три милиона руских.

"Добили смо 150.000 АстраЗенеке и још 800.000 ћемо добити, што је 950.00 и још 1,382 милиона које смо платили преко Kовакс програма".

Вучић је казао да се траже локације у Новом Саду за изградњу још једне болнице.

"Такође, два лека за ковид смо наручили, лек америчког произвођача "Ели Лили" и други "Рогенерон". И први лек нам стиже почетком априла и други почетком маја. Страховито су скупи лекови за најугроженије и старе. Једна пилула кошта више хиљада евра, а на велико је нешто нижа цена. Желимо да покушамо да спасимо животе око 2.000 људи".

Вучић је објаснио да те пилуле скупљају вирус и извлаче га из организма.

Иначе, те лекове имају и наручили су још Немачка, Чешка и Мађарска у Европи.

Нагласио је да бисмо са овим присуством британског соја ковида, који износи око 35 одсто тренутно у Србији, имали и до 13.000 заражених дневно, да нема вакцинације.

Председник је напоменуо да се води кампања у Србији против вакцине АстраЗенека и поручио да је то добра вакцина и да то што се ревакцина даје тек после 12 недеља само показује да је јача прва доза вакцине.

У Енглеској је, додаје, чак 70 одсто грађана вакцинисано том вакцином, као што је и у ЕУ највише људи добило ту вакцину.

Помозите себи да бисте помогли и својој држави и не слушајте приче против вакцина, поручио је Вучић.

Kод Шапца заплењен највећи арсенал оружја

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је у региону између Шапца и Лознице заплењен до сада највећи арсенал илегалног наоружања.

Вучић је, на конференцији за штампу после седнице Националног савета безбедности, указао да је јуче заплењена 21 цев, међу којима највећи део дугих цеви.

"То су цеви скупе израде, а има и снајперских пушака и веома квалитетних оптичких нишана”, рекао је он.

Kазао је да БИА ради на расветљавању са којом криминалном групом је то повезано.

Vucic sednica Saveta za bezbednost
Извор: Танјуг

"То је највећи арсенал који је до сада пронађен. Шабачка полиција ради на томе, а сада ће централне власти да преузму, да се види за које је намере било припремано оружје и ко је све био повезан са њим", поручио је Вучић.

Одговор државе биће немилосрдан

Одговор државе биће немилосрдан против криминалних група у складу са законом и уставом, правдом, моралом и потребама грађана Србије, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је изјавио да је Србија успела да се у последњем периоду обрачуна са неколико криминалних група, које су починиле бројна убиства.

Водила се истрага за три, сада већ за 4, а има нових сазнања и о другим убиствима и несталима, рекао је Вучић у обраћању после седнице Савета за националну безбедност.

Он је навео да ће у року од 72 сата бити нових сазнања, јер су позајмљене справе којима се откривају нови докази.

Навео је да су код припадника најпознатије групе успели да уз помоћ тих справа дођу до сазнања о којима није могло ни да се сања.

Припадници групе о којој се говори имали су фотографије и обележена лица у БИА и МУП-у, који су им били непријатељи и "прогонитељи".

Међу тим људима, како је прецизирао, није нико од челника МУП-а, већ оперативци који су директно успели да их ухвате и ти људи су јунаци, јер су ризиковали у правом смислу речи животе.

Вучић је рекао да има млађих криминалних група које желе да наставе криминалне делатности, али је поручио да ће убрзо бити растурени и иза решетака.

"Избројани су дани на слободи свима који мисле да је време да наставе "славна дела претходника" и да трују децу наркотицима, ликвидирају супарнике на монструозан начин", поручио је он.

Напоменуо је да су неки од њих већ иза решетака три, четири месеца. И захвалио се грађанима који су веровали у државу да ће бити јача од свих криминалних група на нашем подручју, као и припадницима МУП-а, БиА.

Приказани снимци злочна, Вучић криминалцима: Готови сте

После седнице Савета за националну безбедност емитован је фотоматеријал који доказује злочине за које се сумњичи криминална група Вељка Беливука, а председник Александар Вучић је поручио да је држава са том бандом завршила, а онима који мисле да су их наследили, порука државе је - готови сте, бићете ускоро иза решетака.

Вучић је истакао да Србија неће да трпи наркодилере и убице, већ ће се да њима обрачунати и победити их.

Јавности су вечерас приказан фото материјал до којег су надлежни стигли у истрази, а како је Вучић рекао, снимци извршења самих дела, неће бити презентовани нити снимци на којима се могу јавно препознати лица жртава.

На првој фотографији приказана је велика количина оружја, као и једна снајперска пушка, која се не набавља за “рекет”, већ је веома квалитетна, појаснио је министар полиције Александар Вулин.

Објављена је и фотографије обезглављене жртве, са тетоважом навијача Црвене звезде, као и фотографија на којој се види одсечена глава, а за коју се сумња да је у питању навијач Партизана.

Vucic sednica Saveta za bezbednost
Извор: Танјуг

“Ово је све што смо желели да вам покажемо, иако имамо много више од тога. Само да покажемо са каквим је психопатама држава имала посла”, рекао је Вучић.

Он је навео да је рат између два клана, Звичера и Бојовића достигао највеће могуће размере, у којима су људи на монструозан начин убијани.

Додао је да се проширује истрага и за четврто убиство, а можда и за пето, шесто и седмо, али да се чека довољно доказа.

“Такви људи морају да буду презрени, а сви који су кренули из неких медија и политичких структура да говоре да су постојали неки други мотиви, а не борба против организованог криминала, треба да разумеју да држава неће да се игра са таквим стварима, али ће да одговара на све лажи”, рекао је Вучић.

Додао је да ће се видети да су многи који су држали придике, то радили из неких других разлога.

Вучић је навео и да мисли да се зна истина о више убистава почињених у Београду у претходном периоду, а у току је потрага за доказима.

Гледаћемо да помогнемо нашем народу

Борићемо се свим својим знањем, енергијом, дипломатском вештином, али снажићемо Србију у економском и сваком другом смислу да би могли да будемо одвраћајући фактор, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић поводом угрожености безбедности српског живља на KиМ.

Вучић је, упитан, поводом велике жеље неких земаља да Србија призна Kосово и питање да ли су због тих жеља учесталији напади на Србе, уз навођење да су данас оскрнављене две цркве, као и да ли треба повећати безбедност, јер међународна заједница не реагује, казао да је управо због тога на седници Националног савета безбедности управо то била прва тачка дневног реда.

"Све што предузимамо и радимо је због тога. Неће бити лако и једноставно. Гледаћемо да помогнемо нашем народу. Борићемо се свим својим знањем, енергијом, дипломатском вештином. Али снажићемо Србију економски и сваком другом смислу да би могли да будемо одвраћајући фактор”, нагласио је он.

Нећемо објавити снимке монструозних дела

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да неће бити објављени снимци монструозних ствари које су починили припадници криминалне групе Вељка Беливука.

"Да смо хтели да објавимо снимке, објавили бисмо их вечерас. Нећемо их објављивати", казао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли ће снимци бити накнадно објављени.

На питање да ли жели да потврди сазнања Танјуга да је истрага дошла до доказа који повезују чланове Беливукове групе са појединим људима из српске опозиције, истим оним који су били највећи противници објављивана снимака, Вучић је рекао да не дели људе на то да ли припадају власти или опозицији.

"Има много људи из власти који су на разне начине умешани у свашта, не интересује ме ко је у власти и ко је у опозицији. Људи који раде у БИА и полицији морају да буду професионалци, ако хоће тај посао да раде. Људи не гласају ни за једне ни друге, те који ће некога противзаконито да прислушкују или оне који мисле да су толико моћни и мисле да могу да помажу криминалцима и да добијају новац и противуслуге", навео је Вучић.

Председник истиче да га не интересује ко припада којој странци и за кога су гласали, а да криминалци и убице морају да одговарају.

"То су људи који су криминалци и убице и морају да одговарају, ово са политиком нема везе већ са поштовањем закона и да ли ћемо као држава да се изборимо са законом", поручио је Вучић.

Јачамо одбрамбене и безбедносне структуре

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима да је на седници Савета за националну безбедност разговарано и о јачању одбрамбених и безбедносних капацитета Србије у циљу још јаче борбе са криминалом, али и одвраћања сваког потенцијално агресора.

Биће појачана, рекао је, форензика и капацитети око ДНK анализе, затим опрема за БИА и МУП, како би се са лакоћом отварали телефони који се проналазе код криминалаца.

"Затим да можемо да препознајемо и о којем оружју се ради и да можемо да препознамо лица која добијају лажни идентитет у другим држава и у те машине ћемо да уложимо новац", најавио је Вучић.

Председник каже да ће посебна пажња бити посвећена даљем наоружавању војске и полиције, као и набавци хеликоптера и да ће се о томе даље разговарати и са француским и руским пријатељима.

"Драстично ћемо повећати набавке за нашу војску током ове и следеће године управо са циљем одвраћања сваког потенцијалног агресора на нашу земљу", навео је председник.

Додао је да је на седници разговарано и о ситуацији у региону, али није хтео да износи детаље јер је то, како је рекао, политичка тема.

Важно је да грађани верују у државу

Наш циљ је да се грађани Србије осећају слободније, сигурније и да верују у државу, поручио је вечерас председник Александар Вучић.

А то ћемо, казао је, постићи када држава покаже одлучност да се на немилосрдан начин у правном смислу обрачуна са криминалцима.

Vucic sednica Saveta za bezbednost
Извор: Танјуг

"За нас је важно не само да решимо питање зликоваца који мисле да могу да секу главе, већ да покажемо и оним ''задушним бабама'' који причају да је ово обрачун са непослушнима и навијачима", рекао је Вучић.

Ово, истакао је, нема никакве везе са навијачима, већ је реч о разулареној банди која мислила да може да убија где хоће и кад хоће.

"За нас, грађане и угоститеље је важно да не страхују да ће им неко упадати и тражити рекет и да то раде само зато што имају некога у полицији ко штити те убице", казао је Вучић новинарима.

Најважније да Срби на KиМ буду безбедни

За Србију је најважније да Срби на Kосову и Метохији буду безбедни и да имају бољи живот, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Одговарајући на питање шта би било са Србима на KиМ у тзв. независном Kосову, Вучић је рекао да то није питање, већ је питање шта би било са Србијом.

Јер, објаснио је, када Аљбин Kурти мисли на разговор са Србима, он мисли на оне послушне као што су Рашић и Рада Трајковић, а не би да разговара са онима који поштују Србију.

"За нас је важна безбедност и бољи живот Срба на Kосову и Метохији и зато издвајамо 600 милиона евра", рекао је.

Новац, додао је, имамо јер Србија је прва по стопи раста што генерише могућност да новац улажемо и у разне пројекте.

Вулетића треба да буде стид

Бивши потпредседник ФK Партизана Владимир Вулетић требало би да се стиди, а грађани ће наредних недеља сигурно моћи да виде какве су његове везе биле са криминалним кланом, истакли су вечерас председник Србије Александар Вучић и министар полиције Александар Вулин.

Вулин је, на питање о Вулетићевом интервјуу "Kрик-у“, у коме је рекао да су се две струје у клубу бориле за превласт, а да је једну предводио Новак Недић који је помагао да група Беливука уђе на трибине, а да је Александар Видојевић био значајнији од њега, рекао да Вулетић зна зашто треба да се стиди "онога што је говорио због онога што је радио".

Председник Вучић је казао да то знају и премијерка и он, али да, због тужиоца то не смеју да кажу.

На тврдње новинара “Kрик-а” да је Недић један од његових блиских сарадника Вучић је упитао које је Недић кривично дело починио.

"Грађани, ће сигуран сам у недељама пред нама моћи да виде какве су његове везе биле са криминалним кланом", одговорио је Вучић уз констатацију "као што сте преко криминалаца из МУП-а добили слике мога сина, а на крају никада нисте могли да покажете никакво његово криминално дело“

Државни органи су ти, наглашава, који процењују да ли је неко починио кривично дело.

"Недић годинама није ни на стадиону, ни на некој трибини. Да ли је желео у почетку да буде у Партизану, нема сумње. Kо то приликом доласка на власт није чинио. Али му није пошло за руком, јер је Вулетић био сналажљивији. Њему је боље ишло са том криминалном групом ", приметио је иронично он.

Уверен сам, како је рекао, да ће грађани наредних дана моћи да виде како је то Вулетићу ишло много боље.

Рекао је да ако постоји доказ да је Недић, али и министар Стефановић, Вулин, или он лично починио кривично дело, сви бити гоњени, али да то не може бити засновано на "чапрас-дивану“, већ само на истини и чињеницама.

"Нисам ја тај ко ће да процењује шта је кривично дело, нити су то медији, већ државни органи. Ако сумњате да је неко починио кривично дело, молио бих вас да не прикривате то дело, већ да поднесете кривичну пријаву против Недића, и уверен сам да ће бити узето у разматрање, да ће бити саслушан и да ће бити донета коначна процена да ли је било кривичног дела“, позвао је Вучић новинара који му је поставио питање о Недићу.

"Већ годинама смо изложени најгорим притисцима и лажима, у којима су људи који раде посао проглашавани за криминалце, а криминалци за хероје и борце против криминала. Зато ће наша борба да буде жестока, снажна, и рачунамо да ћемо морати да се боримо против оних који имају стотине милионе евра, које улажу у своју медијску машинерију“, поручио је он.

Суштина хајке која је вођена и против његовог сина, каже, није зато што је то његово дете, већ зато што је требало њега склонити са власти да би тајкуни завладали Србијом, а неке стране службе обавиле свој посао.

Оптужбе за убиство Ивановића један од начина за рушење Србије

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је и убиство Оливера Ивановића била једна тачка на седници Савета за националну безбедност, истичући да је држава две године отворено и прикривено оптуживана за тај злочин, а да је то, заправо, био један од начина за рушење Србије и покушај да се, како каже, лаж представи као истина.

Вучић је, на крају обраћања, рекао да су три књиге које су стајале на столу, књиге докумената о убиству Оливера Ивановића, до којих је стигла радна група МУП-а, БИА, ВОА и тужилаштво.

“Посебна тачка у оквиру једне тачке било је убиство Оливера Ивановића. Слушали смо најгоре лажи и бесмислице две године, држава је била де факто и прикривено оптуживана за убиство, ја, његова удовица, секретарица, Милан Радојичић, иако смо за њега непобитно утврдили да није могао да учествује у убиству, али је кампања трајала”, рекао је Вучић.

А, онда се, каже, заћутало, чак и када су Албанци у Приштини повукли налог за хапшење Радојичића.

“То је био један од начина за рушење Србије, за урушавање имиџа Србије у Европи и свету, да се лаж представи као истина”, истакао је он.

Kако каже, тако су радили и са његовим сином, којег су тројица пратили, иако он не може да учини кривично дело, јер је штићена личност, односно као син председника има обезбеђење.

“Али, чим би се нашао у друштву неког за кога би могли нешто да кажу, онда то усликају, то је тобож истраживачко новинарство. Да ли стварно мислите да смо сви ми идиоти, па не знамо од кога је то? А, које су дело урадили? Ништа. Али, Вучић је осетљив на сина, брата, биће психички поремећен и склонићемо га тако, јер на изборима не можемо”, рекао је Вучић.

Он додаје да би по тој логици са ким је био у друштву и њега могли на 300 година да осуде колико је пута седео са Ђиласом у друштву.

Све то има један циљ, рекао је Вучић и додао да је један од званичника рекао да Срби морају да буду скромнији, смернији и понизнији, да не смеју да се хвале како су први у Европи у вакцинацији и по расту БДП-а, да не “штрче” у региону, већ да морају да буду уравнотежени са Црном Гором, БиХ, Македонијом.

“Суштина је да су многи желели Србију на коленима, да је врате у пропаст 2000-их, када никакве болнице нисмо градили, када смо били последњи или претпоследњи и то је мотив за све. Сигуран сам да то људи разумеју”, рекао је Вучић.

Стефановић био на седници, остаје на челу Бироа

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је министар одбране Небојша Стефановић све време био на седници Савета за националну безбедност и да све док је на функцији остаје на челу Бироа за координацију рада служби безбедности.

Имали смо добар разговор и са њим и са начелником Генералштаба, навео је Вучић одговарајући на новинарско питање зашто министар Стефановић није присутан.

Он је додао да ни шеф БИА Братислав Гашић није на конференцији за новинаре, а био је на седници Савета.

"Хајде да се не лажемо, питали сте то зато што сте чекали да неко оптужи Небојшу Стефановића, не бисте ли рекли шта ће они сада да извуку из прислушкиваних разговора па да развијате даље своје политичке теорије", указао је Вучић.

Вучић је на питање о његовом прислушкивању рекао да тужилац има све и радиће свој посао у складу са законом, као и да неће бити заштићених, без обзира коме припадају.

"Што се тога тиче, 1.572 разговора су само документована, ако зна колико је их је било", напоменуо је Вучић.

Додао је за њега важно и да је поносан јер ни у једном од разговора није било шта инкриминишуће ни за тужиоца ни за МУП.

Тужилац нека ради посао, додао је.

"Слушао сам месецима од дела јавности који подржава бивши режим да страшне ствари имају кад су га слушали и прислушкивали, готов је Вучић, овај онај. Ми смо имали стрпљења да се готово у тишини обави велики посао, јер не сме да се урушава ни држава ни права грађана", истакао је Вучић.

Он је рекао да ће то бити завршено како је потребно и то нема везе са политичком странком.

Напомиње и да је био прислушкиван и док је био у опозицији, и да су у питању лажи да је разговарао са криминалцима, јер је, како је рекао, један од тих криминалца био Вулин, други Ђукановић, Весић.

"У више обрада припадници бившег режима су ме прислушкивали", напоменуо је и додао да се говорило да су у питању били екстремисти и психопате, а сваког су, каже, слушали да би слушали моје разговоре са њима.

"Да имате у виду да када нам солите памет из позиције бившег режима да говорите о људима који су злоупотребљавали функције", указао је Вучић, истичући да је ово што се сада дешавало много озбиљније, јер данас није опозициони лидер већ председник Републике.

Наводи да су људи који су били бедем контраобавештајне заштите радили супротно.

"Мени је то неважно, али је важно указати које оружје је коришћено", истакао је Вучић.

Остале вести