Вучић и краљ Бахреина разговарали о развоју сарадње

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са краљем Бахреина Хамадом бин Исом Ал Kалифом о могућностима да две државе развијају свестрану сарадњу у складу са обостраним интересом.

Председник Вучић и краљ Хамад су посебно изразили жељу да се унапреди економска сарадња Србије и Бахреина, како повећањем спољнотрговинске размене, тако и кроз инвестиције компанија из Бахреина у Србији.

Вучић је изразио задовољство што је успоставио лични контакт са краљем Хамадом, имајући у виду углед који Бахреин ужива у исламском свету.

Двојица шефова држава су изразила жељу да кроз сарадњу и заједничко деловање на међународном плану допринесу очувању мира, стабилности и просперитета.

Саговорници су разговарали о могућностима за сарадњу двеју држава у борби против KОВИД-19, при чему је бахреински суверен српском председнику понудио сваку врсту помоћи.

Kраљ Хамад је позвао председника Вучића да посети Бахреин, на шта је председник Вучић узвратио позивом краљу Хамаду да посети Србију, изразивши наду да ће имати прилику да га угости током свог председничког мандата.

Остале вести