Односи Србије и Турске на највишем нивоу у историји

Најновије
Извор: Инстаграм

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Турске Танџуа Билгича, који му је пренео поздраве и уручио честитку председника Реџепа Тајипа Ердогана поводом Дана државности, у којој се, између осталог, каже:

"Велико ми је задовољство што су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије, као резултат узајамних веза на свим нивоима, достигли највиши степен у својој историји. Ваш труд и руководство је несумњиво у великој мери допринело том успеху.

Најискренија ми је жеља да се ауто-пут Сарајево-Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитетa, чије смо темеље поставили током моје посете Србији 7. и 8. октобра прошле године, заврши у најкраћем могућем року.

Vucic sa Tanzuom Bilgicem
Извор: Танјуг

Желео бих да изразим задовољство што ћу ове године у оквиру треће седнице Високог савета за сарадњу имати прилику да Вас угостим у својој земљи и да Вам овом приликом пожелим добро здравље и срећу, као и просперитет и благостање пријатељском народу Србије", наводи се у честитки председника Ердогана.

Председник Вучић је, захваљујући на писму, рекао да га радује што је са председником Ердоганом успоставио присан однос и блиску сарадњу, засноване на међусобном разумевању и поверењу. Он је нагласио да су добри српско-турски односи важни и за мир и стабилност региона. Амбасадор Билгич је оценио да су српско-турски односи на највишем нивоу у историји, управо захваљујући двојици председника.

Председник Вучић и амбасадор Билгич су констатовали да заједнички пројекти и економска сарадња добро напредују и изразили очекивање да ће у будућности бити нових турских инвестиција, као и да ће две земље искористити све могућности за сарадњу.

Амбасадор Билгич је председнику Вучићу уручио и позив за учешће на првом Анталијском дипломатског форуму, посвећеном дипломатији у дигиталном добу.

Остале вести