Припадници МУП-а су гарант безбедности и сигурности

Најновије
Извор: Танјуг

Припадници МУП-а су гарант безбедности и сигурности грађана Србије, поручио је вечерас председник Александар Вучић, након антитерористичке тактичко показне вежбе МУП-а "Обруч 2020".

Извор: ТВ Пинк

"Од њих у наредним данима и недељама који су пред нама очекујемо резултате. Не само у Београду, већ и цела Србија мора да буде сигурна, безбедна и да у потпуности победи криминал и мафију", рекао је Вучић.

Честитао је припадницима МУП-а на свему што су приказали, што су, како је рекао, важне ствари.

Посебно је приметио хеликоптере Х 145, који су, каже, показали да и на простор који није унапред припремљен за слетање, у ноћи, могу да дејствују.

"Колико су ниско летели, плашио сам се да ли ће моћи да слете поред бандера а показали су како могу да прате аутомобиле", рекао је Вучић и додао да су сви припадници МУП-а показали добру припремљеност и обученост.

Председник је додао да би у суботу у Нишу требало да буде представљена и нова опрема Војске Србије.

"У суботу ћемо, ако све буде у реду, имати важно представљање, у Нишу, нове, веома модере опреме и наоружања Војске Србије", рекао је Вучић.

"Обруч 2020" вечерас је приказао решавање кризне ситуације у ноћним условима о спремност припадника МУП-а да пруже ефикасан одговор у свакој ситуацији у ноћном режиму и отежаним условима.

Циљ вежбе био је да се покаже обученост да хитном интервенцијом без одлагања, уз коришћење опреме високог нивоа балистичке заштите и савремених техничких уређаја, припадници МУП-а савладају терористе и заштите грађане.

Не плашим се за своју безбедност, знам да радим добро за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да га не брину претње о његовој безбедности, на које упућује изјава Чабе Дера.

"Малопре сам добио информацију да је истина да је он то рекао, питање је сада шта је стварно истина. Немам баш никакав страх, не интересује ме шта неко покушава да уради, ја знам да радим добар посао за свој народ", каже Вучић.

Реч је о изјави коју је мађарским органима дао плаћени убица Чаба Дер, да су му две криминалне групе са ових простора тражиле "Вучићеву главу".

Вучић је навео да се не плаши за своју безбедност и упитао да ли поједини његовим нестанком желе да зауставе развој Србије, изградњу железнице, ауто-путева и сутрашњу једнократну исплату медицинским радница од 10.000 динара.

Истиче да нико други не може да вам нанесе срамоту својим, како каже, измишљотинама, лажима, поступцима или физичким насиљем.

"Штету можете нанети само себи својим нерадом, јавашлуком или нечим горим. Веома сам поносан на борбеност и труд свих људи са којима радим, целог нашег тима и на резултате које постижемо", рекао је Вучић.

Казао је да ће јавност у наредним данима добити званичан податак о значајном увећању резерви злата, и додао да је и на тај резултат поносан.

"Србија ће наставити са тим, то су ствари које не можете да промените, а то један човек нити може да носи све на себи, нити ћете много да промените шта год да урадите", навео је Вучић.

Урадићемо оно што Кризни штаб буде рекао

Председник Србије Александар Вучић поручио је, уочи сутрашње седнице Кризног штаба за борбу против коронавируса, да ће држава урадити оно што штаб буде предложио и истакао да је посао државе да штити и здравље људи, а не само права грађана.

Не "секира" се каже због могућих реакција на одлуке и мере које се прописују, јер је здравље грађана много важније од политичких поена.

"Ми ћемо урадити оно што Кризни штаб буде рекао, као држава. И право да вам кажем, не секирам се због тога какве ће реакција људи да буду, јер здравље и животи људи, бака и дека, средовечних и млађих људи су ми много важнији од било каквих политичких поена", рекао је председник.

Вучић је то рекао упитан да ли очекује да ће Кризни штаб определити да се у Србији уведе полицијски час, мера за коју је више пута рекао да је подржава, упркос противљењима и отпору на који та мера, иначе, наилази и код нас и у Европи, посебно у Немачкој, где је полиција реаговала и хапшењем и воденим топовима.

"Замислите да смо ми користили водене топове. Али су они професионално реаговали", приметио је Вучић, осврнувши се на јучерашње догађаје у Немачкој.

Вучић је рекао да сваки грађанин Србије има своје мишљење, да они којима су најближи болесни и на апаратима знају колики је коронавирус проблем, док други на другачији начин гледају на то и сматрају можда да их власт малтретира.

"Никога не малтретирамо, суштина је да морамо да покушамо да заштитимо здравље људи јер је посао државе да штити и здравље људи, а не само права грађана", рекао је Вучић.

Он је навео да је Кризни штаб ту и да ће они донети одређене одлуке.

Навео је да ће ноћас почети уношење опреме и кревета у ковид болницу у Батајници, која је у изградњи, наводећи да ће наредних вечери посетити болницу да види докле су стигли радови.

Вучић је рекао да више не постоји новац којим се може захвалити преуморним медицинским радницима и истакао да се ми сви грађани не понашамо довољно одговорно.

"Мислимо да је то обавеза лекара и да је обавеза државе да све то плати и зато је моја молба грађанима да покушају да разумеју у каквој се позицији налази држава, медицинске сестре и лекари и да им помогну ако могу и желе", закључио је Вучић.

Остале вести