Не секирајте се због блокаде РТС

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом блокаде РТС-а од стране Савеза за Србију, да не верује да једна мала група људи може да помисли да насиљем може да изазове нешто озбиљније.

Извор: РТВ Пинк

"Немојте да се секирате за блокаду РТС-а. Гарантујем да нико неће бити угрожен, да ћемо у складу са законом да поступамо, нити има било каквих опасности. Сачуваћемо све што је потребно да се сачува", рекао је Вучић новинарима на заједничкој прес конференцији са француском министарком одбране.

Вучић је додао да ће се гледати да се не примењује никаква сила, чак ни у складу са законом.

"Верујем да ће све да прође демократски. Србија је демократска земља. Не верујем да једна мала група људи може да помисли да нешто озбиљније може да изазове насиљем", рекао је Вучић.

"Не секирајте се, идите на посао слободно", рекао је Вучић новинарки РТС-а.

Вучић уверен да Макрон неће заборавити Србију

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је, када је реч о новој методологији у процесу проширења ЕУ, коју је иницирала Француска, на Србији да сачека, а да је уверен да француски председник Емануел Макрон неће Србију ни заборавити, ни оставити усамљену.

Вучић је рекао да је током посете Паризу у два наврата разговарао са Макроном, који му је пренео француске разлоге зашто та земља тражи промене у методологији, те истакао да смо ми у томе видели много шанси за Србију.

"Али, која методологија ће бити прихваћена. Стигао је и други предлог Италијана, Пољака, других из Вишеградске групе, Аустрије. На нама је да сачекамо, да радимо свој посао", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после састанка са француском министарком одбране.

Вучић је истакао да има поверења у Макрона и да је уверен да француски председник Србију неће заборавити, ни оставити усамљену.

Председник Србије Александар Вучић са министарком одбране Француске Флоранс Парли.
Извор: Танјуг

"А, сад да изигравам баба Вангу и да нагађам шта ће да буде за пола године, годину.", приметио је Вучић и истакао да ће фокус ЕУ сада бити на Брегзиту и да сада "нема теорије" да се Унија бави било чим другим док се Брегзит не завршти и док не направе споразуме у различитим сферама од трговине до одбране и безбедности.

Председник је рекао да Србија наставља да ради свој посао, те да у том смислу развијамо билатералне односе са Француском на најбољи начин и спроводи реформе.

"То је важно, а шта ће да буде. Оно што не можете да промените, не секирајте се због тога. Да ми радимо оно што можемо да променимо", рекао је Вучић.

Остале вести