Вучић разговарао путем видео линка са представницима ММФ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговараo jе данас путем видео линка са представницима делегације Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи шеф Мисије Јан Кејс Мартејн.

Двојица званичника разговарали су о спровођењу актуелног аранжмана - Инструмент за управљање политикама, у оквиру полугодишње ревизије испуњења циљева актуелног програма.

Шеф Мисије Мартејн похвалио је ангажованост председника Вучића и Владе Републике Србије, као и њихову одговорну економску политику и успешно управљање кризом током пандемије, и то у свим областима, од здравства до економије.

Двојица саговорника су констатовали да су у овом тренутку прогнозе Владе Србије за раст БДП-а за текућу годину нешто оптимистичније од процене ММФ-а. О оправданости оптимистичних прогноза сведочи и чињеница да је Србија једна од ретких земаља у којој ММФ није кориговао почетну пројекцију стопе раста из марта ове године. "То ће у наредном периоду, упркос негативним последицама пандемије, допринети стабилној економској ситуацији и сигурном пословном окружењу у Србији“, истакао је председник Вучић током разговора и изразио очекивање да ће се контролисани раст плата и пензија наставити и у 2021. години.

Остале вести