Вучић и Харченко о актуелним питањима српско-руских односа

Најновије
Извор: Tanjug

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, посебно о реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области енергетике.

Председник Вучић је, тим поводом, обавестио амбасадора Боцан-Харченка да ће Србија да заврши гасовод до краја године.

 Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о свим преговорима које је делегација Србије водила у Вашингтону и Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини.

 Председник Вучић је захвалио Руској Федерацији на подршци у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама. Двојица саговорника су размотрили и друга актуелна регионална питања.

 Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у двема земљама. Амбасадор Боцан-Харченко је обавестио председника Вучића о напретку који стручњаци у Русији остварују у развоју вакцине против коронавируса, која ће да буде доступна и грађанима Србије. Двојица саговорника су се сагласили да без одговарајуће вакцине човечанство неће надвладати ову заразну болест.

Остале вести