Си Ђинпинг упутио Вучићу честитку поводом Дана државности

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којој се каже:

“Поштовани господине председниче,

Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име владе и народа Кине, и у своје лично име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље.

Последњих година, под Вашим руководством, Србија непрекидно постиже нове резултате у изградњи државе, стабилно напредује стратегија реиндустријализације, развој економије се убрзава, стандард живота народа се подиже. Уз заједничке напоре обеју страна, кинеско-српски односи се налазе у пуном замаху процвата.

Са задовољством констатујем да су важни пројекти о којима смо се заједно договорили већ постигли позитивне напретке. Међусобно политичко поверење се учвршћује, међусобно се чврсто подржавамо око виталних интереса и важних питања.

Недавно сте изразили саосећање и подршку борби Кине са корона вирусом новог типа, што је још једном показало челично пријатељство заједничке судбине две земље.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да заједно са Вама, уз вођство заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво.

Очекујем да се поново сретнем са Вама у априлу ове године, да заједно дискутујемо о развоју кинеско-српских односа и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе.

Желим вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

Остале вести