Хвала Норвешкој на огромној помоћи

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александра Вучић захвалио је данас Норвешкој и норвешком народу на помоћи од пет милиона евра, која ће, каже, бити намењена у медицинске сврхе и додао да ће та земља помоћи Србији да набави још респиратора.

Извор: Taнјуг

"Захвалност норвешкој држави и народу, као и Амбасади Норвешке у Београду на великој пријатељској помоћи и подршци коју нам пружају у овим тренуцима за нашу земљу“, рекао је Вучић након састанка са норвешким амбасадором Јерном Еугеном Јелстадом.

Према његовим речима, Норвешка, која је и сама била угрожена нападом корона вируса, пронашла је довољно воље и снаге да помогне Србији, која је, истиче Вучић, данас у тежој позицији и због реалне снаге нашег здравственог система и других објективних фактора.

"Хвала им пре свега на пажњи, на поштовању наше земље, на љубави коју показују према нашем народу, хвала им на новцу и пореским обвезницима Норвешке на пет милиона евра које дају грађанима и држави Србији, а који ће бити употребљени у медицинске сврхе'', рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић са амбдасадором Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом.
Извор: Танјуг

Нагласио је и да ће Норвешка помоћи Србији да набави још респиратора.

Вучић наводи да је за нама најтежа ноћ, а да долазе још теже и много теже, пошто је девет људи на респиратору, тај број ће се повећавити из дана у дан.

"Надамо се да ће нам наши норвешки пријатељи обезбедити неколико десетина респиратора што ће бити огроман допринос за очување живота“, рекао је Вучић.

Говорећи о мерама које је Влада Србије увела у борби против ширења корона вируса, Вучић каже да је његов посао и посао свих у Влади Србији да сачувају животе грађана.

"Сви људи који преживе, а надам се да ће 99,99 одсто људи преживати, то није проблем, нека се после љуте због драстичних мера, али прво нека преживе. Сада морамо да будемо уједињени у борби за живот и зато све то радимо и предузимамо“, подвукао је председник.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом.
Извор: Танјуг

Замолио је амбасадора да пренесе норвешком народу искрене поздраве.

"Уверен сам да ћемо уз вашу помоћ успети да пребродимо ово тешко време и да заједно победимо“, проучио је Вучић.

Девет заражених на респиратору, Норвежани помажу набавку

За нама је најтежа ноћ, на респиратору је девет заражених корона вирусом, пренео је данас председник Србије Александар Вучић и додао да ће Норвешка помоћи Србији у набавци додатних респиратора, поред оних којима тренутно располажемо.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом.
Извор: Танјуг

Вучић је то рекао након састанка са амбасадором Норвешке, који га је обавестио о помоћи те земље Србији од 5 милиона евра.

Србија тренутно има 400 слободних респиратора, а набавила је додатних 352.

Остале вести