Односи Србије и Русије су односи искреног поверења

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Владимировичем Путином.

Председник Вучић захвалио је председнику Путину на томе што, и поред бројних обавеза и кризе, која је задесила Русију и свет, мисли на Србију и пријатељски српски народ. Он је рекао да је данашњи разговор потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства двеју земаља, али и показатељ обостране солидарности и међусобног поверења да заједничким снагама сузбијемо великог, невидљивог непријатеља какав јеCOVID-19.

Председник Путин је изразио солидарност и обећао значајну помоћ и подршку српској држави и грађанима Србије у борби против коронавируса, која ће подразумевати и то да  Русија пошаље своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката.

Председници Вучић и Путин сагласили су се да су односи Србије и Русије односи искреног поверења. Двојица државника су нагласили неопходност свог скорог сусрета, и то одмах пошто заједничким снагама победе пандемију COVID-19.

Остале вести