Ове вакцине значе још 150.000 вакцинисаних у Србији

Најновије
Извор: Taнјуг

Вакцине "Астра-Зенекa", 150.000 доза које су јутрос стигле, значи 150.000 вакцинисаних у Србији, истакао је јутрос председник Александар Вучић и додао да Србија, уз УАЕ, једина земља у свету која има на располагању више од три вакцине.

Извор: TВ Пинк

"Ревакцинација "Астра-Зенеком" иде после 12 недеља, а имамо уговор за нове дозе, тако да ово значи још 150.000 вакцинисаних у Србији. Поносан сам на одговорност и озбиљност коју смо показали у борби за здравље грађана, за очување живота и борби за напредак економије", рекао је Вучић на аеродрому.

Он је изразио захвалност премијеру Велике Британије Борису Џонсону, као и премијеру Индије Нарендри Модију.

"Хвала партнерима из Велике Британије на подршци, што су желели да нас чују, на пажњи коју су посветили једној малој Србији и што вакцине стижу у Србију много пре него у највећи део других земаља на континенту", рекао је Вучић.

Он је додао да је цена по којој су вакцине набављене, апсолутно најповољнија.

Вучић је рекао и да ће од сутра "Астра-Зенека" вакцине бити доступне грађанима.

Наша обавеза да са грађанима Црне Горе делимо добро и зло

Председник Србије Александар Вучић изјавио данас да су грађани Црне Горе заслужни за то што су добили вакцину од Србије, јер су то, како је рекао, наша браћа и пријатељи.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic ove vakcine znace jos 150.000 vakcinisanih u Srbiji
Извор: Танјуг

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што се, како је наведено, политички актери у Црној Гори свађају ко је заслужан за набавку вакцине у тој земљи.

"Наша је обавеза са делимо добро и зло са њима и ако можемо да помогнемо, помагаћемо и они би нама да су у тој ситуацији. Не желим да улазим у политичке приче, нити ме занимају, као што сам данас захвалан британским и индијским пријатељима, и они су захвалили нама, ми бисмо се сутра захвалили њима за неку другу ситуацију, то је нормално", казао је Вучић.

Вучић истиче да ако вам брат, пријатељ и комшија нису задовољни, да онда ни ви не можете да будете задовољни.

Тако да у те страначке приче не могу и не желим да улазим, поручио је Вучић.

Вакцине резултат билатералног договора, нису пале са неба

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је ревакцинација од кључног значаја и изразио уверење да ће Србија, пре него што дођу вакцине из Kовакс програма, вакцинисати и ревакцинисати 1,1 до 1,2 милиона људи, што је 20 одсто пунолетног живља.

Вучић је, у обраћању медијима, рекао да су “Астра-Зенека“ вакцине, које су данас стигле у Србију резултат билатералног, односно трилатералног договора.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic ove vakcine znace jos 150.000 vakcinisanih u Srbiji
Извор: Танјуг

“Овде смо данас зато што смо билатералним путем, односно трилатералним успели ово да договоримо. Дуго смо се борили. Много мука је било за британске званичнике колико смо их давили нашим захтевима. Није ни нама увек пријатно да то радимо, али се боримо за земљу и грађане. Они су имали стрпљења да нас саслушају. Онда смо мучили Паскала Сориоа, директора Серум института у Индији, па сам поруке слао шефу дипломатије Индије и индијском премијеру", објаснио је он.

Вучић је казао да је су резултат свега тога вакцине, те да оне нису пале са неба како неки кажу, јер да је тако, како је рекао, имали би их и други.

Упитан када ће стићи вакцине из Kовакс програма, рекао је да ће око 100.000 “Астра-Зенека“ можда стићи у првој половини марта.

“Ми ћемо додатно да убрзамо ревакцинацију. Она је од кључног значаја. Прва вакцина не значи ништа, па када примите другу онда петнаест дана не смете да се опуштате. Тек после тога можете нешто мало да се опустите“, додао је он.

Остале вести