Међународна сарадња од виталног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Државе Израел Рувеном Ривлином.

Председник Ривлин је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и народу Србије у борби против заразне болести COVID-19.
Двојица председника су се сагласили да корона вирус не познаје државне границе и да је међународна сарадња од виталног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе.
Они су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Израелу и изразили наду да ће предузете мере предострожности утицати да број изгубљених живота буде што мањи.
Председник Вучић је рекао да се са задовољством сећа својих сусрета са председником Ривлином у Београду, односно у Јерусалиму и да очекује да Србија и Израел наставе да развијају своје билатералне односе и разноврсну сарадњу. Он је подсетио на то да су српски и јеврејски народ током историје делили исту судбину, посебно у Другом светском рату, и нагласио да у Србији нема, нити ће бити антисемитизма.

Остале вести