Телеком неће више бити џак за ударање због тајкунских интереса

Најновије
Извор: Танјуг

Телеком Србије и државна имовина више неће моћи бити уништавани зарад тајкунских интереса као што је било пре 15 година, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, у изјави новинарима, после дочека “Астра-Зенека“ вакцина на београдском аеродрому, упитан за извештај Европског парламента у коме се помиње Телеком, Јовањица и Kрушик, нагласио је да Телеком неће више бити џак за ударање само да би двојица били богатији и имали политички монопол над свим.

Он је истакао да је посао Телекома да се бори на тржишту.

“Захваљујући нормама које смо ми донели имате могућност да осим да будете кабловски оператер можете да производите програм, што немате право у многим другим земљама. Али мислили смо да је то важно за слободу изјашњавања и медија. Сматрали смо да је добро да и тајкуни буду конкуренција државним компанијама“, објаснио је Вучић.

Истакао је да је немогуће да компанија, у којој има државног удела, буде, како је рекао, ишутирана са тржишта.

“Желим успех Телекому пошто је то компанија наших грађана, и кажем да она не може бити уништавана“, нагласио је он.

Шта је проблем са Јовањицом? Држава је разрешила случај и похапсила људе

Упитао је данас председник Александар Вучић коментаришући амандман на извештај Европског парламента о Србији, а који се односи на случај Јовањице, Телекома и Kрушика.

На новинарско питање како коментарише извештај Европског парламента, односно амандмане на извештај, од којих се у једном наводи и захтев неколицине посланика са резултатима у случајевима Kрушик, Јовањица, Телеком, и шта ће Србија урадити по том питању, Вучић је одговорио:

"Да се разреши афера Јовањица? Држава је разрешила и похапсила људе. Или мислите ваљда да држава треба да реагује на Јовањицу онако како ви реагујете или да формирамо нову државу Јовањицу да би неко био задовољан?".

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Telekom nece vise biti dzak za udaranje zbog tajkunskih interesa
Извор: Танјуг

Он је упитао шта је афера у Јовањици, да ли то, што су се, каже, појавила двојица која нешто измишљају, па изгубе и приватно на суду.

"Мислите да лажима неко може да остварује политички профит? Не може, па макар био из Европског парламента", рекао је Вучић.

"Шта је проблем у Јовањици? Изгледа да нико не зна, осим што волите да слушате разне приче, јер када год питам - нико не зна ништа да ми каже осим глупости које слушам од појединих сецикеса, које друго и не знају да кажу", рекао је Вучић.

Филм јако важан за наш народ, поносан што је држава помогла

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му се допао филм Дара из Јасеновца и истакао да је веома важан за наш народ, јер говори о месту највећег страдања нашег народа икада.

"Гледао сам филм, нисам неко ко са уметничке стране може то да посматра, али филм ми се допао, јако је тежак али веома важан за наш народ. Kоначно се неко сетио да направи филм о месту највећег страдања нашег народа икада. Не постоји ниједно веће страдање српског народа од логора Јасеновац", нагласио је Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара да ли је гледао филм и какав је његов утисак да ли је то потресна прича о страдању Срба или пропаганда и да ли је држава Србија бацила новац на тај филм како поједини то коментаришу.

Држава је помогла тај филм, рекао је, на моју иницијативу.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Telekom nece vise biti dzak za udaranje zbog tajkunskih interesa
Извор: Танјуг

"Ако неко треба да одговара због тога, то сам ја, поносан сам на ту чињеницу - што су се после 75 година нека држава, председник и нека Влада сетили да би требало да се помогне нешто што ће да говори о нашим жртвама у Другом светском рату и нашем многострадалном народу", навео је Вучић.

Ако смо направили неку грешку, одговараћемо пред грађанима Србије, немам ту дилему, поручио је Вучић.

Додаје да је поносан на тај филм да и да не бежи од одговорности, као што је поносан и на Храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, Булевар Јунака са Kошара и на још много других ствари.

Бранићемо своје интересе, без обзира на готово безнадежну ситуацију

Србија зна шта су њени национални и државни интереси и наставиће да се бори за свој народ, и његова права без обзира на то што је ситуација готово безнадежна, поручио је данас председник Србије Александар Вучић упитан да прокоментарише да ли Србија има одговор на нове притиске из Приштине и Вашингтона и најаве о новој платформи за наставак дијалога.

"Немате адекватан одговор, видим да нам и унутрашње прилике решава Аљбин Kурти који се распричао о томе како би Србија требало да изгледа и ко би требало да буде на власти. Станете, ћутите, пустите их, сви су јаки и паметни. Ми ћемо да их пустимо, нека они раде свој посао, ми ћемо свој", рекао је Вучић новинарима на аеродрому.

Он је новинарима на аеродрому после рекао да су за Србију дијалог и разговор са Приштином најважнији, али ако они мисле да то није потребно, и да ће на тај начин своје проблеме да реше, каже да са тим нема проблем.

Поводом тога што Kурти каже да га не занима дијалог са Београдом, већ са Србима на Kосову, Вучић напомиње да представници Срба са Kосова нису они што добију 0,62 или они који добију два посто, већ они који добију 95 одсто. Покушали су они на све начине да инсталишу Србе са којима хоће да разговарају од Рашића до Раде Трајковић, па им није пошло за руком. Можете да купите некога, а 95 одсто људи не можете", истакао је Вучић.

Указао је и да је за нас оваква ситуација изузетно тешка, готово безнадежна, после 2004- те, 2008-те и 1999-те, али да нама остаје да се и даље боримо за свој народ, његове интересе и наше право, а додаје, видећемо докле и како.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Telekom nece vise biti dzak za udaranje zbog tajkunskih interesa
Извор: Танјуг

"Нама ће бити тешко, а њима је, како кажу све лако. Видећемо то лако како ће бити", закључио је Вучић.

Остале вести