Вучић позван на Форум о Холокаусту у Малмеу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Шведске Јана Лундина, који му је пренео поздраве премијера Стефана Левена и уручио његово писмо с позивом да учествује на Међународном форуму за сећање на Холокауст и борбу против антисемитизма, у октобру у Малмеу.

Председник Вучић је рекао да га радује нови сусрет са премијером Левеном, јер га сматра истинским пријатељем наше земље. Он је додао да је задовољан добрим политичким односима Србије и Шведске, јер су они снажна основа за јачање економске сарадње, посебно кроз шведске инвестиције у српску привреду.

Председник Вучић је истакао пословање робне куће ИКЕА и дугогодишњу сарадњу са компанијом Ериксон, као пример да пословни људи из Шведске виде да Србија остварује добре економске резултате и показује неопходну стабилност, и изразио наду да ће бити и нових улагања. Амбасадор Лундин је истакао да Шведска наставља са подршком процесу евроинтеграција Србије, као и са конкретном помоћи у различитим областима, посебно у области владавине права и заштите животне средине.

Председник Вучић је са амбасадором Лундином разговарао и о ситуацији на Западном Балкану, потврђујући опредељење Србије да даје пун допринос регионалној стабилности.

Остале вести