Вучић са патријархом Иринејом о пројектима битним за будућност Србије

Најновије
Извор: Predsednistvo Srbije

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом светошћу патријархом српским г. Иринејом.

 У отвореном и садржајном разговору председник Вучић је известио патријарха о преговорима о Косову и Метохији, који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима. Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској али и другим деловима Босне и Херцеговине.

Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних појеката за будућност Србије, а Његова светост патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапређење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији 10 општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду.

Председник је напоменуо да је реч само о првој фази, те да је у плану реконструкција још 30 општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу.

Састанку су присуствовали викарни епископ ремезијански г. Стефан, лични секретар патријарха Г. Дејан Накић и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић.

Остале вести