Вучић честитао Kурбан Бајрам

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду еф. Дудићу као и припадницима исламске заједнице. У честитки се каже:

"Вама, верским службеницима и свим верницима исламске вероисповести од срца честитам Курбан Бајрам у искреној вери да ће вам овај велики празник донети свако добро, спокој, благостање вашим породицама и наду у добра времена која ће доћи након великих искушења са којима се сви суочавамо.

Желим вам, пре свега, добро здравље, за које се сви боримо у овим тешким временима. Невоља је заједничка, али је можемо савладити као и сваку до сада – уз међусобно разумевање, поштовање, бригу о ближњима и чврсто уверење да ћемо и ово заједнички пребродити.

Симболика курбанског жртвовања јесте симболика праштања, помагања, сусретања са браћом и комшијама, међусобног приближавања. Ово је празник који слави великодушност, саосећање са онима који немају, као и солидарност која нам је свима потребна, можда више него икада пре.

Овај празник представља истински одраз јединствености људског рода, заједничких предака и наслеђа, као и подсећање и сведочанство да смо сви браћа и да је један од најважнијих циљева сваког човека живот у духу толеранције, помагања, ширења добре воље међу људима и милосрђа према невољнима, на које никада не смемо да заборавимо.

Желим вам да празник проведете у миру и радости, да у духу Курбан Бајрама и уз искрене молитве увек дочекујете добре вести и свако добро и напредак у нашој заједничкој кући, у нашој Србији.


КУРБАН БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!“, наводи се у честитки председника
Вучића.

Остале вести