Међусобно разумевање и поверење - кључне карактеристике у односима Србије и Русије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Комитета за међународне послове Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Леонида Слуцког, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Председник Вучић је истакао да сваки сусрет са неким од руских званичника потврди висок степен међусобног разумевања и поверења, који карактерише односе Србије и Русије.

Леонид Слуцки Вучић 0002
Извор: Танјуг

Председник Вучић је подсетио на свој недавни телефонски разговор са председником Путином и рекао да се пријатељски односи Србије и Русије доказују у различитим изазовима, па и сада, у време пандемије KОВИД-19, те је поновио велику захвалност за испоруке вакцине Спутњик В. Он је захвалио на чврстој и активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије и њених државних и националних интереса.

Председник Комитета за међународне послове руске Думе Слуцки, рекао је да се у Москви поносе најприснијим односом наших двеју земаља, што потврђују и учестали контакти на високом нивоу. Он је изразио задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије, истакавши да га радује што заједнички инфраструктурни пројекти, попут пруге Стара Пазова-Нови Сад, као и пројекти у области енергетике попут гасовода од бугарске до мађарске границе, доприносе економском напретку наше земље.

Остале вести