Вучић разговарао вечерас са Ердоганом

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Том приликом председник Вучић је свом колеги председнику Ердогану честитао 67. рођендан и пожелео му добро здравље и успех у раду.

Двојица саговорника су разменили искуства у борби против корона вируса и поново истакли да је солидарност међу земљама и народима кључна за победу над пандемијом. Они су изразили наду да ће се Србија, Турска и читав свет изборити са актуелним тешкоћама и вратити се уобичајеним друштвеним и економским токовима. 

С тим у вези, председник Вучић је обавестио председника Ердогана о току вакцинације становништва у Србији, као и о томе да Србија наставља да помаже својим суседима у процесу имунизације. Председник Ердоган је рекао да Србија и тиме показује колико су јој важни мир и сарадња на Западном Балкану. 

Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на највишем нивоу и да две земље тиме дају свој допринос стабилности целог региона. Разматрајући српско-турску економску сарадњу, констатовали су да у овом тренутку на српском тржишту послује око хиљаду турских компанија и изразили наду да ће се тај број  увећавати. Председник Вучић је рекао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.

Председник Вучић и председник Ердоган су разговарали о конкретним заједничким пројектима, издвојивши по значају пројекте у области инфраструктуре, какав је и ауто-пут између Београда и Сарајева.

Двојица званичника су размотрили и читав спектар регионалних и глобалних питања и изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој конструктивни разговор.

Остале вести