Гледаћемо да градимо што боље односе, ко год у Хрватској да победи

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће Србија, ко год да победи на изборима у Хрватској, честитати победнику и гледати да ради на што бољим односима две земље, а ако тога не буде, чуваћемо мир и стабилност.

Извор: O2 Тв

Вучић је, у емисији "Став" на ТВ О2, рекао да је пратио изборе у Хрватској и да је за разлику од других нешто боље прогнозирао исход, те да је и другачије доживео завршну дебату.

Kазао је да је мислио да ће Зоран Милановић победити у првом кругу, а да је Мирославу Шкору требало, де факто, још три дана кампање да уђе у други круг и постане председник.

Указао је да се у Хрватској повукла прича како је Шкоро био најлошији у финалном сучељавању, са чим, како је додао, се не слаже, што не значи да му се свиђају Шкорови ставови, напротив.

"То је човек који би водио најгору политику према Србији, који би покушао да оправда Јасеновац, који би пустио Мерчепа на слободу, и који се хвали усташким поздравом. "За дом спремни"", објаснио је Вучић.

Навео је да је Шкоро одлично ушао у дебату, а да је најбољи на крају био Милановић, те да су истраживања показала да нису добро разумели то и реаговали на притисак који су креирали медији блиски неким странкама.

"Смејао сам се томе. Спустили су Шкора на 19 одсто, а он је добио 25 процената. То није грешка, јер таква разлика у истраживању не може бити грешка. Шкоро није у правом тренутку кренуо у финиш кампање, да је раније кренуо постао би председник. То за нас не би била сјајна вест"; нагласио је Вучић.

Упитан шта би за Србију било боље - победа Милановића или Kолинде Грабар-Kитаровић - Вучић је објаснио да шта год би рекао то би помогло оном другом, јер би рекли да Вучић навија за неког и тиме би други добио ветар у леђа.

На питање о његовом односу према Милановићу, који је био премијер Хрватске, рекао је да шта год мислили један о другом, две земље ће морати да поправе односе у будућности.

"Не мислим о њему ништа ни горе, ни боље. Наш посао је да сарађујемо са Хрватском", казао је Вучић.

На подсећање да је Милановић 2015. увео Србији санкције он је рекао да је због тога захвалан немачкој канцеларки Ангели Меркел и Елмару Броку, јер да није било њих ко зна како би се завршило.

Извор: printscreen

"Увели су нам санкције и забранили улаз наше робе у Хрватску, јер су се суочили са првим мигрантима. Они су угледали прве мигранте и казали "шаљите их у Мађарску". Меркелова нас је спасила озбиљних последица неодговорног понашања", подвукао је он.

Осврнувши се на посету Хрватској 2018. Вучић је рекао да не верује у причу да је тада одједном, због избора, дошло до антисрпске хистерије.

"Не треба да говорим да су њиховим грађанима Срби најмање популарни, а слично је у Србији са Хрватима, чиме не морамо да се поносимо“, рекао је он.

Вучић је пренео да је тада осетио ту атмосферу и казао да се не памти да је негде било толико тешко и хистерије као у Вргинмосту.

Указао је да је видео страх код људи, које је посетио у селу поред Вргинмоста, који су спустили ролетне на својој кући из страха од прислушкивања.

"Видео сам код многих породица страх. Било је добро што су Милорад Пуповац и Српско национално веће организовали скуп где се певало "Боже правде“ поред хрватске химне. Kод дела новинара видело се да не постоји жеља да се прича о будућности, већ да се говори о прошлости, за коју мисле да им одговара. Никада нису доводили никог ко би рекао из другачијег угла, а ја сам се само борио за Србију и Србе и нисам прелазио границе пристојности“, објаснио је он.

Рекао је да Србија ћути, јер и даље у Хрватској, према званичним подацима има 184.000 Срба, а има их више од 200.000.

"Kада год бисмо ми јако одговорили, доводили би њихову позицију у питање“, нагласио је Вучић.

Покренуо сам тему цркве с Ђукановићем, односи су комплексни

Србија није срећна због Закона о слободи вероисповести који је предложила црногорска влада, али нисмо ми ти који ће да одлучују о томе, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је у емисији "Став" на телевизији О2 рекао да је Србија право да одлучује у Црној Гори изгубила много давно, а на крају формално 2006. године, када, захваљујући тврдокорности наше тадашње власти, није било договора и Црна Гора је расписала референдум о независности, коју је потом и прогласила.

Он је рекао да су наши односи са Црном Гором комплексни.

"Наша позиција је тешка, шта год да кажемо може да буде оквалификовано као мешање у унутрашње ствари суверене државе", истиче Вучић.

Тему закона о слободи вероисповести, покренуо је, каже, са председником Црне Горе Милом Ђукановићем.

"Разговарао сам са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, чуо од њега одређене аргументе, рекао њему свој став о томе. Видећемо шта ће да буде", рекао је Вучић.

Председник је на питање водитеља одговорио и да црногорска аутокефална црква, де факто и де јуре, постоји још и пре успостављања независности Црне Горе 2006. године.

Извор: printscreen

Према његовим речима, ту цркву су формирали на Цетињу, на правно ваљан начин.

"Таман и да су црногорске власти за све у праву, постоји једна ствар од које не може да се побегне, не можете после 100 година државе и права коришћења својине да кажете ''ми сад имамо друга правила''", закључио је Вучић.

Сви ће једном у мини Шенген, нису сви у ЕУ срећни због те идејe

Председник Александар Вучић не искључује могућност да иницијатива "малог Шенгена" "пропадне" под притиском споља.

Вучић је за О2 телевизију рекао да нису у свим центрима Европске уније срећни због те иницијативе:

"Они не воле да Балканци сами воде своје послове, нелагодно се осећају кад не одлучују они о нама", приметио је председник Србије, али не могу, додаје, директно да се супротставе, јер иницијатива почива на четири слободе, односно вредности које су темељ Европске уније, слободе кретања људи, капитала, услуга и роба.

Неки у региону су размишљали по принципу : "зезнули смо Србе, нећемо у то, то је њихова идеја, и пропашће", каже председник и додаје да се не би изненадио да се то догоди, али идеја је лансирана и то се не може пренебрегнути.

Ипак, уверен је да ће се једном све земље региона придружити тој иницијативи, јер су њене предности и бенефити за грађане несумњиви.

Само од слободе кретања уштеда је, процењује се, преко 2 милијарде евра.

Такође, шире тржиште значи више инвеститора, указао је Вучић.

Верује да ће наредни састанак мини Шенгена бити у Београду крајем јануара, као и да ће до тада бити успостављен проток радне снаге и путовање само уз личну карту у Албанију и обрнуто.

Вучић је истакао да је на састанку у Тирани албански премијер Еди Рама први пут, уз сва наша неслагања око KиМ и српско-албанских односа, показао ретко виђену храброст и заложио се за уклањање економских препрека.

Председник додаје да постоји потпуна сагласност око омогућавања слободе кретања, пошто западно-балкнаска шесторка изгуби 23 милиона сати годишње на границама, а могли би ако бисмо то три пута смањили да уштедимо више од 2,5 милијарде евра, што би за Србију било око пола.

Вучић истиче да би и са 500 милиона евра могли пуно да урадимо и навео да је, на пример, то више него што кошта аутопут Чачак - Пожега.

Такође, истиче да Србија са Албанијом има трговинску размену од 184 милиона евра, а могли би да је подигнемо на 500 милиона евра.

Поручио је да би са јединственим тржиштем у региону могли да привучемо више инвеститора и да би свима било добро, као и да инвеститоре само интересује да оду где има мање папирологије и мање корупције.

Правимо економски простор у коме наше фирме могу да раде и у коме камиони неће чекати на границама, нагласио је Вучић.

Kако је рекао, поједини мисле да ако се не придруже да ће "зезнути Србе" и да ће онда све да пропадне.

"Kо хоће нека учествује, не терамо никога, али сви ће се томе придружити у наредних 10 година. Та идеја ће остати записана у историји, као нуклеус нечега што је створило снажне економије. Сви ћемо се временом придружити мини Шенгену", рекао је Вучић.

Председник Србије подсећа да су кроз историју убијени сви који су тражили уједињавање Балкана, на пример, краљ Александар Kарађорђевић, који упркос томе нема улицу у Београду, да га већина Срба и данас не поштује или има негативан однос према њему.

Запитао је - како је то он био лош за Србију и Србе, а сви су хтели да га ликвидирају, што су на крају и урадили.

На питање да ли мали Шенген може да убрза улазак Србије у ЕУ, Вучић наглашава да имамо велику помоћ од ЕУ и захвалио им се на томе, али и напоменуо да Србија нема гаранцију да ће постати чланица ЕУ 2025. године.

Извор: printscreen

Вучић додаје да једна правила важе за нас, друга за неке друге земље и да то правдају тиме што су те земље "традиционалне демократије".

"Али, реците нам која су прецизна правила која треба да поштујемо, питао сам. Биће, али нема гаранција. Ипак, ми то ни не радимо због њих, већ због нас".

Председник додаје да је и Путину рекао да је Србија на европском путу и да ништа никада није крио о односима Србије са Русијом и Kином, као и да политика сарадње са свим доприноси да Србија буде најуспешнија земља по стопи привредног раста.

Вучић наводи да не може да каже, ипак, да нема ништа од уласка Србије у ЕУ, јер очекује да ће ЕУ после Брегзита морати да донесе крупне политичке одлуке, зато што није лагодна позиција за ЕУ.

Kако каже, то Макрон добро разуме, због чега је и тражио промену методологије за проширење ЕУ, зато што ће Kина и САД брже напредовати.

Са друге стране, Трампу је потребно да има под својом контролом Западну Европу, а чему су се супроставили Маркон и Меркел.

Вучић каже да није у нашим медијима испраћено да је Макрон тражио да за контролу ракета средњег домета не потписују само Русија и САД већ и ЕУ и да су сви на то ућутали јер се видело да Европа жели да буде сила за себе.

Политика сарадње је та која ће да победи

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да премијер Албаније Еди Рама даје предност могућности економске сарадње, за разлику од неких других из региона, који инсистирају на томе да се ми само извињавамо и говоримо како смо геноцидан народ, што им је једина политика.

Вучић је, у емисији "Став“ на ТВ "О2“, тим речима одговорио на констатацију да се по први пут виде разлике у ставовима власти у Приштини и Тирани.

Истакао је да је Рама, у случају иницијативе "мали Шенген" показао ретко виђену храброст.

А упитан када ће бити настављен дијалог Београда и Приштине, он је одговорио: "Откуд знам, не знам ни када, ни да ли ће да формирају владу, ни када ће укинути таксе“.

Извор: printscreen

Према његовом мишљењу, томе што још није формирана влада у Приштини разлог није одуговлачење, већ политичко такмичење, јер Аљбин Kурти мисли да би добио сада још више гласова, и уцењује Ису Мустафу новим изборима, на које овај, као ни Хашим Тачи и други, није спреман.

"Тако изгледа ситуација, није одговорно, ни озбиљно, али шта да радимо“, казао је он.

Упитан да ли би могло доћи до постизања компромиса до краја идуће године, Вучић је рекао да не искључује ништа, али да није оптимиста по том питању.

Након што је указао да нема никаквог помака, јер ни владу нису направили, и констатацију водитеља да Тачи може да води дијалог, рекао је да није лака Тачијева позиција, и да није у ситуацији да доноси кључне одлуке.

Уверен сам да ће Борис Џонсон доћи у Србију

Председник Александар Вучић уверен је да ће нови британски премијер Борис Џонсон доћи у посету Србији и навео да ће нашу земљу наредне године посетити председници Kине и Русије, Си Ђинпинг и Владимир Путин, као и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Вучић је у емисији "Став" на ТВ О2, приметио да ће Европска уније наредне године бити потпуно "окупирана" Брегзитом, а да је на Србији да настави свој европски пут, да будемо још вреднији и марљивији, а да са Великом Британијом што пре направимо одличан билатерални договор, на политичком и економском пољу.

"Да Џонсона доведемо што пре у Србију и да направимо од Британије пријатеља Србије", рекао је Вучић.

На констатацију да је лично пријатељ са Џонсоном, те питање колико је реално да британски премијер дође у Србију, Вучић је одговорио:

"Уверен сам да је реално."

"И амерички председник и британски премијер 40 година нису били у Србији. Не могу да гарантујем, али готово сам уверен да ћу успети да замолим Џонсона да дође у Србију", додао је Вучић.

Председник је констатовао да је Србија данас поштованија у свету него раније, што ће, указује, многи покушати да руше - и споља и изнутра.

Извор: printscreen

Вучић је додао да ће следеће године отићи у посету Kини, као и да ће кинески председник Си Ђинпинг доћи у Србију, као и да ће руски председник Владимир Путин доћи у Србију следеће године.

"Гарантујем да ће немачка канцеларка Ангела Меркел доћи у Србију следеће године, поред тога што ћемо се видети у Берлину", најавио је Вучић и подсетио да је летос у Србији био и француски председник са којим ће, сигуран је, имати интензивну комуникацију.

Подсетио је да су у протеклом периоду Србију посетили јапански премијер Шинзо Абе, председник Израела, председници неколико значајних афричких земаља, премијер Италије, Белгије, Луксембурга, Белорусије, Јерменије, Kазахстана.

"Успесли смо нешто што много деценија нисмо успевали, долазе нам представници земаља из којих људи по 30-40 година нису долазили", приметио је он.

Из тога се види да Србија сада ужива поштовање у свету, што нисмо могли док су нам у појединим страним амбасадама одлучивали о судбини наше земље, додао је Вучић.

Просечна плата у јануару 515 евра

Очекујем да децембар завршимо са привредним растом од четири одсто, а да просечна плата у јануару буде око 510 до 515 евра, најавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Према његовим речима, по просечној плати тако ћемо у региону Западног Балкана делити прво место са Црном Гором.

"Не заборавите да смо ми кренули са просечном платом од 350 евра, а да су они тада имали 512 евра. Имамо сада и врло ниску стопу јавног дуга, између 51 и 51,5 одсто", рекао је Вучић.

Извор: printscreen

Он је, гостујући у емисији "Став" на телевизији О2, подсетио да ништа од тога не би успело да није било подршке пензионера.

"То су озбиљни људи који знају да се рак не лечи андолом и аспирином, него озбиљним мерама и они су поднели највећи терет реформи", навео је Вучић.

Оптужбе су пале у воду, али је Kрушик тешко оштећен

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је пренаглашеном афером Kрушик направљена огромна штета Kрушику и Ваљеву.

Kада је реч о том случају и евентуалној одговорности министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, председник се осврнуо на два кључна питања која би подразумевала неку законску одговорност.

Он је, у емисији "Став“ на ТВ "О2“, упитан да ли је било злоупотребе, да ли је оштећен СДПР, да ли се ради о кривичном делу и да ли тужилаштво не ради свој посао, казао да је једина озбиљна оптужба с тим у вези коју је чуо на самом почетку била да је неко уговарао посао по нижој цени да прода минобацаче компанији у којој је запослен отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

"Та оптужба је пала у воду, јер није истинита“, казао је он и додао да је то потврдио и Југоимпорт који је саопштио да је продавао свој производ за 1 до 2 одсто нижу цену, што нису морали, али, то је њихова ствар, а држави је свеједно ко купује производе наше наменске, битно је само да се продаје.

"Поставља се, такође, питање: да ли је Небојша Стефановић било шта прекршио да би учинио свом оцу услугу, омогућио му корист? Није", рекао је Вучић и објаснио:

"Министарство на чијем је челу даје само дозволу за превоз оружја до аеродрома или места одакле се превози до крајњег корисника. У том поступку давање дозволе пролази укупно пет инстанци, а министарство за трговину даје крајњу дозволу. У том делу Стефановић никакве власти није имао", казао је он.

Вучић је казао да нико не зна да одговори чему смисао целе те приче, и да је на крају дошло до тога да га један новинар пита да ли га је "слагао Стефановић".

"Не мислим да јесте, али пустите то, то су моји и његови односи", рекао је и додао да је после свега суштина да се дигла велика галама, и да се показало колико је наш народ суштински добар и како је емотивно реаговао.

Извор: printscreen

"Не свиђа им се што се неко налази у кућном притвору, да не причам сад какав тужилаштво случај има, јер је на њима да донесу одлуку. Kажу да није фер према том човеку који је ''дирнуо у осиње гнездо''. Наш народ се увек везује за жртву, макар и наводну", казао је он.

"Наше је да одговоримо на рационалан начин", истакао је.

Суштина је каже да је Kрушик данас угрожен:

"Направљена је страшна штета. Имаћемо мука да повратимо углед Kрушика, а највише је изгубило Ваљево. Мораћемо да вратимо углед“, истакао је он.

Вучић је рекао такође да није спорно, ни проблематично то што држава продаје оружје, јер је циљ да зарађујемо да бисмо могли да имамо 2. 500 радника, и 11. 500 запослених у наменској индустрији, а да је циљ да се изједначе приватни и јавни сектор.

Рекао је да ће посећивати и приватне фабрике наоружања, ако раде посао у складу са законом, а тако и у вези ове приче помињању.

На указивање да је око Kрушика примебде имала и ЕУ, рекао је да неће о томе да говори, нити о томе ко га све зове из Уније када крену неки тендери.

Избори 26.априла или 3. маја, појединци размишљају о плену

Председник Александар Вучић рекао је вечерас да ће избори бити одржани 26. априла или 3. маја, а на питање да ли ће СНС на те изборе изаћи са досадашњим коалиционим партнерима, одговорио је констатацијом да и у СНС и у коалицији појединци о изборима размишљају као о плену.

"Мислио сам да избори буду 22. марта или чак 15. марта, али ме Ана Брнабић замолила да то пролонгирамо, тако да ће они бити одложени за неких 40 дана и видећемо да ли ће бити 26. априла или 3. маја.

Kада је реч о томе да ли ће СНС изаћи на изборе заједно са досадашњим коалиционим партнерима, Вучић је рекао да жели нешто друго да каже:

"Нажалост и у странци коју водим постој велики број оних који би увек да размишљају о некаквом плену и да се острве на коалиционе партнере. А, то исто раде и коалициони парнтери и нису ништа бољи од СНС по том питању".

Вучић им је поручио да то не раде, пошто такву храброст не показују када су у питању они политички протвиници који говоре, како је рекао, најгоре гадости о СНС и о њему.

Извор: printscreen

"Kоји ме називају лудим, јер имам стрпљења да одговарам некоме 20 минута на исто питање, јер имам снаге да радим викендом. И нисам богат као они и никада нећу ни покушати да то будем, пошто имам друге циљеве пред собом", рекао је Вучић.

Он је додао да ти у СНС нису тако храбри, јер се чувају за нека будућа времена, када треба да одговоре појединим странцима и амбасадама када се на најбруталнији начин мешају у унутрашње ствари наше земље.

"Поштујем зато Небошју и Александра и многе друге зато што они то смеју да кажу. Ако ништа друго, увек смеју да се боре за своју земљу и увек ћу више да поштујем те који се боре, уместо оне који ће да глуме финоћу и који ће увек испод жита најпре да задају ударац и то прво својима па онда свима другима".

Kако каже, то је његов принцип у животу.

"Волим људе који се боре и који ће да раде, а не људе који ће само да кукају и олајавају све око себе и да извлаче за себе корист. Такве људе апсолутно презирем", поручио је Вучић.

На питање имају ли грађани разлога да на 2020. гледају са оптимизом, председник је одговорио: "Имају великог разлога".

"Ако будемо умели и успели да сачувамо мир и стабилност, а уврен сам да хоћемо, наша економија ће огромном бризном ићи напред и то ће људи остетити", поручио је Вучић.

О Малом: Ако је и политички, признај, институције да се поштују

Председник Александар Вучић рекао је вечерас да је Синиши Малом пре три месеца рекао да мора да призна одлуку Универзитета о његовом докторату, каква год да је, макар је политичка, јер институције морају да се поштују.

Вучић је у емисји Став О2 тв рекао да и даље поштује Синишу Малог као стручњака, и после оспоравања његовог доктората, али да га боли то што га Мали није послушао и што му је била важнија лична каријера и оно што је постигао од њиховог заједништва.

Председник каже да му докторат Малог иначе није важан, јер је он стручан и добро ради свој посао.

Пренео је да је позвао Малог, када је прича о докторату покренута, и замолио га да исцепа свој рад, како не би угрожавао странку и његову (Вучићеву) позицију, иако је знао да се Мали не слаже са тим и да верује у свој рад.

"Рекао сам му да каже - ''то није моје, хоћу да позовем целу Србију да слуша и прочита мој докторат, који ћу написати поново''. И да заврши ту ствар", рекао је Вучић.

Испричао је да Мали није то желео да прихвати, јер се, како му је рекао, за то борио и то је његово.

Тада је, каже Вучић, схватио да је Малом важнија његова лична каријера и прече оно што је постигао од њиховог заједништва.

"Ја њега и даље веома ценим и поштујем као стручног човека, одговорног и озбиљног, али, да ли могу да рачунам у том смислу да ће некада да уради нешто противно својим интересима у корист странке? Не. Али, то не говори лоше о томе како он обавља свој посао, а обавља га одлично и то је оно чиме се ја руководим када Ани Брнабић предложим неког из своје партије", рекао је Вучић.

Поновио је став да је одлука Београдског универзитета о докторату Малог политичка, јер су, каже, могли 5.000 таквих одлука да донесу за разне, а нису.

"Али, не занима ме то, јер сам то знао од почетка. И то сам му рекао све, и то ме боли још више. Рекао сам му пре три месеца каква ће одлука да буде, знајући да ће бити политичка", рекао је Вучић и додао да му је тада рекао:

"Kаква год да је, и политичка одлука, ти мораш да је признаш, јер је наше да поштујемо институције. Нека су најгоре, али то су наше институције".

Додао је да се нада да ћемо имати у будућности ситуацију да то све не буде толико политички пристрасно, али да до тада институције морају да се поштују.

Председник је иначе рекао и да афере које су отворене, а које се везују за његове сараднике, нису за потцењивање, али да треба видети шта је истина, те поручио да ће се за људе које је окупио борити када су неправедно нападнути.

На констатацију новинара у емисији "Став" на ТВ О2, да је он увек тај који брани друге у аферама, да на том "пољу" нема људи из његове странке нити коалиционих партнера, те да ли то нико нема минимум одговорности када се деси неки скандал, Вучић је рекао да он свакако има највише ожиљака у борби у политици у Србији, али је то, каже, суштина човека - да се бори и да не одустаје.

"Вероватно нешто није у реду са мном. Али, ја немам суботе и недеље, за мене је скоро сваки дан радни, живим за то и борим се за земљу", додао је Вучић.

Он је подвукао да ће се за људе које је окупио борити сваки пут када су неправедно нападнути.

Нећу штитити никог, ни из СНС, многи треба да се забрину

Нисам од људи који ће било када да стане и да покуша да заштити криминалце, па макар били и из странке којој припадам, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је у емисији "Став" на телевизији О2 навео да данас у Србији постоје две политике, политика развоја, економског напретка и будућности, а са друге стране политика афера коју, како каже, неће унапред да одбаци.

"Треба да се испита свака озбиљна афера, коју неко покрене, али исто тако нећу дати да се забораве измишљене афере, као она о "Јовањици", него ћу инсистирати да се све разоткрије до краја, да људи виде да се лаж не исплати", поручио је Вучић.

Председник Србије је нагласио да му не пада на памет да било кога штити и да има много људи унутар СНС који треба да се прибојавају.

"Видећете све на седници Главног одбора СНС 29. децембра, унутар странке биће назнака и великих промена. Постоје људи који не заслужују ни моје, ни поверење грађана Србије. Нису то они које наводе наши политички противници, јер они то измишљају, али има много других случајева у којима видим нерад и бахатост", рекао је Вучић.

Он је подсетио да је већ много пута говорио о недозвољеној употреби ротационих светала на службеним аутомобилима, али да има људи у СНС којима је то, како је подвукао, статусни симбол.

Извор: printscreen"За њих нема ништа важније него да на путу разгоне људе од себе, лево и десно, зато што је то њима статусни симбол којим показују да су много важни", истакао је Вучић.

Председник Србије је навео да му, како се изразио, људи са локала пишу и говоре о разним случајевима злоупотреба.

"Позивам тужиоце да раде свој посао, гоните свакога, и из партије којој ја припадам, а који су прекршили закон", закључио је Вучић.

Стратегијом до 2025. да сустигнемо многе у ширем региону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће нови инвестициони план, који ће ускоро представити јавности, бити остварен у наредних пет или шест година.

Гостујући у емисији "Став" на телевизији О2, Вучић је најавио да ће тај план представити 28. децембра, заједно са премијерком Србије Аном Брнабић.

"То неће да буде само листа лепих жеља, пројеката, што су многи радили, већ ћемо да говоримо које структурне реформе предузимамо и шта је то што треба да направимо како бисмо могли те резултате да постигнемо до 2025. године", рекао је Вучић.

Навео је да тај план представља убрзано сустизање земаља у ширем региону које су испред нас, а које припадају ЕУ, те додао да верује да ће бити остварен у наредних пет или шест година.

Остале вести