Захвалност грађанима, пред владом три кључна изазова

Vucic
Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да су кључни изазови пред земљом, а тиме и новом владом притисци по питању Косова и Метохије, јачање економске и здравствене моћи земље, те војне и одбрамбене способности.


Он је у обраћању јавности рекао да је донео одлуку о мандатару нове владе, након саслушаних мишљења представника свих листа које су ушле у парламент, а на почетку обраћања захвалио је свим грађанима што су у огромном броју изашли на јунске изборе.

"Зато што смо знали, као и велики број других земаља да је страховито важно да наша демократија не трпи, да не тражимо изговоре и разлоге кроз корону или друге ствари да одлажемо изборе, да уводимо диктатуру да владамо дуже", рекао је Вучић у обраћању јавности.

Истакао је да је једино народ властан да изабере, а на основу тог избора доносе се одлуке за будућност.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је напоменуо да је важно да су избори протекли мирно, без инцидената, да су грађани показали колико поштују демократију и колико им је стало да изађу на изборе.

"Имали смо једну од највећих излазности од свих земаља у време короне. Да није било понављања избора, проценат би прешао 50 одсто", приметио је.

Како је рекао, победничка листа, са највише гласова, готово без преседана у савременој српској историји, носи огромну одговорност.

"Зато је важно да са таквом одговорношћу приступимо решавању проблема, суочавању са великим изазовима пред нама и да видимо како да те изазове превазилазимо", рекао је Вучић.


Ана Брнабић мандатар за састав нове владе

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да ће нови мандатар за састав нове владе бити Ана Брнабић.

"Пре неколико минута сам потписао одлуку о предлогу за председника владе да то буде Ана Брнабић. О њој имам веома високо мишљење", рекао је Вучић.

Истакао је да се ради о жени која није свој мандат схватила као период додворавања свима и свакоме већ се борила жестоко за своју земљу, као и да је водила дисциплиновану и одговорну политику и није се додворавала страним центрима моћи.

Од мандатарке очекује да размисли о увођењу два нова министарства, као и да у влади буде најмање 50 одсто или више жена.

Каже да посао Брнабићке није био само да својим угледом помогне странци, већ пре свега да уради све што може за грађане Србије.

Такође, истиче да се Брнабићка није додворавала ни онима у земљи који су мислили да је то велика прилика да се уведе неки систем у којем би они свађали људе у Србији и у којем би они нашли нову платформу за политичке сукобе.

Вучић наводи да је Брнабић радила добро и да је најбољи доказ за то што је било пуно критика упућених на њен рачун, иако је само бранила интересе Србије.

Додаје да није имао ништа да јој замери од великих ствари, али да је имао неке ситнице, које би иначе могао и код себе да нађе да их себи замери.

"Мислим да је Брнабићка добар избор и да ће она озбиљно и одговорно да обавља свој посао", нагласио је Вучић.

Додаје да је било више кандидата на страначком нивоу и да је захвалио на Председништву појединим кандидатима који су разумели његове поруке и да су сами рекли, иако су били веома добри кандидати, да не морају да обављају такву функцију и да су одани својој странци, као и да су подржали његов предлог као добар.

Нагласио је да је кључна ствар да обичан човек мора да буде у центру пажње сваког од тих људи, а не то да ли су они задовољан својим функцијама или не већ шта је то што они могу да ураде са грађанима наше земље.

Vucic
Извор: Танјуг

Три изазова и три циља владе, највећи притисци око КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће нова влада имати пред собом три озбиљна изазова, од којих је највећи Косово и Метохија, као и три циља - да подигне економску снагу Србије, здравствену и одбрамбену моћ земље.

Кад је реч о Косову и Метохији, Вучић истиче:

"Наша је обавеза да, суочавајући се са изазовима, а највећи јесу притисци око КиМ и покушај приморавања Србије да призна независност Косова, а да за то не добије готово ништа, уз нашу жељу да увек искажемо намеру да разговарамо и да постижемо компромисно решење, свакако не прихватамо понижавање грађана Србије, и наших грађана на КиМ", рекао је Вучић.

Морамо, каже, да бринемо о животима наших људи на КиМ, који су претходних дана поново били угрожени.

Други изазов је, истиче Вучић, здравствена ситуација и како ћемо реаговати када дођу нешто хладнији дани и корона буде снажније присутна.

"Трећи изазов је како да у време короне, затворених граница са Европом и светом успемо да одржимо економски ритам који смо имали до сада", објаснио је он.

Вучић је, на конференцији за штампу, на којој представља мандатара, рекао да је досадашња влада - ако погледамо последње две деценије од политичког и војног пораза који смо доживели 1999, до ужасних пораза које смо као народ доживели после 2000, када је корупција била готово једини посао за политичаре, када су уништене фабрике, супстанца наше економије згажена - после много година успела да врати земљу на исправан пут, пут економског напретка, политичких реформи, успостављања самосталне и независне државе грађана Србије, која припада свим грађанима Србије.

“Успели смо да земљу која је била међу последњима када је питању економски развој да буде међу првима, а да то не буде инцидентно, већ да траје четири године. Пре тога прошли смо кроз најтеже реформе и зато се види разлика у резултатима”, подвукао је он.

Вучић је казао да, иако су грађани на изборима гласали за политику континуитета, а мора да прихвати резултате са највећом скромношћу и понизношћу пред вољом грађана Србије, треба добро да разумемо да то није “карт бланш” за све што се догоди у будућности, већ да сви треба да се понашају одговорно.

Рекао је да нова влада мора да покуша да будемо и даље једна од најуспешнијих европских земаља.

Истакао је да се ради о тешким изазовима и да је важно да мандатару и скупштинској већини укаже да се Србија дичи са три веома важне политичке чињенице, а то су пре свега слободна, независна и суверена држава, Србија која се налази на европском путу и треће да ће Србија чувати пријатељске односе са Русијом, Кином и градити све боље односе са САД.

“Из тих политичких оквира нова влада ће имати за циљ у наредне четири године да се подигне економска снага Србије”, подвукао је он.

Вучић је казао да нова влада мора да обезбеди даљи раст животног стандарда грађана, да он мора да расте упркос чињеници да је то немогуће у тренутку трајања кризе која је захватила цео свет.

“И у таквим условима наша обавеза је да имамо довољно финансијских резерви и поред чињенице да смо радили мање, те ћемо се без обзира на све потрудити да обезбедимо даље повећање пензија и плата”, казао је он.

Вучић је указао да је даљи приоритет даља изградња путева и пруга, да све што је већ уговорено мора да се ради и завршава на најквалитетнији начин. "Мора да се ради на новим пројектима, да кренемо офанзивно у нове пројекте. Један од њих је да се пре краја идуће године коначно крене са изградњом метроа у Београду. Верујем да ће то бити још један велики подстицај привреди. Такође треба наставити са изградњом брзе пруге Београд-Ниш-Прешево. Да урадимо пругу од Ваљева до црногорске границе. Даље треба наставити пругу од Новог Сада до Суботице, а морамо да урадимо и много других фантастичних пројеката. До краја идуће године биће завршена деоница аутопута Милош Велики до Пожеге, а биће отворена и деоница Појате-Крушевац. То су велике ствари”, истакао је он.

Казао је да је инсистирао на новим пројектима да се покаже да не стајемо и не задовољавамо се са оним што је урађено у прошлости.

Vucic
Извор: Танјуг

Предлог мандатарки - два нова министарства и 50 одсто жена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је мандатарки Ани Брнабић дао предлог да се уведу два нова министарства, Министарство за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог и Министарство за бригу о породици, деци и демографији.

На конференцији после седнице Председништва СНС, Вучић је казао и да је предложио мандатарки да у новој влади, ако је могуће, 50 одсто или више буду жене.

"Мислим да би то било револуционарно за Србију, тиме бисмо представили нашу земљу на најбољи могући начин и тиме бисмо показали на делу како функционише равноправност полова", рекао је Вучић.

Истиче да су жене једнако способне као и мушкарци да обављају најважније државне функције.

Када је реч о демографији, Вучић наводи да је демографија од кључног значаја за нашу земљу и да се морају на том плану увести системске мере.

Вучић каже да системске мере нису само новац, јер, указује, у Србији најсиромашније општине имају највише новорођене деце, док најбогатије најмање.

Рекао је да ће држава потражити нове мере за повећање наталитета и да ће савете потражити од држава које су успеле да зауставе тај пад.

Компромис, али не понижење, тј. не може "ништа за све"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је један од кључних циљева нове владе очување мира и стабилности и додао да Београд зато жели компромисно решење са Приштином, али да неће пристати на понижења.

Вучић је у обраћању јавности рекао да се претходних дана у Нагорно Карабаху видело како за дан, после 30 година "замрзнутог конфликта", може букнути рат.

"То не желимо да се нама догоди и да будемо изненађени и зато ћемо да сачувамо мир, зато се не залажемо за замрзнути конфликт већ желимо компромисно решење и инсистирамо на процесу који се одвија под покровитељством ЕУ", истакао је Вучић.

Он је додао да Београд жели компромисно решење, али да неће пристати на понижења и принцип "ништа за све".

Председник је истакао и да је важно да се оснаже армија и полиција.

Полиција, како каже, мора да буде снажнија и још оштрија у борби против криминала и корупције, иако то, како је додао, зависи и од тужилаштва и правосуђа.

"Верујем да ће уз помоћ БИА моћи да обезбеде сигурност и мир", истакао је Вучић.

Vucic
Извор: Танјуг

Јачање здравствене моћи, једна од кључних снага државе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је један од кључних изазова пред Србијом и новом владом јачање здравствене моћи, која, како је казао, постаје једна од кључних моћи и снага једне државе.

Вучић је у обраћању јавности истакао да је Србија претходних неколико година у здравство уложила много више него у претходних 40 или 50 година.

Он је истакао да је много новца уложено у клиничке центре, наводећи да су коначно завршене све процедуре за Клинички центар у Војводини, да ће Клинички центар Србије бити завршен до септембра и да ће бити "импресиван и велелепан", те да је Клинички центар Ниш веома значајан и да се током корона кризе то и показало.

"У овом тренутку радимо и завршавамо јавне набавке за КЦ, јуче су кренули радови у Врању, радимо реконструкције општих болница у Лесковцу, Пироту, Прокупљу, Горњем Милановцу, Смедеревској Паланци, Аранђеловцу, Лозници, Врбасу, Пироту, Кикинди. Свака та реконструкција и реновирање кошта између 20 и 35 милиона", рекао је Вучић.

Како је навео, уводе се иновативни лекови и лече ретке болести, а да се држава труди да се сваке године по 10 и 20 пута више деце излечи државним новцем.

"Ту су евидентни резултати, али морају да буду бољи", рекао је Вучић.

Није било речи о коалиционим партнерима

Председник Србије Александар Вучић рекао је да на седници председништва странке данас није било речи о евентуалним коалиционим партнерима.

Подсетио је да је са свима који су обезбедили скупштинске мандате разговарао, а да ће се о партнерима знати за пет до седам дана, а избор је, каже, на мандатарки.

Истиче да очекује значајне промене у влади, нарочито када је реч о странци коју води.

Вучић је истакао да је најважније да сви буду вредни и марљиви, а доћи ће, додаје, и до великих промена у јавним предузећима.

Изразио је очекивање да ће све то донети нови квалитет, енергију и снагу за Србију.

"Имајући у виду изазове, уверен сам да ће Србија најбрже да расте економски и сачува мир и стабилност и раст животног стандарда за грађане", рекао је председник.

Он је позвао посланике да пруже подршку Ани Брнабић и њеном кабинету.

Vucic
Извор: Танјуг

О 5. октобру: Окретање свету, али и пљачкашки карактер власти

Председник Александар Вучић рекао је вечерас да лично нема ни идолопоклонички, ни осветнички однос према 5. октобру и да је случајно изабран тај датум да саопшти име мандатара, а на уверења политичких противника да ће и њега по сличној матрици срушити на улици, поручује да се у Србији на силу ништа неће догодити.

"Нисам изабрао 5. октобар зато што се бавим симболима, већ је то обичан радни дан, а јуче бар троје чланова председништва СНС није могло да дође на седницу. Ја не живим у прошлости, а колико сам спреман да је сагледавам и оцењујем, јер је то важно, ипак сам много више окренут будућности", рекао је Вучић на замерке што је изабрао годишњицу 5. октобра да саопшти име мандатара.

Како је рекао, нема ни идолопоклонички, ни осветнички однос према 5. октобру и може да каже да му је одвратно када гледа слике скупштине од тог дана или пребијања једног старца док лежи на земљи, као што може да констатује да је једна позитивна ствар била та што се Србија окренула свету.

Па, како каже, и без обзира на то што нас је то коштало пуштања на слободу ухапшених албанских терориста и других ствари које је режим спровео преко ноћи скривајући.

Вучић је истакао да замера политичарима, који су тада дошли на власт јер су себе видели не као понизне пред грађанима, који морају да покажу скромност, већ то што су у међувремену, док су вршили власт, постали неки од најбогатијих људи у земљи и региону.

"Док је Србија била пљачкана, а српске фабрике нестајале, они су постајали богатији. Имали смо ужасно лоше реакције око Косова 2008. и 2010. године, али економска ситуација је била толико ужасна, без шансе да се поправи, захваљујући пљачкашком карактеру те власти", рекао је Вучић.

На констатацију да његови политички противници 5. октобар виде као пропуштену шансу, али верују да ће и њега по тој матрици срушити на улици, Вучић је рекао да то увек раде или кукавице или они који су имали "два часа физичког, са поштедом", од Бакића, Прелевића, до других.

"Нећете ништа на силу. Колико сам то пута рекао. Увек сам им се супротстављао. То тако мала деца замишљају да је могуће на силу", рекао је Вучић.

Подсетио је да је приликом скупа 2008. године страдао Ранко Панић, те да тадашњој опозицији није дозвољено да прошета до РТС, додајући:

"Замислите да смо упали у скупштину, као противници ДОС-а, колико би нас мртвих било?".

Додао је и да није било медија који су били против власти до 2012. године, осим баш малих, док данас под 1 и 2 на кабловској има канала који 24/7 воде кампању против њега и владе.

"Причајте шта хоћете, победићемо трудом, радом и марљивошћу. Насиље у Србији неће бити толерисано", поручио је Вучић.

Истакао је да ће на власти бити они који победе на изборима, ко жели да на њима учествује, колико год неко не жели да призна пораз.

"Народ ће на изборима да доноси одлуку. Оног секунда кад неко други добије већину, признаћемо пораз и пожелећемо му срећу у раду. Али, без поверења народа, на силу, неће се ништа догодити", рекао је Вучић.

Двоструки аршини у ЕУ - што приличи Јупитеру, не приличи волу

Председник Србије Александар Вучић каже да још није видео извештај Европске комисије о напретку Србије и да не зна да ли се у њему налазе и критике његових ранијих изјава о солидарности у ЕУ на почетку корона кризе, као и примедбе на наводну полицијску бруталност у Србији, али је додао да не би био први пут да се покажу двоструки аршини.

"Нисам видео извештај ЕК, не могу ништа о њему да кажем", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара да ли у извештају ЕК постоје критике на рачун његове изјаве да у време ковид 19 није било солидарности међу чланицама ЕУ, као и критике због наводне бруталности српске полиције током протеста у Београду.

Вучић је рекао да зна да су током расправе која је одржана пре неколико дана у Бриселу критиковане његове изјаве да није било довољно солидарности у ЕУ на почетку корона кризе, наводећи да то показује да постоје двоструки стандарди.

"Што приличи Јупитеру, не приличи волу. Они имају право да критикују нас, ми немамо право да критикујемо њих и то је уобичајено", рекао је Вучић.

Истакао је да је важно да је Србија на европском путу, и да ради на реформама не због ЕУ и да било коме удовољили, већ због грађана Србије.

Говорећи о критикама које се односе на наводну полицијску бруталност, Вучић је опет рекао да су у питању двоструки аршини.

"Замислите да у некој земљи полиција први пендрек подигне кад неко заузме Народну скупштину, а они премлатише људе из чиста мира што се окупљају противно дозволи. Код нас никад нико није имао дозволу, а ми их ипак пуштамо да вичу, шетају, гађају кога хоће", истакао је Вучић.

Вучић је новинарима поручио да га то исто питају и пред европским комесаром Оливером Вархејијем, који долази у Србију за два дана јер, како каже, и европским званичницима увек може да каже све у лице.

"Мислим да је једна од европских вредности демократско право да кажете шта мислите. Ја не могу да се навикнем на то да ми буде забрањено да кажем шта мислим и нећу то да допустим, као што њима дозвољавам право да говоре овакве ствари које немају увек довољно везе са истином. Уверен сам да ће наши европски пријатељи увек бити жељни да чују другачији стави и мишљење", рекао је он.

Истакао је и да је сигуран да ће ЕУ да похвали српску економију која, како је истакао, последњих година нешто мало боље иде него њихова последњих година.

"Не верујем да могу да кажу за оно што је боље да је лошије, тако да верујем да ће бити добро", закључио је Вучић.

Европска комисија ће сутра поподне на састанку комесара усвојити годишњи Пакет проширења, у оквиру којег се налази и извештај о напретку Србије у свим областима о којима се преговара у оквиру приступног процеса.

Овај извештај Комисије послужиће, између осталог, земљама чланицама у договору око отварања нових приступних поглавља са Србијом до краја године.

Брнабић допринела да будемо број 1 по стопи раста


Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је изабрао Ану Брнабић за новог мандатара зато што је марљивим радом значајно допринела да Србија буде земља број један у Европи по стопи раста БДП, као и смањењу незапослености.

Вучић је, у обраћању јавности, упитан због чега му је требало 106 дана да изабере ко ће бити на месту премијера и објасни шта је Брнабићеву квалификовало да јој повери мандат, подсетио да је било на неким местима поновљених избора, али и да је имао бројне састанке.

"Било је потребно да направите концепт како ће да изгледа влада у наредном периоду. Разговарао сам са свима. За то време су људи могли да виде да сам, за разлику од оних који су имали простора и времена да се по 30 до 40 дана и поред короне брчкају на мору, радио вредно сваког дана", рекао је Вучић.

Подсетио да је да је имао неколико тешких путовања и разговора.

"Са председником Русије Владимиром Путином, Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, са свим представницима у Бриселу, са председником Француске Емануелом Макроном, био на преговорима у Вашингтону, Бриселу, имао сусрет са председником САД Доналдом Трампом. Много тога стало је у то кратко време", појаснио је он.

Вучић је казао да је, што се тиче избора Брнабић, одлучио за њу, јер је она марљивим радом, као неко ко се налази на челу Савета БДП, уз његову малу помоћ, допринела да Србија буде земља број један у Европи по стопи раста.

"Први пут после четири месеца, у августу смо имали позитивну стопу раста БДП од +0,19 одсто, то је прва флеш процена. Мало која земља у Европи може тиме да се похвали у ово доба. То су резултати Ане Брнабић. Такође и стопа незапослености од 7,3 одсто, за разлику ранијих власти када је била на 25,9 одсто. То су огромне разлике. Предложио бих увек оног у чије време је стопа незапослености на 7,3 одсто, а не неког са 25,9 одсто незапослености ", рекао је он.

Истакао је да је Брнабићева била одана својој земљи, не живи за то да седне на софу код било којег странца и оговара своју земљу.

"Захваљујући пре свега Ани Брнабић, а ту нисам помагао, успели смо да направимо фантастичан резултат, да извоз нашег ИТ сектора достигне 5,9 одсто БДП-а. То је за разлику од ранијих власти када је то било на 1,5 одсто, страховити напредак Србије, страховита брзина модернизације Србије", додао је он.

Вучић је казао да Србија има веома стабилан фискални систем, да је Брнабић поставила доброг министра финансија.

Такође, каже да је Србија, под Брнабићевом, била успешна по питању обуздавања и борбе против короне, и да је у томе међу пет, а рекао би и три, земље у Европи.

"То су били неки од разлога због којих сам се одлучио за Ану Брнабић. Верујем да ћу следећи пут, или неки други председник одлучити се за некога из блиског окружења или мог или Брнабићевог, који ће моћи да настави ту политику", казао је он.

Вучић је истакао да су грађани Србије претходне године научили да не морају да буду увек поражени, најгори као што је били у време других људи.

"Почели смо да учимо да можемо да будемо најбољи. По стопи раста невероватно да буде међу најбољим, као и по стопи незапослености", додао је он.

Вучић је подсетио да је плата, када је он постао премијер, била 329 евра, а да је данас 511 евра, те да верује да ће даље расти идуће године упркос тешког стања у свету.

Објаснио је да нису само ти резултати који су пресудили приликом доношења одлуке, већ најмање 60 одсто оно што треба да се уради у будућности, колико нове крви можемо да имамо, колико можемо да остваримо из плана "Србија 2025“.

Пензије, према његови речима треба да достигну просечних 430 евра.

Указао је да пре свега треба брзо да се уради канализација, фабрике за пречишћавање вода у Србији, те најавио потписивање уговора за 70 општина јужно од Саве.

"То су ствари које праве разлику, као што сам имао довољно снаге, енергије и вере у свој рад, рад Синише Малог, и још људи који се боре за Београд на води, а данас када погледате видите милину и политичке противнике како уживају у кафићима и ресторанима у том делу града. Ово што радимо није за нас, већ за све грађане Србије. То су неки од разлога због којих сам донео одлуку да нови мандатар буде Ана Брнабић", закључио је Вучић.

Србија заинтересована за турске беспилотне летелице

Председник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас да је Србија веома заинтересована за набавку турских беспилотних летелица - Барјактар.

"Веома су нам интересантни системи беспилотних летелица и свакако ћемо их у будућности куповати више, а да ли ћемо постићи договор са турском страном или не, то ћемо да видимо. У сваком случају реч је о веома добрим беспилотним летелицама, морам да похвалим турске произвођаче", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Истиче да је Србији увек у интересу да оснажи и појача своју готовост и спремност за одбрану.

"Ми никоме нити претимо, нити ћемо кога да нападамо, али морамо увек да будемо спремни да не бисмо били изненађени, као што су неки недавно, ипак, били изненађени. И у складу са тим предузимамо све кораке и мере и није нам лако пошто морамо да издвајамо значајна финансијска средства да би ишли у корак са земљама које су војно сврстане".

Председник је нагласио да је Србија истински и искрено војно неутрална земље, као и да Србија жели сама да чува, брани и штити своје небо, као и земљу.

Ипак, то захтева велика улагања, напомиње Вучић и додаје да ће то показати као веома паметно и мудро улагање.

"Видим шта се збива у различитим савезима и блоковима и важно је да ми то можемо економски да поднесмо и да нам земља иде напред, али тако да будемо увек чврсти и можемо да одвратимо сваког потенцијалног агресора на нашу земљу", закључио је Вучић.

У суботу представљамо снагу српског ваздухопловства

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у суботу бити представљена сва снага српског ваздухопловства и све што је држава у последњих седам година набављала од опреме.

Вучић је казао да ће, уколико дозволе временски услови, у суботу бити одржана највећа до сада војна вежба на којој ће грађанима бити представљени сви најмодернији хеликоптери, авиони, не само бомбардери, већ и ловци, а први пут ће полетети и беспилотне летилице.

"Надам се да ће Министарство одбране и Генералштаб обезбедити све да војна вежба прође апсолутно сигурно. Имаћемо највећу вежбу до сада и показаћемо сву снагу српског ваздухопловства", рекао је Вучић.

Председник каже да ће грађани моћи да упореде са оним што је српско ваздухопловство имало пре седам година, када смо, наводи, могли да подигнемо свега један или два Мига 21.

Србија неће испунити жеље Приштине, узалуд верују у притиске

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се Албанци варају ако очекују да ће им се остварити снови, да ће им Србија дати оно што прижељкују, а они при том наставити да вређају Србију и Београд и нападају српску децу на КиМ.

"Важно је да Албанци знају, а то сам им поновио и у Вашингтону пред америчким представницима, али и пред највишим званичницима ЕУ и преговарачима да не постоји гвоздени чекић или маљ којим ће неко да нас удари у главу да им дамо шта они прижељкују, а да они сваког дана вређају Србију и Београд и нападају нашу децу на КиМ", рекао је Вучић коментаришући поруке из Приштине да су дубоко разочарани изјавама српских званичника.

Вучић је додао да власт у Приштини узалуд верује да ће неко из света имати снагу довољну да притиском натера Србију на тако нешто, да ће добити поене на светској политичкој сцени и тако остварити своје снове, да се то неће десити.

"Ако желе разговор и компромисно решење Србија је за то спремна", истакао је он и додао да је довољно да разумеју једну ствар а то је - да је важно да живимо у миру", рекао је Вучић и додао да он не изговара тешке речи, не зато што се неко плаши Приштине, већ управо због мира.

Када је реч о примедбама Владе у Приштини, које су долазиле од Едија Раме и од свих других како каже, не обраћа превише пажњу, јер зна да они то раде због унутрашњих политичких прилика.

Остале вести