Хвала Италији на континуираној подршци

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, који му је пренео поздраве председника Серђа Матареле и уручио његову новогодишњу честитку са најбољим жељама за мир, напредак и срећу наше земље.

Амбасадор Ло Кашо је рекао да се Италија снажно залаже за проширење Европске уније и подржава европски пут Србије, као и то да је предстојећа посета италијанског министра за европске послове управо израз те подршке. Он је нагласио да је Италија једна од шеснаест чланица ЕУ потписница писма Европској комисији, у коме се истиче да су европске интеграције најбољи начин да се остваре трајна стабилност и безбедност Западног Балкана.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Републике Италије Карлом Ло Кашом.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Италије евроинтеграцијама Србије. Он је у исто време изразио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција значајан за мир и стабилност у региону. Председник Вучић је нагласио да ће Србија, са истим циљем - регионалне стабилности, наставити да промовише политику мира и сарадње. С тим у вези, упознао је амбасадора Ло Каша са иницијативом за примену четири слободе - кретања људи, робе, услуга и капитала - на Западном Балкану. Амбасадор Ло Кашо је рекао да је та иницијатива значајна за регион.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Републике Италије Карлом Ло Кашом.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су се сагласили да су задовољни нивоом билатералних односа Србије и Италије, уз закључак да постоји простор за јачање економске сарадње. Амбасадор Ло Кашо је рекао да је приметно све веће интересовање малих и средњих предузећа из Италије за пословање у Србији, што је одраз све боље економске ситуације у нашој земљи.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадором Републике Италије Карлом Ло Кашом.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је рекао да је уверен да ће Влада Србије ускоро да донесе одлуку о помоћи италијанској регији Венето за отклањање последица недавних катастрофалних поплава у Венецији.

Остале вести