Вучић са Човићем и Додиком о европским интеграцијама Србије и Босне и Херцеговине

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком и замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др. Драганом Човићем, који je данас боравиo у посети Републици Србији.Састанак је одржан у оквиру наставка регионалних разговора, а теме су биле европске интеграције и перспектива чланства Србије и Босне и Херцеговине у Европској унији.

Саговорници су разговарали и о Пакету проширења Европске комисије, као и о Економско-инвестиционом плану ЕУ за Западни Балкан. Такође, дискутовало се и о билатералним односима, економској сарадњи и санирању последица епидемије Ковид-19.

Говорећи о Пакету проширења за 2020. годину, председник Вучић, Милорад Додик и Драган Човић истакли су важност процеса приступања ЕУ у циљу одржавања снажне европске перспективе региона, као и за даљу трансформацију усмерену на изградњу развијених и стабилних земаља. Сарадња са европским партнерима на том путу, истакли су саговорници, унапредиће процес приступања.

Уважавајући опредељеност ка приступању Унији, разговарано је о унапређењу регионалне сарадње и јачању добросуседских односа.

Наставак развоја региона и побољшање односа, од велике су важности за остварење дугогодишњих спољнополитичких приоритета попут чланства у Европској унији.

"Европски пут Србије и сарадња у региону, представљају приоритете српске спољне политике“, истакао је председник Вучић и нагласио да ће план за економски опоравак Западног Балкана и развијање односа у региону допринети економској конкурентности и јачању привреде.

Остале вести