Вучић са председником Светске боксерске федерације Умаром Кремлевим

Vucic
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Светске боксерске федерације, Умаром Кремлевим и председницима регионалних боксерских савеза, са којима је разговарао о регионалној сарадњи, унапређењу међународног повезивања кроз област спорта, као и о предстојећем Светском првенству у боксу.

Председник Вучић је изразио посебно задовољство због покретања Регионалне лиге у боксу са циљем повратка и промоције регионалних клубова са дугом традицијом, који су изнедрили бројне европске, светске и олимпијске шампионе.

"Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања", казао је председник Вучић и нагласио да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту.

Поред Боксерског савеза Србије, Регионалну лигу подржали су и Боксерски савези Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Северне Македоније, као и Светска боксерска федерација.

Једна од главних тема састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће се одржати у "Штарк Арени" у Београду ове године. Боксерски савез Србије кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију КОВИД-19.

Остале вести