Добили смо огромно поверење грађана, 2 милиона гласова

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је листа која је носила његово име добила огромно поверење народа, највеће икада у Србији, наводећи да је, за сада, освојила више од два милиона гласова.

Извор: YouTube

"У политици сам дуго, али никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икад у Србији, у условима када је мало ко у то веровао", рекао је Вучић у обраћању у изборном штабу листе окупљене око СНС.

Вучић је рекао да је СНС добила више од 2 милиона гласова на избројeних нешто мање од 3,3 милиона изашлих грађана, што је, како је истакао, историјски тренутак.

Истовремено, како је рекао, та листа је добила и велико упозорење народа.

"Да морамо да будемо још одговорнији и озбиљнији и да морамо да будемо марљивији и да направимо најбоље могуће резултате за грађане", рекао је Вучић.

Predsednik SNS Aleksandar Vucic slavi pobedu na izborima u izbornom stabu Srpske napredne stranke.
Извор: Taнјуг

Имамо тренутно 63,4 одсто, биће више од 64 одсто


Српска напредна странка тренутно има 63,4 одсто гласова, а очекује да ће имати више од 64 одсто, изјавио је вечерас лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић.

"Ми очекујемо када дођу и гласови са KиМ и из иностранства више од 64 одсто", рекао је Вучић.

Напоменуо је да треба имати у виду да је тих 64 одсто од изашлих.

"При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити", истакао је Вучић.

Вучић је захвалио свим грађанима што су упркос лошим временским приликама, претњама короном, како не треба да изађу на гласање, као и лупањем у шерпе, разумели да је будућност Србије важнија од сваког од нас.

Вучић је казао да ће Србија наставити да чува здравље грађана и да ћемо морати да се припремимо за тешку јесен.

Захвалио је нашим пензионерима и свима који су упркос свим неистинама и претњама имали довољно храбрости и снаге да покажу шта мисле о будућности Србије и какаву будућност желе.

Вучић наводи да су имали истраживања на дневном нивоу и да се видело да како су се из опозиције све више појављивали у јавности да им је опадала подршка, док је код напредњака расла јер су, како каже, говорили све више о плановима и идејама и да је то оно што народ жели да види.

"Хвала на историјској подршци", поручио је Вучић.

Историјски тренутак СНС, победили свуда, од Чикага до Сочија

Лидер листе "Александар Вучић - за нашу децу“ Александар Вучић рекао је вечерас у изборном штабу да је на то што је листа Српске напредне странке на данашњим изборима на које је изашло нешто мање од 3,3 милиона грађана, добила више од два милиона гласова, историјски тренутак за СНС.

"Победили смо свуда где смо раније губили. Победили смо у сваком месту у иностранству. Тамо где никада нисмо победили и то страховито и убедљиво“, истакао је Вучић.

Он је навео да је у Републици Српској изашло 87 одсто пријављених бирача, а његова листа добила је 90 одсто гласова.

"Победили смо свуда од Чикага, Берна, Беча, Москве, Сочија. У Москви смо нешто "кикснули“ и добили смо 57 одсто, али у Сочију било је 95 одсто“, рекао је Вучић.

Kазао је да се сутра чека да ОЕБС преброји гласове на KиМ, где је забележен рекордна излазност, на чему се захвалио српском народу у покрајини.

"Нама су пре само два дана говорили, лагали наш народ како Срби на KиМ неће моћи да учествују на изборима, а изашли су у највећем броју. Први пут у Kосовској Митровици имали смо више од 10.000 гласача, јер знају колико је важно да будемо уједињени, јаки, снажни у наредном периоду да би сачували нашу земљу“, нагласио је он.

Вучић је казао да ће прихватити све резултате које ОЕБС буде изнео након пребројавања гласова, али је додао да није могуће да буде мање од 85 одсто за његову листу.

Predsednik SNS Aleksandar Vucic slavi pobedu na izborima u izbornom stabu Srpske napredne stranke.
Извор: Танјуг

Грађани се определили за своју будућност

Грађани Србије определили су се за своју будућност, а за ту будућност мораћемо много да радимо, да се боримо, да будемо вреднији, истакао је вечерас лидер листе "Александар Вучић - за нашу децу" Александар Вучић додајући да никада грађани нису дали своје срце и разум у таквој мери.

"Наредна недеља је веома тешка. Већ сутра стиже Мирослав Лајчак и нећу имати прилике за осмех и радост. Прекосутра ујутро идем за Москву, онда не знам да ли идем за Брисел или Вашингтон, па за Словенију. Неки други ће моћи да се радују овом невероватном изборном резултату", казао је он обраћајући се новинарима у изборном штабу.

Вучић је нагласио да такав резултат није могао ни да очекује.

"Kада вам дођу резултати истраживања казао сам увек ''повећај све друге, а нама смањи за 3-4 одсто", а наши људи ми кажу ми добијамо увек између 61 и 62 одсто, а ја сам говорио "спусти то на 57''", пренео је он.

Рекао је да су сви увек себи повећавали број гласова, а само је његова листа инсистирала да се смањи.

"Сматрам да је ова подршка огромна. Шта год би рекао вечерас било би нескромно. Драго ми је и нећу да кријем што смо свима који су нас брутално нападали из региона, најгоре гадости изговарали о свима нама, смејали нашим спотовима, спрдали се са нашом земљом, показали“, подвукао је он.

Поручио је онима из региона који су се смејали спотовима да ниједан спот није изашао у јавност, а да није утврђена претходно реакција људи.

"О томе нам лекције држе аматери, који сви заједно да их скупите не могу да добију гласове колико ми данас", нагласио је он.

Вучић је додао да ће и СНС морати да се мења, и да се тога не треба плашити, већ томе радовати, јер је то једини начин да странка покаже како ће у будућности бити спремна да мења Србију.

"Без тога неће бити будућности. Зато ми је страшно важно да имамо овакав консензус у друштву. Можда ће престати неки да говоре о подељености у друштву користећи тајкунске медије, јер се сада видело да медији и паре нису све. Видело се да морате да имате план, програм и политику. Због тога сам захвалан грађанима Србије", објаснио је Вучић.

Лично се захвалио што је дочекао нешто што није ниједан политичар.

"Некада сам се надао да ћемо прећи 50 одсто. Kао председнички кандидат победио сам у првом кругу са преко 55 процената, а сада као политичка странка на фер изборима уз излазност од 50,1 одсто, победили смо са још више“, додао је Вучић указујући да треба још видети да се сабере излазност у иностранству и на KиМ, по затворима.

Kазао је да је поносан и захвалан грађанима јер Србија никада никоме толико поверења није дала као његовој странци, никада грађани нису дали своје срце и разум у таквој мери.

"Немојте да се наљутите ако будемо грешили, али обећавам да ћу се заједно са свим овим људима борити за Србију сваког дана, својим срцем, знањем, енергијом коју имам и да не постоји на свету ништа лепше, боље и узвишеније од Србије", закључио је Вучић.

Predsednik SNS Aleksandar Vucic slavi pobedu na izborima u izbornom stabu Srpske napredne stranke.
Извор: Танјуг

У формирању владе показаћемо да нисмо бахати


Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да ће током формирања владе СНС показати да није бахата, већ да ће разговарати са представницима свих партија, чак и са онима које нису прешле цензус.

"Узимаћемо људе и са других листа, јер ћемо покушати да направимо владу која мора да доноси кључне одлуке у наредном периоду и која ће да има још шири консензус од овакве широке подршке које смо добили", рекао је Вучић на конференцији за медије у штабу СНС-а.

Истиче да ће Србија на европском путу морати да ради брже, снажније и јаче и да спроведе додатне реформе.

Вучић је истакао да уз европски пут којем Србија тежи, мора да настави и да чува пријатеље који су, каже, били ту у време короне и када је суверенитет KиМ био угрожен.

Лидер СНС је кроз шалу поручио страначким колегама поручио да не покушавају на локалу да “склопе” коалиције у наредних 10 дана док је он на путу, те поручио да ће на локалу формирати власт на основу резултата других партија.

“Хоћу да разговарамо са свима, да правимо компромисе, нећу да на било којем месту да показујемо ароганцију, бахатост и охолост”, поручио је Вучић.

Истиче да је подршка коју је СНС добио од грађана “кључна” у “пресудним” тренуцима за земљу, али и награда за уложен труд, рад и “одличне” резултате.

Он је истакао је толика подршка и додатно оптерећење за СНС, јер нико никада тако дуго времена није имао такву подршку.

"А, да нисмо повели ниједан рат. Ниједна српска глава није страдала због наше политике, а надам се и сигуран сам да неће. При свему томе, направили смо да Србија има најбржи и најзначајнији економски раст у савременој историји. То је оно што људи желе", приметио је он.

Вучић је пренео да је према њиховим излазним анкетама, за листу око СНС гласало 62 одсто жена, а 38 одсто мушкараца, што, каже, значи да је 75 жена, од оних које су изашле на гласање, изабрало СНС.

Поносан је, каже, и на чињеницу да ће листа имати огроман број младих у скупштини.

"Један од политичких противника је рекао да нећемо имати довољно посланика за скупштину, јер смо ставили функционере на листу. Сада изгледа да ће сви које смо ставили на листу, бити посланици", рекао је Вучић.

Честитао је свим другим странкама на коректној и фер кампањи, те оценио да је ово до сада била најмирнија и најчистија кампања.

Истакао је да, у овом тренутку, три или четири листе, без мањинских странака, улазе у парламент.

Навео је да су то, осим СНС, и СПС, Александар Шапић, као и да је “на ивици” ПОKС.

“Не могу да искључим могућност да ће у парламенту бити и Суверенисти Саше Радуловића и Метла, јер имају око два и по одсто”, рекао је Вучић.

Predsednik SNS Aleksandar Vucic slavi pobedu na izborima u izbornom stabu Srpske napredne stranke.
Извор: Танјуг

Нова влада у уставном и законском року

Нова влада ће бити формирана у уставном и законском року и сарађиваћемо са свима, изјавио је вечерас лидер СНС Александар Вучић.

Упитан да ли ће имати неке партнере пошто листа чији је носилац има апсолутну већину односно да ли ће бити коалициона влада или ће је напредњаци водити самостално, Вучић је рекао:

"Не знам да ли имамо 190 мандата у парламенту, биће мање ако ПОKС уђе у скупштину или ако још неко уђе у скупштину. Већ сам рекао да ћемо да идемо са свима".

На констатацију новинара Н1 да се на претходним изборима прво грлио са Небојшом Стефановићем како би прославио резултате, Вучић је одговорио да је Стефановић у београдском одбору СНС и да ће се видети око поноћи.

Вучић је додао да је вечерас решио да не грли никога и да ће једино можда своју ћерку Милицу после да загрли.

"Што се тиче тога ко ће да уђе у скупштину, а ко неће, о томе одлучује народ. Али, мислим да ови резултати показују да они за које се ви залажете и које сматрате опозицијом да не би били ни близу Шапићу, то јест. И данашње истраживање показује да су сви заједно испод Шапића".

Вучић је нагласио да се нису напредњаци крили иза његовог имена, пошто је он, како је рекао, ваљда најнеугледнији човек којем су сви криминалци, али да народ у то није поверовао.

Желим вам много више успеха идући пут, ваљда ће прећи цензус, поручио је Вучић.

View this post on Instagram

Хвала вам!

A post shared byАлександар Вучић(@avucic) on

Гласају грађани Србије, а не амбасадори

У Србији на изборима бирају грађани наше земље, а не амбасадори других земаља, поручио је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић.

На констатацију новинара да прокоментарише то што су "готово сви западни амбасадори провели највећи део дана у просторијама Црте, а не неке репрезентативније мисије, попут Цесида, а да су посматрачи Црте махом присталице или чланови СзС", Вучић је приметио да та посматрачка мисија заиста јесте ангажовала људе који су чланови странака које чине СзС.

"Али, њихова ствар. Није им помогло. Да ли су могли да кажу да се нешто десило? Не гласају у овој земљи ничији амбасадори, већ грађани Србије. Ова земља припада нашим грађанима и наш народ је тај који доноси одлуке", поручио је Вучић, одговарајући на питања новинара у изборном штабу.

На констатацију да данас нису забележени значајнији инциденти на бирачким местима, Вучић је рекао да су нападнута два представника листе око СНС, али да то "није ништа страшно".

"Једине инциденте смо данас имали на главном одбору појединих опозиционих странака, осталих није било", приметио је Вучић.

Predsednik SNS Aleksandar Vucic slavi pobedu na izborima u izbornom stabu Srpske napredne stranke.
Извор: Танјуг

Хвала вам, настављамо да радимо

Председник Србије Александар Вучић захвалио се вечерас грађанима Србије на подршци и одлуци да изађу на изборе и гласају за СНС, јер то, како је рекао, "утиче на све нас".

Он је то објавио на Инстаграм профилу "аvucic", у кратком видео споту и додао да сваки глас утиче на нове школе, нова радна места, нове путеве.

"Хвала вам што сте гласали за будућност ваше деце. А сад настављамо да радимо", пише у тексту објављеном уз спот.

Остале вести