Захвалност Путину за писмо саучешћа поводом смрти патријарха Иринеја

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и замолио га да председнику Владимиру Путину пренесе захвалност за писмо саучешћа поводом смрти патријарха Иринеја.

Председник Вучић је, такође, истакао да је присуство представника Руске православне цркве митрополита Илариона на сахрани патријарха Српске православне цркве било потврда блискости двеју цркава и двају народа. Амбасадор Боцан-Харченко је поделио своје успомене на патријарха Иринеја и његову посвећеност завршетку радова на Храму Светог Саве.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Русије Александаром Боцан-Харченком.
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, изразивши наду да ће до краја године бити реализована посета Србији једног од високих руских званичника.

Двојица саговорника су посебну пажњу посветили реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области инфраструктуре и енергетике и изразили наду да ће кључни пројекти бити завршени у договореном року.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о низу регионалних и глобалних питања.

Остале вести