Хвала на унапређењу односа између наших земаља

Најновије
Извор: Tанјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Kраљевине Данске Андерса Kристијана Хаугора.

Председник Вучић му је захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа двеју земаља, подсетивши да је за време мандата амбасадора Хаугора Србију, после дугог низа година, посетио шеф дипломатије Данске. Председник Вучић је рекао да га радује интересовање Данске за интензивирање политичког дијалога са Србијом, јер Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције. Он је тим поводом захвалио Данској за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији, изразивши очекивање да ће наша нова Влада појачати напоре на европском путу.

Председник Србије Александар Вучић са Андерсоном Кристијаном Хоугором.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су изразили наду да ће напредак ка ЕУ, уз добра економска кретања у Србији, допринети већем интересовању инвеститора из Данске и тамошњих компанија.

Председник Вучић је такође захвалио Данској што је један од наших најзначајнијих донатора, а посебно на финансијској помоћи за реализацију Регионалног стамбеног програма за избеглице и других програма намењених избеглицама у Србији.

Председник Србије Александар Вучић.
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Хаугор су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за економију.

Остале вести