Вучић у Сарајеву предао 5.000 доза вакцина БиХ

Најновије
Извор: Tanjug

Председник Александар Вучић предао је данас у Сарајеву контингент од 5.000 вакцина компаније "АстраЗенека", које Србија донира Босни и Херцеговини.

На сарајевском аеродрому Бутмир, председника Србије дочекали су председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић.

Било је најављено да ће Вучића на аеродрому дочекати комплетно Председништво БИХ, али је изостало присуство хрватског члана Жељка Kомшића.

Уочи одласка, Вучић је за сарајевске медије, рекао да је веома срећан што може да дође у Сарајево и да донесе прве дозе вакцина.

Председник Србије Александар Вучић у Сарајеву са Милорадом Додиком и Шефиком Џаферовићем.
Извор: Танјуг

То, каже, није помоћ, већ је "нешто што припада једнако свима нама", а Србија је, како додаје, "имала ту срећу да обезбеди више вакцина".

"То је укупно 10.000 доза. Сутра 5.000 доза, а за који дан још 5.000 доза. Мислим да је то посебно важно за здравствeне раднике који раде у црвеној ковид зони у БиХ. Моја порука је да ми морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији, а да је важно колико ћемо тога лошег да кажемо о онима који су нам најближи", нагласио је председник Србије.

Вучић је подсетио да је и раније говорио о балканским народима који имају огромну снагу, огромну моћ када су јединствени.

Са председником Србије, у Сарајеву је и министар здравља Златибор Лончар.

БиХ је трећа земља у региону којој Србија донира вакцине, након Северне Македоније и Црне Горе.

Остале вести