Традиционално пријатељство Србије и Палестине

Vucic sa Rijadom Al Malkijem
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова и дијаспоре Ријада Ал-Малкија, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.


Председник Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари.

Двојица саговорника су поздравили потписивање докумената о сарадњи Србије и Палестине у области омладине и спорта, као и безбедносној сарадњи, и констатовали да постоје могућности за јачање економске сарадње, као и сарадње у сфери пољопривреде, здравства, културе и образовања.

Предложено је формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.

Председник Вучић је рекао да би за сарадњу Србије и Палестине било значајно и интензивирање политичког дијалога, те је упутио позив председнику Махмуду Абасу да посети нашу земљу.

Председник Вучић је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама. Он је, с тим у вези, нагласио да Србија, својим одмереним и конструктивним постављањем, као одговоран и поуздан партнер, доприноси миру и стабилности у региону.

Министар Ал-Малки је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.

Vucic sa Rijadom Al Malkijem
Извор: Танјуг

Остале вести