Важно је да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте - Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније у Србији, са којима је разговарао о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону.

Саговорници су закључили да је важно да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју.

Тема разговора био је и прошлонедељни видео конференцијски састанак "ЕУ Западни Балкан", као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.

Извор: Председништво Србије

У отвореном, конструктивном и садржајном разговору истакнуто је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.

Амбасадори земаља Квинте и шеф Делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести "COVID-19".

Председник Вучић захвалио је на помоћи ЕУ и САД, коју смо добили током пандемије и обавестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије.

Остале вести