Вучић честитао Сију Лунарну нову годину

Vucic i Si
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо честитку председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у коме се каже:

“Eкселенцијо,
поштовани председниче Си,
драги пријатељу,

Примите срдачне честитке за Лунарну нову годину, уз најбоље жеље за напредак Народне Републике Кине и благостање братског кинеског народа. Како је наступајућа година у знаку који симболизује нове могућности за велике успехе, уверен сам да ћете, мудром и одважном политиком, наставити да водите своју земљу великим корацима на чврсто утемељеном путу ка остварењу зацртаних "стогодишњих циљева" и Кинеског сна.

Ми, у Србији, веома се радујемо импресивним достигнућима Народне Републике Кине, поносни на “челично пријатељство“ и свеобухватно стратешко партнерство. Вама, поштовани председниче, дугујемо велику захвалност за наше чврсте везе и уверен сам да ће српско-кинески односи и у Новој години, као и у деценији пред нама, наставити да јачају. Плодоносни резултати сарадње наших двеју земаља огледају се у све бројнијим заједничким пројектима у области инфраструктуре и енергетике, као и у све значајнијим улагањима кинеских компанија у српску економију. Посебно ме радује што се развија културна сарадња, што ће допринети још бољем међусобном разумевању наших народа.

Уз лепа сећања на моје претходне боравке у Народној Републици Кини, почаствован сам што ћу ускоро имати прилику да Вам узвратим бар део топлог гостопримства, које ми је указивано на сваком месту у Вашој величанственој земљи. У исто време, радујем се учешћу на Деветом самиту Кине и земаља Централне и Источне Европе 15. и 16. априла у Пекингу. Чињеница да ћете Ви, екселенцијо, председавати Самитом, још једна је потврда да је формат "17+1", од иницирања 2012. године, израстао у свеобухватни механизам сарадње, коме Република Србија даје пуну подршку и сматра га важним делом Ваше глобалне иницијативе за промоцију мира и сарадње “Појас и пут“.

Уз трајну захвалност на разумевању Народне Републике Кине за државне и националне интересе Републике Србије и изразе наше потпуне подршке политици “једне Кине“, примите, поштовани председниче, срдачне поздраве, најбоље жеље за добро здравље и личну срећу, као и изразе мог особитог уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести