Живот обичних људи нам је најважнија ствар

Vucic obilazak rekonstruisanog puta
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић поручио је данас окупљеним грађанима у Смедеревској Паланци да је дошао у тај крај да покаже да држава брине о свим грађанима и да су и Смедеревска Паланка и Велика Плана важни колико и велики градови, а да је живот обичних људи најважнија ствар.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је након обиласка реконструисаног регионалног пута Велика Плана - Смедеревска Паланка, на шта су мештани тог дела Србије чекали неколико деценија, рекао да није дошао тамо зашто што је то ремек дело, којих, како је приметио, већ имамо у изграђеним аутопутевима, који 70 година нису грађени.

"Дошао сам да вам кажем колико је важно да покажемо пажњу и другачији однос према обичним људима, да су нам Велика Плана и Смедеревска Паланка важни колико и велики градови и да нам је живот обичних људи најважнија ствар", поручио је Вучић.

Vucic
Извор: Танјуг

У том смислу, најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 км регионалних и локалних путева.

Вучић је приметио да је пут који је данас обишао последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.

"Било је потребно 36 година да буде нов пут, да повежемо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора", истакао је Вучић.

Он је додао да се разговара са корејском компанијом, која ће, уколико дође у Србију, у том крају отворити нових 700 радних места, што значи да ће 700 породица бити обезбеђено.

Разговара се, каже, и са Русима и другим пријатељима око производње вагона, што би, каже, била нова ињекција за Смедеревску Паланку, али и за Краљево.

Vucic obilazak rekonstruisanog puta
Извор: Танјуг

"Да не мислите да смо, када се једном појавим, стали да радимо. Не. Радићемо даље, јер хоћемо да овде људи живе богатије, да нам се људи врате из иностранства", поручио је Вучић.

Вучић је поручио да ће се градити путеви у сваком селу, као и водовод и канализација.

"Зато што хоћемо да наша села буду као аустријска и немачка, а не да будемо сиромашна. Имамо једна проблем, а то је што у себе не верујемо. Када видимо колико аутопутева градимо и какви су нам и ауто-пут Милош Велики и ауто-пут кроз Грделицу, можемо да кажемо да изгледају као у поменутим земљама".

Вучић је рекао да је у тај пут уграђено 63.000 кубика камена, да је завршено нових 10 километара пута и да ће још 3,5 километра у самој Великој Плани бити завршено до маја.

Вучић је приметио да је добро урађен и пут Топола - Велика Паланка и да ће се градити и други путеви у делу Србије.

Председник је рекао да ће економска снага земље бити све већа, да ће бити све више инвеститора и да ће плате и пензије бити све веће.

Зато нам је потребна ваша снага и енергија, да наставимо овим путем, поручио је он и додао да ће се пензионерима још брже повећавати пензије пошто су у претходном периоду плате више расле од пензија.

Предсендик Србије је још једном захвалио пензионерима што су разумели тешке реформе дали подршку држави.

Такође, председник је рекао да ће држава наставити да повећава минималне зараде, која ће у 2020. бити већа од 30.000 динара, а све са циљем да у нашој земљи више нема сиромашних радника.

"Да свако ко ради може да обезбеди живот и будућност себи и својој деци", нагласио је Вучић.

Позвао је још једном грађане да не одлазе у иностранство пошто ће држава свакоме омогућити да може овде пристојно да живи.

"Ако не будемо имали више деце, опет нам је све џабе, за кога онда градимо и све ово правимо", запитао је Вучић.

Приметио је да се из САД вратила жена чија је фирма сада радила пут од Смедеревске Паланке до Велике Плане.

Најавио је да ће ускоро поново доћи у те општине поводом нових инвестиција и запошљавања људи.

Вучић је на питање новинара, рекао да ће у наредном периоду за додатне туристичке потенцијале бити опредељено око 250 милиона евра, мимо буџетског финансирања, а део тог новца биће издвојен и за винске руте у Србији, у седам региона.

Додао је да у крају око Смедеревске Паланке и Велике Плане има дивних манастира и винарија, те да је уверен да могу да се привуку туристи.

Приметио је и да данас локалне самоуправе раде нешто боље него раније, али да ће још много времена морати да прође да локал може све то да финансира.

Председник је пред почетак обраћања разговарао са грађанима, који су желели да им помогне око запошљавања и помоћи за болесне, а стрпљиво је чекао и да се слика са грађанима.

Двојица очева затражили су да се поправи део пута за Церовац и Грачац, пошто један има пет девојчица, а други три, јер не могу да их воде у школу по лошем времену.

Добили су обећање од председника да ће њихов проблем бити решен.

Фокусиран сам на план Србија "2025"

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Смедеревској Паланци да се потпуно сконцентрисао на инвестициони план "Србија 2025", који ће бити представљен у суботу, и да ће се тек после тога бавити страначким питањима.

Вучић је, упитан за најављене промене у СНС о којима се спекулише пред Главни одбор странке у недељу, рекао је да није "баш тако рекао" - да ће бити смењени бројни министри и функционери.

Vucic
Извор: Танјуг

"Имаћемо седницу Главног одбора, која ће у потпуности бити затворена за јавност", нагласио је он.

До тада, каже, бави се искључиво инвестиционим планом "Србија 2025", који је, истиче, много важан за Србију.

"Јутрос смо имали два сата састанка са Светском банком. Тај план ће значити живот Србији. Велике ствари смо припремили. Потпуно смо се претворили у суботу и тај план, а страначким критеријумима бавићу се после", нагласио је он.

Потрага за девојчицом приоритет, без детаља до краја истраге

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је потрага за девојчицом Моником Каримановић приоритетно питање и да полиција интензивно ради на томе да је пронађе.

Председник није желео да износи детаље са којима је упознат, док се потрага не оконча.

"Бринемо за то дете. Постоје детаљи које знам, али не желим да говорим о томе у циљу завршетка акције, док не будемо ухапсили зликовца. Тада ћете моћи да сазнате детаље", рекао је Вучић новинарима у Смедеревској Паланци.

Пренео је да је целу ноћ био на вези са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и директором полиције Владимиром Ребићем, са којима је и јутрос одржао састанак.

"Радимо на томе. Реч је о детету и то је за нас приоритетно питање", подвукао је Вучић.

Потрага за девојчицом Моником Каримановић у селима око Књажевца је у току, а сумња се да ју је на путу од куће до школе у нишком селу Суви До отео Нинослав Јовановић, познатији јавности као "Малчански берберин".

Vucic
Извор: Танјуг

У потрагу је укључено још 100 полицајаца, тако да је на терену тренутно више од 300 полицајаца из Ниша и Зајечара.

Укључена је и Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере, јавља Пинк.

Претражују се села Подвис и Ргоште у околини Књажевца.

Јовановић је, иначе, био у затвору од 2006. до 2018. године на издржавању казне због силовања.

Јеремић на РТС - добро да се чује, лажи уместо политике

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је добро што је Вук Јеремић гостовао на РТС-у, јер су грађани могли да се увере да опозиција нема програм, већ само језик увреда и лажи.

Вучић је приметио да су последњих дана на РТС-у биле емитоване специјалне емисије са представницима оних, како каже, који не представљају никог, а на председничким изборима су добили 11 пута мање гласова, па им је рејтинг пао за још 80 одсто.

Vucic
Извор: Танјуг

Додао је и да Јеремић сада нема ни 1,2 одсто подршке, а да "сви заједно" немају ни десет одсто.

"Питајте их што нису урадили путеве, ауто-путеве, што нису урадили нигде ништа, само су они постали богатији. А кад им поменете Катар и секунде на РТС, стотине милиона евра, онда хајде да причамо шта стигнемо", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Смедеревској Паланци.

Вучић каже и да не разуме критеријуме за одабир гостију, јер је, на пример, фиктивни лик Бели Прелетачевић добио два пута више гласова од Јеремића на председничким изборима, али, истиче, то није питање за њега, јер РТС има независну уређивачку политику и да су сви уредници постављани у време ДС.

Упитан да прокоментарише Јеремићеву изјаву да ће "развијати државу у којој ће моћи да живе и његова деца", Вучић је рекао да му је важно да каже да он никада неће напуштати Србију, као и да су његова деца везана за Србију.

"А о њиховој деци ружно да говорим нећу, знам колико је то одвратно, нека се они тиме баве, а људи све виде и одлично разумеју", рекао је Вучић и додао да хоће да пристојна Србија побеђује Србију "политичке баре у којој су дозвољена вешала, тестере".

Каже и да не може да одговара на Јеремићева поређења са Хитлером јер ти "ситни, бедни трикови" само говоре о њима.

Шта вам смета, што ме људи воле?

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће присуствовати само на неколико од стотина предизборних скупова своје странке, али ће, каже, свакако наставити да ради свој посао и да разговара са грађанима.

"Шта вам смета? Што ме људи воле?", запитао је Вучић у одговору на питање новинара хоће ли се страначке присталице СНС овако организовано окупљати као данас и у време предизборне кампање и да ли ће се ти догађаји, на којима ће и он бити, тумачити као редовне активности председника државе.

Вучић је рекао да му је драго што је примећено да има присталице, пошто они које поједини медији подржавају могу у Београду да скупе до 1.000 присталица, а у другим местима - ни по 10.

"Хвала људима, разговарао сам са обичним људима. Правићу страначке скупове, никад у 10 или 11 пре подне, већ после радног времена, можда неколико скупова, јер ћу и тада радити свој посао. Имамо заказан пут у Кину, па ћу и то да радим", рекао је Вучић.

Запитао је шта смета појединим медијима што су дошли људи да нешто питају и поздраве.

"Ни динара из државног буџета за то није отишло. Шта вас толико тишти што ме људи воле и не вичу ми педеру и не кажу да сам Хитлер", нагласио је Вучић.

Додао је да ће бити само неколико скупова страначких којима ће он да присуствује, а да ће их бити на стотине и хиљаде на којима ће други да присуствују.

Вучић је запитао да ли у време Тадића и Ђиласа страначке присталице нису долазиле на скупове и казао да је само ватромет на отварању моста на Ади тада коштао грађане 14,5 милиона евра, колико је потрошено из буџета.

Са друге стране, Вучић каже да је данас добио пуно писама од грађана са њиховим мукама и проблемима.

Приметио је да је изгледа највећи проблем у Србији постала коцка на Тргу Републике у Београду и какви ће нам украси бити и додао:

"Срећан сам што у таквој земљи живим".

Као Катон за Картагину, ја ћу сваки дан питати за Јовањицу

Као што је Катон сваки дан у римском сенату говор почињао речима да Картагину треба разорити, ја ћу сваки пут почињати са поруком да "лажове из Савеза за Србију треба раскринкати", рекао је данас председник Александар Вучић.

Он је, одговарајући на питања новинара да коментарише поруке које стижу из опозиције, рекао, између осталог, да он "неће пустити "Јовањицу"" у наредне три године:

"И као Катон Други из римског сената, који је сваки свој говор почињао и завршавао реченицом да сматра да Картагину треба разорити, тако ћу ја почињати сваку реченицу тиме да сматрам да лажове из СЗС и оне који су их медијски подржавали треба раскринкати и подсећати какве су неистине изговарали", рекао је Вучић.

Рекао сам Ђорђевићу - смена, ако додаци не стижу на време

Председник Александар Вучић пренео је данас да је, због кашњења у исплати дечјег додатка, запретио министру за рад Зорану Ђорђевићу да ће бити смењен, уколико све не буде исплаћено до Нове године.

Пренео је да су му рекли да данас и јуче иде исплата додатка.

"Рекли су ми да касне дечји додаци, требало је 20. да буду исплаћени. Рекао сам Ђорђевићу - ако не буду до Нове године исплаћени, бићеш смењен у јануару, а не после избора", рекао је Вучић.

Он је поручио да сва давања морају да буду исплаћена на време, јер новца има.

"И не може да се чека администрација. Неће мајка да чека администрацију, тебе или било кога другог", поручио је Вучић.

Зато ће, каже, давања да буду повећавана, али је замолио да сви разумеју да нам је потребна земља са више деце, више оптимизма и људи који верују у своју снагу.

Да ли треба да укинемо Српску?

Да ли треба да укинемо Републику Српску, коју, иначе, гарантује Дејтонски споразум, запитао је данас председник Србије Александар Вучић коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да треба да суспендује Стратегију одбране и националне безбедности Србије, у циљу очувања мира.

То не можемо да урадимо, поручио је Вучић одговарајући на питања новинара и истакао да је Србија само један од гаранта Дејтонског споразума.

"Шта му је сметало? Да ли део да је Република Српска у БиХ? То је, ваљда, дејтонска ствар? Или, ваљда, неће да постоји Република Српска? Ми смо рекли да се залажемо за Републику Српску у БиХ, зато што се то сваки дан залажемо. Не разумем те људе", рекао је Вучић.

Председник истиче да власт у Србији има фер однос према властима у БиХ.

"Тај човек (Комшић) је пре неки дан говорио да је за њега Косово независно, ћутао сам и прећутао. Не зато што је он велики, а ми мали. Кажете Република Српска у оквиру БиХ и то ваљда није добро. Да ли треба да укинемо Републику Српску?", запитао је Вучић и додао да то не можемо да урадимо.

Нагласио је поново да је Србија гарант Дејтонског споразума и да нам ништа више не треба, као и да Србија поштује интегритет БиХ.

"Само нас пустите на миру, ћутимо када причате глупости о КиМ и о свему другоме и ништа вам не одговарамо. Ајде, пустите нас мало", поручио је Вучић.

Остале вести