Заједно смо снага, само тако можемо брже напред

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић је данас у Сарајеву изразио задовољство што је Србија помогла вакцинама БиХ, чиме ће бити спашени животи људи, али и истакао да је та донација више од вакцина - питање поверења једних у друге, поручујући да би у региону требало да говоримо једним гласом, јер смо онда снажнији и јачи и можемо напред.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је пренео да је на састанку са члановима Председништва БиХ иницирао велики самит Србије и БиХ, који би био одржан у Београду, а окупио би све нивое власти, али и привреднике обе земље.

"То би био самит, највећи до сада, самит сарадње, поверења и отворености, да видимо како да у будућности шире отворимо границе једни према другима, да камиони брже пролазе, да људи живе боље", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да данашња донација није питање вакцина већ поверења једних у друге.

"Да не живимо за то да опањкавамо једни други пред европским и светским званичницима, да не говоримо иза леђа све најгоре једни о другима, јер смо себи најпотребнији, зато што живимо једни са другима, једни поред других. Ближег немамо", поручио је Вучић.

Председник је нагласио да ће инсистирати на томе да балкански народи могу сами себи највише да помогну, јер тек када разумемо да ми јесмо снага, да можемо да имамо највишу стопу раста у Европи - заједно можемо много брже напред.

"То је политика и биће политика Србије", поручио је Вучић.

Он је рекао и да је Србија сада обезбедила укупно 10.000 "АстраЗенека" вакцина за БиХ, које могу да користе и за 5.000 и за 10.000 људи, јер ревакцинација код те вакцине иде за 12 недеља.

Додао је да је на власти у Федерацији БиХ да одлучи на који ће начин да употреби вакцине, да ли ће то бити за здравствене раднике у црвеним зонама.

"Срећан сам ако ћемо вакцинама да спасимо пет, десет или више живота. То је важна и велика ствар", рекао је Вучић.

Он је приметио и да неки имају примедбе на рачун "АстраЗенека", те поручио да могу да траже које год желе вакцине, и Србија ће их доставити, јер има четири, а имаће и пет вакцина, будући да је наручила и Модерну.

Остале вести