Вучић са Борисовом пред сутрашњи састанак квадрилатерале

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом.

Уочи сутрашњег видео конференцијског састанка Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, посвећеног отклањању економских последица епидемије COVID-19, председник Вучић и премијер Борисов су се сагласили да је међусобни договор за ублажавање ограничења за прелазак граница један од кључних елемената за подстицање пословних активности, посебно у области туризма после дужег прекида рада због корона вируса. Двојица саговорника су, с тим у вези, посебно инсистирали на томе да је неопходно обезбедити примену одговарајућих антиепидемиолошких мера, како би била осигурана заштита здравља грађана и спречено даље ширење заразне болести.

Председник Вучић и премијер Борисов су изразили задовољство што се Србија и Бугарска успешно боре са корона вирусом и да се епидемија држи под контролом, са надом да ће ускоро бити потпуно савладана.

Председник Вучић и премијер Борисов су договорили скори билатерални сусрет, посебно се радујући обиласку радова на изградњи ауто-пута од границе Србије са Бугарском до Софије, чијим ће се завршетком наша земља потпуно повезати са Азијом. Двојица званичника су у исто време нагласили важност изградње гасовода Балкански ток и гасног Интерконектора за енергетско повезивање Србије и Бугарске.

Председник Вучић и премијер Борисов су такође изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се настави добра пракса тромесечних састанака лидера Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, како би наставили разговоре о заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима, као и другим видовима сарадње.

Остале вести