Си Ђинпинг захвалио Вучићу: Још виши ниво партнерства

Најновије
Извор: Влада Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, која му је уручила писмо председника Си Ђинпинга. У писму се каже:

“Поштовани господине председниче,

Захваљујем на Вашем писму. Кина и Србија су добри пријатељи од узајамног поверења и подршке.Господине председниче,Ви и Влада Србије сте привржени принципу “Једне Кине“, што ја високо ценим. Придајем велику пажњу развоју односа између Кине и Србије. Спреман сам да заједно с Вама подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво. Желим Вам све најбоље“, наводи се у писму председника Сија.

Председник Вучић је захвалио на писму и рекао да он лично и сви у Србији са снажним саосећањем, али и огромним дивљењем, прате борбу председника Сија, кинеског руководства и пријатељског народа Кине са епидемијом корона вируса. “Напори без преседана које Кина улаже у спречавању даљег ширења вируса, изазивају дубоко поштовање. Уверени смо да ће Кина успети да се избори са овим изазовом и да ће из свега изаћи још снажнија“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је у име грађана Србије и у своје име, изразио дубоко саучешће породицама преминулих, као и солидарност са кинеским народом и спремност наше земље да, у складу са својим могућностима, упути помоћ.

Вучић Чен Бо 0001
Извор: Танјуг

Амбасадорка Чен је рекла да председник Си и кинески народ веома цене поруку охрабрења, коју је упутио председник Вучић. Она је рекла да се већ виде ефекти мера које предузима кинеско руководство у борби против болести.

Председник Вучић и амбасадорка Чен су разговарали и о реализацији конкретних заједничких пројеката у сарадњи двеју земаља.

Председник Вучић је рекао даје у сваком тренутку спреман да посети Кину ипружи подршку кинеском руководству и народу, као и то да се посебно радује својој скорој посети Кини и новом сусрету са председником Сијем на Деветом самиту Кине и земаља Централне и Источне Европе у Пекингу.

Остале вести