Помпео захвалио Вучићу на подршци у овим тешким временима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас писмо државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајка Помпеа, у којем се каже:

"Поштовани господине председниче,
Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије COVID-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно.

Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова.

Такође, желим да похвалим и особље Ер Србије и надлежне органе на аеродрому Никола Тесла у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету.

У име Сједињених Држава, захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази. Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе“, наводи се у писму државног секретара САД Мајка Помпеа.

Остале вести