Србија чврст ослонац за стабилан Балкан

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске адмирала Тимотија Фрејзера, са којим је разговарао о развоју билатералне сарадње у области одбране и безбедности.

Председник Вучић је рекао да се нада да ће српско-британски односи достићи ниво истинског партнерства и да би размена посета на високом нивоу допринела снажнијим и богатијим везама двеју земаља у свим областима. Он је изразио задовољство што ће током посете адмирала Фрејзера бити потписан план
билатералне војне сарадње, који садржи 33 заједничке активности.

Председник Србије Александар Вучић са Тимотијем Фрејзером.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су истакли да су стратешки циљеви сарадње у области одбране у наредном периоду јачање војнообразовне, војномедицинске и војно-војне сарадње.

Адмирал Фрејзер је рекао да је британска страна спремна да понуди помоћ у образовању, усавршавању и тренингу припадника Војске Србије. Предложено је одржавање заједничких војних вежби Војске Србије и Оружаних снага Уједињеног Краљевства.

Председник Србије Александар Вучић са Тимотијем Фрејзером.
Извор: Танјуг

Председник Вучић и адмирал Фрејзер разговарали су и о ситуацији у региону. “Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", рекао је председник Вучић.

Остале вести