Невероватан осећај, српска застава и војници на Црвеном тргу

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима на крају посете Москви да је и данас током пре поднева поразговарао у више наврата са руским председником Владимиром Путином, те да је посета Москви била важна, а емоције су га савладале пред сценом српске заставе и војника на Црвеном тргу.

Извор: РТВ Пинк

Имао је, додаје, и кратке билатералне састанке са више лидера земаља из окружења Русије, што је, истиче, важна ствар за Србију.

"Имали смо у више наврата јутрос кратке разговоре са Путином, разних тема смо се дотакли. Сваког од нас је испратио до аутомобила по завршетку пријема у Кремљу. Добар је осећај и посебно је велика ствар кад видите да је у билатералну посету примио само председника Узбекистана и мене, као председника Србије, а добили смо у руским медијима много већи простор. То је част за Србију и хвала председнику Путину", рекао је Вучић.

Он је додао да је пре подне имао кратке састанке са више лидера из окружења Русије, који су такође боравили у Москви поводом Војне параде.

"Важно је да разговарамо о повећању трговинске размене, о економији", додао је председник.

Вучић је поручио да је важно и да се покаже да чувамо истину о Другом светском рату и борби против фашизма и да ћемо увек показивати поштовање за жртве.

Поново је указао да је српски народ један од најстрадалнијих у том рату, те да је поносан што је данас Гарда Војске Србије учествовала на Војној паради.

 "Гардисти су били сјајни. Невероватан је осећај када стојите на Црвеном тргу, а српски војници марширају. То што сам устао и показао на срце, желео сам да покажем колико волим српску заставу, војску и Србију. То је посебан осећај", рекао је Вучић.

Причао сам са Макроном, али...

Председник Србије Александар Вучић није ни потврдио, нити демантовао информацију да би 17. јула могао да буде одржан састанак у Паризу у вези Косова, али очекује скори наставак политичког дијалога у Бриселу.

Упитан да прокоментарише информацију из приштинских медија да ће Емануел Макрон организовати 17. јула самит Београд - Приштина и упитан да ли је добио позив, Вучић је рекао:

"Причао сам са Макроном, али ја не волим да пуним новинске ступце стварима које нисам договорио са људима са којима сам разговарао".

Вучић је додао да ће бити још важних састанака, као и да ускоро очекује наставак политичког дијалога у Бриселу.

"Заиста ускоро, нису у питању месеци већ пре дани или недеље", додао је Вучић.

На питање да ли то значи да ће током лета доћи до новог помака, Вучић је рекао:

"Свакако ће доћи до разговора, а да ли ће бити помака или не, то ћемо да видимо".

Вучић је претходно рекао да сутра већ иде у Брисел, прекосутра у Вашингтон, а одатле - у Љубљану, где се, иначе, одржава самит процеса Брдо-Бриони.

Важно да се помогне људима погођеним поплавама

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да се морамо припремити за оно што долази, за политички дијалог о Косову, другом таласу корона вируса на јесен и економији, али истиче да му је у овом тренутку прва брига - помоћ грађанима погођеним поплавама.

Вучић је, на крају посете Москви, упитан када се може очекивати формирање Владе, пошто РИК треба да објави коначне резултате избора, казао да сви органи раде свој посао.

“За мене је важно да у најкраћем року помогнемо људима погођеним поплавама, као што је то случај у Косјерићу, Љубовији и другим местима“, објаснио је он.

Вучић је указао да је важно да се држава припреми за јесен за могући нови талас корона вируса.

“Имамо значајан број заражених сада, али је вирус мање опасан. Праве муке нас очекују тада. Тиме треба да се бавимо“, подвукао је он.

Рекао је да је важно посветити се и другим кључним питањима, као што је јачање економије, што је, каже, на агенди после предстојећих посета.

Остале вести