За Србију је Тајван саставни део Kине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Kине Си Ђинпингу у коме наводи да за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Kине.

"Република Србија пружа снажну подршку очувању територијалног интегритета и суверенитета Народне Републике Kине, апсолутно подржавајући политику ''једне Kине'' и напоре кинеске стране за мирно уједињење земље, наводи у писму Вучић.

Он истиче и да за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Kине, саопштило је Председништо Србије.

"Република Србија се супротставља независности Тајвана и осуђује сваки покушај угрожавања јединствености НР Kине и резултата Ваше политике, која почива на чврстим принципима мира и стабилности", додао је Вучић.

Он је захвалио на подршци Kине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и помоћи у одбрани наших државних и националних интереса у међународним организацијама.

"Даље унапређење челичног пријатељства Републике Србије и НР Kине, као и продубљивање свеобухватно стратешког партнерства и сарадње на свим пољима, јесте и биће један од најважнијих приоритета српског државног руководства и моје политике, као председника. Зато са радошћу чекам Вашу посету", наводи се у писму Вучића.

Остале вести