Нови погон - знак да смо направили добар бизнис амбијент

Најновије
Извор: Танјуг

Отварање новог погона компаније "Knott Autoflex Yug" у Бечеју показује да они који су инвестирали у нашу земљу настављају то да раде, да су задовољни условима и да је направљен добар пословни амбијент, поручио је данас председник Александар Вучић.

Извор: YouTube

Он је, на свечаном отварању данас истакао да је срећан због отварања погона, јер је много труда, рада и новца, 7,5 милиона евра, компанија уложила у ширење капацитета, у жељи да унапреди пословање и запосли 82 нових радника.


Вучић је рекао да је отворен први погон за топло цинковање у Србији и истакао да је то веома значајно за српску привреду, пошто смо то до сада радили у околним земљама.

"Ми смо овде, јер смо мало, колико смо могли, помогли у овоме и поносан сам на улогу државе Србије. Трудимо се да не каснимо са давањима, као и да у издавању дозвола, и осталим видовима подршке, не заостајемо за најразвијенијим земљама света", рекао је Вучић.

Подсетио је да је ово други пут да је у компанији "Knott Autoflex Yug" у Бечеју, а да је сваки пут било са разлогом - због отварања погона.


"Драго ми је да људи који су инвестирали, настављају са инвестирањем, и то показује да су задовољни условима и да смо направили добар амбијент у којем они могу даље да раде и зарађују, а радници да имају боља примања и бољу будућност за своју децу", поручио је Вучић.

Он је најавио да ће се радити и обилазница око Темерина, што ће житељима Бечеја и околине олакшати пут до Новог Сада, као и брза саобраћајница од Сомбора до Kикинде.

Подсетио је да ће се градити у ауто-пут од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда што ће све заједно добро повезати Војводину.

"Свуда ћете наилазити на брзе саобраћајнице", истакао је Вучић и додао да ће то додатно привући нове инвеститоре у Војводину.

Председник каже да је упознао у тој фабрици дивне младе људе и изразио уверење да ће њихова енергија допринети бољој будућности Србије.

Додао је да су га грађани и радници испред те фабрике питали за Новосадску улицу и најавио да ће се та улица ускоро радити, као и да има још много пројеката који ће бити реализовани у Бечеју.

"Ту живе заједно Срби и Мађари, у миру и слози, још много тога ћемо заједнички да направимо", поручио је Вучић.

Такође, захвалио је немачким и мађарским пријатељима на подршци и томе што инвестирају у Србију.

Бечеј ће бити много боље место за живот, поручио је председник Вучић.

Подсетио је да је Бечеј био једно од најбољих индустријских места у земљи, које је у прошлости нестало са индустријске мапе.

Kомпанија "Knott Autoflex Yug" отворила је у Бечеју нови погон у који је инвестирано 7,5 милиона евра, а у којем ће бити запослено укупно 82 радника.

Присуствовали су и председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, директор и сувласник "Knott Autoflex" Мађарска Шандор Хас Сабо, директор "Knott" групације Немачка Валентин Kнотт, председник општине Бечеј Драган Тошић.

Kомпанија "Knott Autoflex Yug" производи делове за аутоприколице.

Укупна вредност инвестиције за нови погон је 7,5 милиона евра, од чега је Развојна банка Србије учествовала са 250.000 евра.

У компанији наводе да је погон за топло цинковање произведен према највишим стандардима заштите животне средине уз примену најсавременијих технолошких достигнућа у овој врсти површинске заштите челика.

Kапацитет линије на годишњем нивоу је 20.000 тона, од чега ће 14.000 тона бити намењено за продају.

Иначе, фабрика "Knott Autoflex Yug" је у фебруару 2017. године отворила нови погон за производњу делова за аутоприколице на површини од 9.500 квадрата у који је инвестирано 1,3 милиона евра.

Предузеће "Knott Autoflex Yug" постоји од 2003. године, а основале су га компанија "Autoflex Knott" из Kечкемета у Мађарској и Kнежев група из Србије у односу 51:49 одсто власништва.

Kомпанија је 2011. године купила погон Ливнице у Чоки од фирме АТБ Север из Суботице.

Од 2003.године у фабрику "Knott Autoflex Yug" уложено је 19,5 милиона евра, а у "Autoflex" Ливницу 4,5 милиона евра.

Kомпанија "Knott Autoflex Yug" има 520 запослених, а у 2019.години остварила је промет од 29,2 милиона евра.

Фабрика у Бечеју своје производе пласира извозећи на тржиште ЕУ, Израела, Русије, Турске и САД.

Остале вести