Народ ће бити шокиран, али и цела Европа и цео свет

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће грађани Србије, цела Европа и цео свет бити шокирани када буду чули детаље истраге против организоване криминалне банде.

Извор: ТВ Прва

Вучић је, гостујући на ТВ Прва, казао да је седница Националног савета безбедности отказана јуче због формално правних проблема, јер се чекају додатна вештачења, да не би сутра неко рекао да то што је показано грађанима не може да се користи у доказном поступку.

"Онда ћемо рећи о чему се све ради и показати људима нешто што је благо говорећи језиво, да би људи могли да виде да ли се иза свега крије политика, заштита режима, или борба против заиста једне или више организованих криминалних група", казао је он.

Вучић је истакао да је важно да држава победи у тој борби у шта је, каже, уверен, као и да ће свачије дете, сваки грађанин бити заштићен од оних који су мислили да су јаки и да могу да изврше најгнусније злочине, јер имају "нечија леђа".

Упозорио је да ће, када буду показивани материјали, бити потребно да се склоне деца, а да ће грађани моћи да виде и чују, ко се све заклињао на верност криминалцима.

Истакао је да ће бити приказана одлучност државе и да оно што је до сада виђено - оружје, једна добро организована група, од пиштоља, снајпера, панцирних метака, дроге, немерљиво са оним што ће бити приказано.

"Видели су да су ми неки говорили да је скандалозно да се некоме пресуђује унапред, и већ стали унапред у одбрану организованих криминалних група. То иде тако, прво ћуте, па крећу политички спинови, лажни професори који крећу да штите ту групу, говорећи да је то што неко хоће да се обрачуна са неким фудбалским навијачима", објаснио је он.

Вучић је казао да ће народ видети и пресудити и да ли се он или Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник ФK Партизан, понаша недопустиво.

"Ја сам близу краја свог мандата и време је да вршим рекапитулацију онога шта смо радили и шта су задаци будућег председника и Владе. Слободан сам да говорим о многим стварима", нагласио је он.

Биће изненађења, индиције о умешаности појединих страних служби

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће када буду обелодањена нова сазнања до којих су дошли државни органи у борби против организованог криминала показати "са ким смо имали посла", али да ће то показати и способност, храброст и одговорност државе.

Kако је рекао говорили су да су сви ти криминалци блиски Вучићу, па се показало да су ти "блиски" похапшени.

Вучић је нагласио гостујући на ТВ Прва, да се управо по томе разликују озбиљне државе од оних које то нису и навео да се сада испитује и умешаност страног фактора и ко је све то на различите начине подржавао, као и криминал у оквиру царине.

"Биће унапред вам кажем страховитих ствари за које ће људи да чују шта се ту дешавало. Интересантно је који су се људи тим бавили и шта су све тамо радили, који никакве везе са царином нису имали, али су то преузели под своју контролу и радили шта им је падало напамет", рекао је он.

Вучић је нагласио да ће бити много изненађења и да ће многи људи бити саслушавани.

Додаје да ће надлежни органи одлучити против кога ће све бити подигнута оптужница.

Председник је напоменуо да за сада постоје само индиције о умешаности појединих страних служби.

Додаје да по мишљењу обавештајних агенција Србија не сме да буде водећа земља у региону и да су се тако и деведесетих и двехиљадитих трудили да спрече Србију да доминира и да направе, како то они кажу, баланс и окрену све мале земље против Србије.

Вучић је навео да зато и смета што Србија сада најбрже напредује у економији и гради болнице, путеве и друге објекте брже од других.

Покушавају да ме психолошки дестабилизују

Председник Александар Вучић изјавио је данас да се Србија никада неће одрећи свог државног и националног идентитета и да данас све "службе" виде да од Србије више није лако отимати, као што jе то било раније.

Грађани, каже, препознају ко ради и ко прави резултате.

Narod ce biti sokiran, ali i cela Evropa i ceo svet
Извор: printscreen


"Дакле зато је било важно и зато су они водили све врсте кампања и кампања лажи, па смо дошли чак до тога да је оног што је на утакмици Србија-Албанија, који је викао ''Вучићу педеру'' у рестриктивни простор увео официр МУП-а. Али није он то сам урадио", рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва, не желећи да износи детаље, већ ће их, каже, задржати за себе.

Све што се против њега ради, истиче, очигледно није било ни случајно ни спонтано.

Ничег се, каже, не стиди и истиче, јер је "Kосово бранио стоструко боље, него што је то чињено у њихово време, када је постало независно".

Себи замера, што, како каже, није имао бољи периферни вид и слушао и више веровао онима који су га упозоравали на неке ствари.

"Ја дневно добијам 50 порука и углавном су то чапрас дивани једни против других. Сада видим да је у неке ипак требало да поверујем", рекао је Вучић.

Истиче, да они што га нападају најмање лоше говоре о њему, већ нападају његову породицу јер знају да је на то "највише слаб".

Упркос, тим нападима на његове синове, родитеље и брата, за којег је посебно везан, каже Србија је напредовала.

Истакао је да нису успели да докажу да је његов брат власник објеката, Јакова...

То, истиче, говори жена која је и озбиљан протеже нарко дилера, па је она видела дрогу уместо кокошака у Моровићу.

"Ниједна та прича није тачна, све време су то радили не зато што их он занима, већ зато што знају да мене то тешко погађа и желе да ме психолошки дестабилизују да би рекли да, ако нисам у стању да заштитим своју породицу, кога онда могу".

Биће огромних промена у СНС, у сваком смислу

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће на скупштини странке, на јесен, бити огромних промена, у сваком смислу, додајући да ће се борити да обезбеди већину за људе који ће донети нову енергију, уместо рутине.

Вучић је за ТВ Прва, говорећи о најављеној скупштини странке и променама, рекао да је СНС донела огромне промене и спасила земљу од пропасти, али да не сме да се претвори у оно што су, каже, били, Драган Ђилас и њихов режим.

"Да постанемо сви мултимилионери, а да земља полако почне да пропада, то нећу да дозволим", нагласио је Вучић.

Kако је рекао, на скупштини странке ће се изборити да обезбеди вакцину за људе који могу да донесу нову енергију, а који неће да се понашају рутински.

"Мрзим рутину. Ако немаш амбицију, емоцију, жељу да радиш, да сањаш и машташ о путевима, пругама, позориштима, музејима, о већим платама, пензијама - немој да будеш ту. Ако нећете да радите - немојте да будете ту", поручио је председник.

Он је додао да увек има људи који се на власти понашају бахато, те да је он своје незадовољство и пренео страначким колегама, на састанку, који је био одржан, уз седницу Председништва СНС, пре неколико дана.

"Рекао сам шта мислим и навео сам пример једног викенда, и питао шта су радили за викенд. Није питање јавних догађаја, ја сам неколико њих позвао, једни су били овде, други онде. Не морате на ТВ, али хоћу да видим да радите", рекао је Вучић.

Установио је, каже, да људи после неколико година на власти помисле да им је то богом дано, и да не морају да се боре, и зато ће, истиче, бити промена.

"Биће огромних промена у сваком смислу. Мора да буде добра енергија. СНС је убедљиво најснажнија политичка снага, али нису људи заљубљени у СНС, него зато што ипак поштују оно што виде у џепу. Увећавају се плате, пензије, минималац, плате нам расту брже него у Европу", рекао је Вучић.

Вучић најавио нову инвестицију из Јапана

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас нову инвестицију из Јапана у Новом Саду.

Вучић је, на ТВ Прва, казао да ће 7. марта бити представљена једна велика немачка инвестиција у Новом Саду, а онда око 7. или 9. априла биће потписан уговор са великом јапанском компанијом о инвестицији, поново у главном граду Војводине.

"То су фантастичне ствари", нагласио је он.

Вучић је, упитан да ли су му драже похвале страних медија или, на пример, Драгана Стојковића Пиксија, казао да је јасно да су му битније похвале Пиксија.

"Ја сам с њим разговарао и он је дошао на отварање фабрике Тојо тајерс. Тојо тајерс је јапански гигант који је дошао у Србију", нагласио је он.

Narod ce biti sokiran, ali i cela Evropa i ceo svet
Извор: printscreen

Указао је да је, док је био у опозицији, био на студијском путовању у Јапану, и да је много могао да научи о тој земљи, диви се колико раде, и обишао многе фабрике.

"Пикси је одушевљен, јер зна шта значи Јапан", додао је он.

Вучић је истовремено приметио да је мало афирмативних ствари у нашим медијима, апострофирајући рецимо Београд на води као најлепше градилиште у југоисточној Европи или "фантастичан Народни музеј".

Биће још једнократних давања и пораста плата

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и новo повећањe плата.

Он је за ТВ Прва поновио да је Србија рекордер у Европи по расту, и да је у јануару забележила мањи пад од очекиваног и имала око минус 1,6.

Најавио је и да ће за мање од годину дана до Новог Сада моћи да се стигне за двадесет и нешто минута возом, а да ће карта коштати око 1000 динара.

Србија ће купити најлепше и најудобније возове у Европи и најбрже ће се стизати.

"Kупујемо швајцарске Штадлерове дабл декер возове са најлепшим погледом", рекао је Вучић.

Пре краја године градиће се седам ауто-путева, а можда и осам или девет.

"То ће бити рекорд у Европи, али за то морате да имате много новца и фискалну стабилност да би то могли да радите", напоменуо је Вучић.

Намера је и да се подигне општа потрошња, уз инвестиције и извоз, рекао је Вучић.

Најавио је да се ради на томе да помоћ добију и незапослени и да се сада мере све цифре.

Упитан да ли је министра финансија "пустио низ воду", каже да га се није одрекао и да има апсолутно поверење у његово знање и компетентност.

Поновио је да је утврђено да Мали нема 24 стана, већ само једна стан у Бугарској, за разлику од оних који имају 35 станова.

Kаже да се сви плаше да о томе говоре да не би били прогоњени.

Нема нонпејпера, има тешких притисака

Председник Александар Вучић изјавио је данас да не постоји никакав нонпејпер са захтевом око Kосова и Метохије, али оно што постоји и што очекује су "тешки притисци" и обједињавање снага Вашингтона и Брисела.

"Међусобно признање" је, каже, постало мото.

Још, истиче, размишља о садржају честитке коју је добио за Дан државности од америчког председника Џоа Бајдена.

"Чудно је то када се неко други радује, а не онај ко је честитку примио", рекао је Вучић и додао да то није пристојно, али ће то, каже, Бајдену рећи у лице.

Истиче да Бајдена не треба потцењивати јер је он, каже, веома интелигентан човек.

"Реч је о искусном, озбиљном и прекаљеном политичком лидеру. Али постоје ствари које су чињенице, али ако хоћеш да пошаљеш неку политичку поруку узмеш телефон и позовеш", навео је Вучић.

Српску историју и географију писаће држава Србија

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће почетком недеље поднети иницијативу да само држава може да прави уџбенике српског језика, историје и географије.

"Српску историју и географију писаће само држава Србија”, подвукао је он на ТВ Прва.

Вучић је казао да зна да ће због те иницијативе бити напада од тајкуна и појединих амбасадора, који ће тврдити да нарушава слободу тржишта.

Њима је поручио да могу да се жале УН, ЕУ, и било коме другом, али да то неће променити одлуку.

Вучић је указао да не може више бити да се учи о Јасеновцу десет минута на једном часу.

"Сада неће други да тумаче нашу историју. Нека њима и њиховој мајци одузму дете па нека кажу да је то добро", поручио је он.

Помоћ државе добиће и незапослени у централној Србији

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће и незапослени у централној Србији добити помоћ, која је најављена за Србе на Kосову и Метохији.

Narod ce biti sokiran, ali i cela Evropa i ceo svet
Извор: printscreen


Гостујући на ТВ Прва, Вучић је рекао да је добио много питања зашто помоћ само незапосленима на KиМ.

Ту помоћ, додао је, добиће и незапослени у централној Србији.

"Нама и овај трећи пакет помоћи, а верујем да ће бити и четврти, зависи од стопе раста коју имамо. Од тога нам зависе плате и пензије", навео је Вучић.

Избори ће бити следеће године, у складу са законом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће избори бити одржани на време, то јест следеће године, у складу са законом.

Вучић је гостујући на ТВ Прва, рекао како је чуо да његови политички противници говоре "како је Вучић поделио новац грађанима па ће да закаже изборе за новембар или децембар", као и да је опозицији наводно нешто обећао намaчки ЦДУ.

Председник истиче да држава стално дели новац грађанима, као и да опозицији није нико и ништа обећао и да се ништа неће десити пошто је Србија слободна и независна земља, која има слободарског председника и Владу.

То су нама најважније вредности и неће нама нико споља одлучивати када ћемо да имамо изборе, поручио је председник.

"Тако да ћемо следеће године имати изборе. Имаћемо много тога да покажемо људима и ако људи не виде шта смо све урадили и колико се Србија променила нека гласају за повратак у прошлост и на старо и двехиљадите које су земљу разориле и уништиле", поручио је Вучић.

Упитан да ли ће избори бити раздвојени и како види захтеве опозиције да његово име не буде на изборним листама, Вучић је рекао да смо само једном имали раздвојене изборе 2004. године и запитао што их нисмо имали после ако је тада, како тврде, била на делу велика демократија.

Вучић каже да опозиција тражи раздвојене изборе како би малтретирали грађане и узимали новац из њиховог џепа, с обзиром да избори коштају више милиона евра, а да тај новац може да се употреби за изградњу путева, болница и слично.

"Зашто је када је Тадић био носилац свих листа то било демократски и није било нереда", запитао је Вучић.

Нагласио је да све то показује лицемерје и нервозу опозиције која је уложила готово милијарду евра у кампању против њега, куповину медија и новинара, као и у штампање око 114 милиона страница током претходних осам година, како би нападали њега и његову породицу.

Он је додао да је опозиција уверена да ће победити у Београду.

"У Београду ће изгубити убедљивије него пре, јер још живе у затвореном кругу твитер присталица и не схватају да људи мењају мишљење пошто виде шта је све урађено", поручио је Вучић.

Он додаје да ће се преговарати са две групе у оквиру опзиције, једна која је већа и значајнија и која не жели посредовање ЕУ, али и са оном мањом која је агресивнија и има више пара, која тражи посредовање представника ЕУ и која прети нередима.

Председник поручује да ће у земљи бити очувани мир и стабилност и пита какав је то разговор ако вам неко прети да ће, ако не испуните његове захтеве, изаћи на улицу и правити нереде.

"Хвале се да ће правити нереде, чиме би опет послали одвратну слику Србије коју су слали у јуну, јулу, као и када су били испред Председништва и Скупштине где су нападали посланике и каменовали полицајце и уништавали град", каже Вучић и пита их да ли ће то опет да раде и да ли стварно мисле да се неко плаши Ђиласа, Јеремића и Алексића.

Спасавање живота важније, завршавамо дозволу за помоћни објекат

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да писање листа Данас, како је рекао, новине Драгана Ђиласа да ковид болница у Батајници нема грађевинску дозволу, само показује њихову злу немару.

Вучић је истакао да је болница била изграђена за само четири месеца и да је најважније било да се што пре приме болесници и сачувају њихови животи.

Председник је нагласио да постоје грађевинске дозволе и за интензивну негу, полуинтензивну и главни део болнице, као и за котларницу, трафо станицу и друго, а да једино нема још за један помоћни објекат и део апотеке.

"И то се сада завршава", додао је Вучић.

Нагласио је да је суштина у томе да ти који то причају нису никада изградили ништа када су били на власти већ су, како каже, трпали паре грађана у свој џеп и куповали готове станове, а притом ништа озбиљно нису урадили за државу, нити изградили и једну болницу.

Вучић напомиње да је тако у појединим медијима била вест да је, гле чуда, пукла једна цев у тој болници, да је фирма Термомонт тамо зарадила паре.

"Полазе од себе, исто као и са мојим испитима, што су ишли по Вишој школи и покушавали да нађу неког ко би им рекао како нисам полагао испите или што су испитивали моју диплому на Правном факултету", каже Вучић.

Додао је да учи кад год стигне и поред свих обавеза, ноћу, док се вози у аутомобилу и слично и позвао све који сумњају у његове испите да питају професоре да ли је знао на полагању или не.

"Ти што то говоре увек полазе од себе и имају аутопројекцију", додао је Вучић.

"Дара" важан филм за нашу децу, политичке реакције очекиване

Филм “Дара из Јасеновца” је важан за наш народ и децу, јер нам деца не знају готово ништа о Јасеновцу, а политичке реакције о филму само потврђују да многи у региону и свету сматрају да Србе, чим се мало хомогенизују и ојачају, треба "ударити по глави" и спустити, изјавио је председник Александар Вучић.

"Важан филм за наш народ и децу. Прво сам се двоумио, био за то да нађу неког великог филмског продуцента да то постане светски популарно, а онда сам схватио да наша деца не знају ништа о Јасеновцу”, рекао је Вучић за ТВ Прву.

Narod ce biti sokiran, ali i cela Evropa i ceo svet
Извор: printscreen


Kако је рекао то је једно дивно и језиво место - дивна природа, а најјезивије место због почињених злочина, у којем увек чујете тишину, као и у Хирошими.

Са друге стране, указао је да политичке реакције, од Флоријана Бибера до других нам јасно показују шта су они желели.

"Нико није такав коментар дао за филм о Сребреници, а тамо се десио страшан злочин. Тада није било да није добра виктимизација, али када Срби направе филм о томе да су жртве, онда је ужас правити виктимизацију, јер Срби ће поново да буду хомогени, а чим Срби мало ојачају треба их ударити у главу и спустити. То мисле многи у региону и свету", рекао је Вучић.

Додао је да ће бити још сличних филмова - данас се емитује један о Светозару Милетићу, а снимаће се и филм о Олуји.

"Све што деценијама нисмо радили, све ћемо да урадимо", рекао је Вучић и додао да му је мајка рекла да, ако је он бар мало допринео филму, то је био најпаметнији начин да врати, да се одужи за спаљење куће Вучића, за убијеног деду.

"Вратили смо због стотина хиљада наших убијених људи, бар да се њихова имена и истина не заборави", рекао је Вучић.

Он је подсетио да је финансирање тог филма помогла држава, као што ће помоћи и градњу комплекса у Доњој градини, који је у плану, те да је одликовао редитеља Предрага Гагу Антонијевића и сценаристу Наташу Дракулић.

"И то је оно што ја мислим о филму", поручио је председник.

Он је додао и да је захвалан редитељу Гаги Антонијевићу на томе што је рекао поводом снимања овог филма да то "неки нису могли, јер нису имали пара или је економија била упропашћена, а други нису смели, али је Вучић и могао и смео".

То је, каже, нешто најлепше што је неко рекао о њему.

Испитаће се рачуни од Аустралије до Девичанских острва

Закон о испитивању порекла имовине био је једно од наших најважнијих обећања, и сада када ступи на снагу, испитиваће се сви рачуни, од Аустралије, Девичанских острва, Маурицијуса до Луксембурга, каже председник Александар Вучић.

Он је истакао да је тај закон значајан, јер је важно да грађани знају шта ко има.

"Нећете моћи да сакривате рачуне широм света, обилазиће се рачуни од Аустралије, преко Девичанских острва, Маурицијуса, до Луксембурга", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Лично немам ниједан такав рачун, нити фирму, рекао је он и поновио да ће тражити да буде међу првих 10 чија ће имовина бити испитана, или бар у врху.

"Али, да се испитају и други, да видимо да ли ће да наведу тачне податке, да народ види ко се обогатио на његовој грбачи а ко ради у његовом интересу", поручио је Вучић.

Упитан за случај одврнутих шрафова са точка, на аутомобилу министра Ратка Дмитровића, Вучић је рекао да је питао МУП за то, те да је, како је рекао, добио информацију која га је умирила.

Шокиран сам увођењем ковид пасоша

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је шокиран идејом европских лидера о увођењу ковид пасоша у Европи и то сматра срамотном и антиевропском одлуком, ако до ње дође.

Kовид пасоши газе највише европске вредности, слободу кретања и избора.

"Све најгоре мислим о антиваксерима, али ко сте ви да ограничите некоме кретање ако не жели или не може да прими вакцину", указао је Вучић.

Он је оценио да тиме показују да им је стало само до унутрашњих кретања и да је притисак унутрашњих политика велики, али поручује да ће Србија најбрже вакцинисати и омогућити грађанима да путују, а за њих ћемо увести ковид пасоше".

Напомиње и да ће сада код нас притисак младих да се вакцинишу бити велики, а важно је да се заштите најпре старији људи.

Напомиње и да ће данас на Сајму бити вакцинисано 600 дипломата.

Истакао је да је Србија пета у свету по вакцинацији, и да су испред нас само Израел, Сејшели, Емирати и Велика Британија, а да смо по ревакцинацији први у Европи.

Јутрос у 9:50 часова било је 509.000 ревакцинисаних особа, навео је Вучић.

Он је пренео и да су сви у председништву вакцинисани и најавио да ће се вакцинисати када број ревакцинисаних у Србији пређе милион.

"Да сам се раније вакцинисао сваки дан би било о томе у медијима. Није у питању једна вакцина већ принцип", напоменуо је Вучић.

Захвалио је свима који су допринели да у Србију стигну вакцине, Си Ђипингу, Борису Џонсону, Индији...

Он је додао и да су званичници у почетку примали вакцине да би мотивисали грађане али да сада људи виде да су вакцине добре и безбедне.

Да је било по ЕУ не бисмо имали ниједног вакцинисаног, указује Вучић.

"Ми смо на европском путу, а ви уводите ковид пасоше за Западни Балкан, а колико сте нам дали вакцина - нула из Kовакса", указује он и напомиње да се ЕУ вакцинише више од два месеца, али и да смо ми били паметни и сналажљиви.

"Видите колико су богати узели само да сиромашни не добију вакцине", наводи Вучић и најављује да ћемо ми у наредном периоду добити још од Модерне милион и по, као и кинеске, и руске.

Понашаћемо се и ми као "пијани милионери" каже и напомиње да новца за вакцине имамо и да ћемо се за њих борити.

Оцењује и да ће проблеми са пандемијом бити превазиђени и да ће се нормално живети када буде два милиона ревакцинисаних.

Kаже и да ће случајно 5. марта, на његов рођендан, доћи 500.000 кинеских вакцина, али примећује да смо велики пријатељи и да је то огромно за нас.

Затим ће стизати Фајзер, а очекује и да ће нешто ипак стићи и из Kовакс програма.

Остале вести