Србија жели стратешки важне односе са Британијом

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са премијером Уједињеног Краљевства Борисом Џонсоном.

У пријатељском разговору, председник Вучић је премијера Џонсона позвао да посети Србију и поновио да наша земља жели да са Уједињеним Краљевством успостави стратешки важне односе. Он је изразио наду да је намера да се успоставе снажније и богатије српско-британске везе обострана. “За Србију је важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима, насталим после изласка Ваше земље из Европске уније”, рекао је председник Вучић премијеру Џонсону. Такође је изразио интерес за јачање економске сарадње двеју земаља, као и сарадње у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану.

Председник Вучић је са премијером Џонсоном разговарао о регионалној ситуацији и поновио опредељеност Србије да буде чврст ослонац за миран и напредан Западни Балкан. С тим у вези је британског премијера упознао са иницијативом за примену четири слободе - кретања људи, робе, услуга и капитала - на Западном Балкану.

Двојица саговорника су, такође, разговарали о могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

Остале вести