Традиционална пријатељства увек заслужују поштовање

Најновије
Извор: Tanjug

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Амбасадор Набхан је председнику Вучићу пренео поздраве председника Абаса и шефа дипломатије Ал Малкија, као и њихове честитке за успех на недавним изборима.

Председник Вучић је узвратио поздраве и изразио очекивање да председник Абас посети Србију, нагласивши непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу, рекавши да традиционална пријатељства увек заслужују поштовање.

Председник Србије Александар Вучић са Мохамедом Надханом.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су изразили наду да ће свет, уз међународну солидарност, савладати пандемију KОВИД-19, како би се сви вратили испуњавању планова за будућност, а Србија и Палестина да наставе кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.

Председник Вучић је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Kосова и обавестио амбасадора Набхана о току дијалога Београда и Приштине.

Амбасадор Набхан је обавестио председника Вучића о палестинском виђењу ситуације на Блиском истоку.
Саговорници су разговарали и о школовању већег броја палестинских студената у Србији.

Остале вести