Вучић честитао ЦДУ 75. годишњицу: За снажну сарадњу на ЕИ

Најновије
Извор: Танјуг

Поводом 75. годишњице Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) желим нашој сестринској странци много успеха у предстојећим годинама и снажну визионарску снагу која ће усмерити будућност Немачке и обележити њен пут напред.

Далеке 1945. године ЦДУ је настала као конзервативна политичка странка десног центра, и до данас је остала посвећена идејама слободе и демократије, прагматичном и јасном приступу у јачању економије, посвећена унапређењу животног стандарда, сигурности и заштити свих својих грађана. Данас се успех ЦДУ огледа у 75 година одговорности, просперитета, економског оснаживања и социјалне сигурности, 50 година сигурне и јаке Владе, пет изванредних канцелара, као и у свима онима који су допринели успешном вођењу Немачке на челу са ЦДУ кроз низ изазова током претходних деценија.

Као председник Републике Србије и председник Српске напредне странке (СНС), дозволите да вас уверим у велики значај који лично приписујем нашој одличној сарадњи као кључној за остварење заједничких циљева и подстицање економски оријентисаног развоја који су у најбољем интересу наших земаља, а посебно наших младих генерација. Посебно се радујем наставку снажне међусобне сарадње на плану европских интеграција Србије, како билатерално тако и унутар наше страначке породице.

На крају, желео бих да искористим ову прилику да лично честитам 75. годишњицу канцеларки Ангели Меркел, председници ЦДУ-а Анегрет Крамп-Каренбауер, свим представницима и члановима странке, уз жељу да наставите с успехом у годинама које предстоје!

Остале вести