Балкански ток изузетан успех две братске државe

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом.

Двојица саговорника су констатовали да је завршетак изградње гасовода Балкански ток и његово пуштање у рад изузетан успех двеју пријатељских и братских држава. Они су посебно нагласили да је реч о значајном подвигу, јер су радови успешно завршени у условима пандемије корона вируса.

У исто време, премијер Борисов је председнику Вучићу саопштио важну вест за Србију и њене грађане - да је управо завршена прва секција аутопута од Софије до границе са Србијом. Цела деоница од Драгомана до Софије биће изграђена до краја 2021. године, што значи да ће тиме Србија постати једна од најважнијих земаља на транзитном путу између Западне Европе и Истанбула.

Такође, председник Вучић и премијер Борисов разговарали су о даљем унапређењу економске сарадње, као и о различитим регионалним питањима. Једно од тих питања је и изградња гасног интерконектора између Србије и Бугарске, које би две земље одмах кренуле да граде, а који ће, после изградње интерконектора између Бугарске и Грчке, допринети још већој стабилности и енергетској безбедности у региону.

Председник Вучић честитао је грађанима Бугарске Нову годину и пожелео да наставе путем напретка. Он је, такође, захвалио премијеру Борисову на искреном пријатељству и пуној посвећености развоју блиских комшијских односа Србије и Бугарске.

Остале вести