Ниче модерна болница, не препуштамо ствари случају

Најновије
Извор: Taнјуг

Kовид болница, чија изградња данас почиње у Београду, биће завршена до 1. децембра, опремљена најмодернијом опремом, и спасиће животе грађана, поручио је данас председник Александар Вучић.

Извор: РТВ Пинк


"За неколико месеци овде ће нићи нова модерна ковид болница, али то је болница у којој ће моћи и друге ствари важне за здравље да се обаве, јер не желимо да, ако буде постојала вакцина, у шта верујемо, овај величанствен објекат нема намену", рекао је Вучић који је са министрима Александром Вулином и Златибором Лончаром положио камен темељац за нову болницу.



Вучић је истако да је нова болница резултат великог рада и труда државе, јер се улаже огроман новац - само за изградњу 27-28 милиона евра.

"И то по принципу кључ у руке. Све ће веома брзо да буде завршено", подвукао је Вучић.

Он је пренео да ће болница имати 200 јединица интензивне неге и 804 полуинтензивне неге, и биће опремљена најмодернијом опремом, углавном Дрегероивом - респиратори, рендгени, скенери...


"Уложили смо стотине милиoна евра да сачувамо здравље људи. Ово радимо да бисмо ослабили притисак на наше јунаке - лекаре и медицинске сестре, да имају боље услове, да терет буде равномерно распоређен", рекао је Вучић.

Он је додао да је локација на Батајничком друму лако доступна из свих праваца, али да ће морати да се дораде неки приступни путеви.

"Гледамо да видимо шта ће донети будућност, шта ће бити потребно. Ми ћемо тражити и уверен сам добити, међу првима вакцину, а свакако не на зачељу. Не желимо да нас јесен и тежина инфекције изненаде", рекао је Вучић.

Додао је да се за две недеље дошло до камена темељца, а да се болница завршава за 4 месеца, и отвара 1. децембра.

"Ово су велике ствари које показују колико се мења животни стандард и колико бринемо о здрављу људи, а не препуштамо ствари случају. Ова болница ће спасити много живота", рекао је Вучић.

Остале вести