Србија ће штитити принципе војне неутралности и остаће истински партнер Руске Федерације

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином и обавестио га о разговорима у Вашингтону и Бриселу.

Председник Вучић и председник Путин су овом приликом разменили мишљења о ситуацији на Балкану и разговарали о актуелним питањима стратешког српско-руског партнерства, укључујући развој дијалога на највишем нивоу. Двојица саговорника су потврдили да су Србија и Русија искрени пријатељи, чија је сарадња заснована на међусобном поверењу. Председник Вучић је нагласио да је Србија војно неутрална земља, а председник Путин је поздравио то чврсто опредељење Србије.

"Без обзира на тежину и сложеност своје геополитичке, војно-безбедносне и економске позиције, Србија ће штитити
принципе војне неутралности и остаће истински и коректан партнер Руске Федерације", нагласио је председник Вучић.
Председник Вучић је председнику Путину изразио захвалност на непромењивој подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима за одржавање мира и стабилности у региону. Председник Владимир Путин је рекао да ће Руска Федерација пружати политичку подршку Србији у њеним напорима за очување свог територијалног интегритета и своје спољнополитичке акције координисати са Србијом, а све са циљем заштите међународног јавно-правног поретка.
Председник Вучић и председник Путин су истакли да економске везе Србије и Русије константно јачају, али да су могућности за сарадњу у области привреде далеко већи од искоришћених, те има простора за нове заједничке пројекте.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Разговарао сам са председником Путином о ситуацији на Балкану и o актуелним питањима стратешког српско-руског партнерства, укључујући развој дијалога на највишем нивоу. Србија и Русија су искрени пријатељи, чија је сарадња заснована на међусобном поверењу. Без обзира на тежину и сложеност своје геополитичке, војно-безбедносне и економске позиције, Србија ће штитити принципе војне неутралности и остаће истински и коректан партнер Руске Федерације. Хвала председнику Путину на непромењивој подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима за одржавање мира и стабилности у региону. Наше економске везе константно јачају, али сагласни смо да су могућности за сарадњу у области привреде далеко веће од искоришћених, те да има простора за нове заједничке пројекте.

Објава коју делиАлександар Вучић(@avucic) дана

Остале вести