Нећемо да гледамо у мете, већ у будућност

Најновије
Извор: Танјуг

Нећемо да гледамо у мете, већ у будућност, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању радова на изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница и истакао да ће се већ за три и по године стизати за само сат времена од Београда до Дрине.

Извор: ТВ Пинк

 "Направили смо разлику између ''нишањења'' и повезивања, између мржње и пријатељства и рада, између насиља и елементарне пристојности", поручио је Вучић.

Нагласио је да они који граде путеве, фабрике и болнице и друго никога не мрзе већ воле све људе, пошто раде за све људе.

"То је наша политика и наш одговор једини који ћемо да имамо, јер знамо да је оних који мрзе ипак много мање него оних који хоће пристојну Србију. Уверен сам да ћемо сваку мржњу превладати и да ћемо много тога умети и успети да изградимо и ту нема стајања. Ми нећемо гледамо у мете, хоћемо да гледамо у будућност", поручио је председник Србије.

Kаже да никада раније, као данас, није имао прилику да потпише у једном дану важан уговор, за Моравски коридор, као и да отвори припремљене радове за ауто-пут.

"То говори колико се Србија мења и колико напредујемо и колико се мењамо и верујемо у сопствене могућности и колико смо успели да уредимо јавне финансије. Поносан сам на Србију", нагласио је Вучић.

Kаже да су пре пет година, када је све почињало, пред Србијом била два пута: један да се правимо луди и да постанемо богати и обезбедимо себе као они пре нас који нису ништа урадили за своју земљу и други пут којим нико пре није кренуо.

Председник Србије Александар Вучић на почетку изградњи ауто-пута Рума-Шабац-Лозница.
Извор: Танјуг

Ова власт је, додаје, изабрала да направи разлику и да много уради односно изабрала је оно што је теже и за шта је потребно много зноја, труда и посвећености.

"И плус морате да трпите неистине, лажи, да падате и да се борите за земљу како би била успешнија".

Вучић каже да ће већ за десетак дана бити отворен ауто-пут од Сурчина до Обреновца, да ће ускоро уследити и почетак радова на Моравском коридору, затим радова за градњу ауто-пута Ниш - Мердаре, деонице ка Црној Гори, али и нових болница, школа.

На ауто-путевима се заснивају, како је рекао, развој, раст и боља, лепша и уређенија Србија.

Захвалио је председнику Азербејџана Илхаму Алијеву на свему што чини за пријатељство Србије и те земље.

Вучић је приметио да је када је био потпредседник владе успешно решавао проблеме са Азвиртом на изградњи ауто-пута Љиг - Прељина и да су они закаснили само месец дана.

"Имаћете ауто-пут и брзу саобраћајницу на време и изграђену врхунским квалитетом", поручио је Вучић грађанима тог дела Србије.

Навео је да ауто-пут значи више инвеститора и да ће довести још инвеститора у Шабац и Лозницу и додао да они долазе када имају ауто-путеве.

Председник каже да наша земља сада изгледа другачије и да ће бити много боље повезана када буду направљени моравски и сремско-мачвански коридор.

Председник Србије Александар Вучић на почетку изградњи ауто-пута Рума-Шабац-Лозница.
Извор: Танјуг

Kако је рекао, много брже ће се стизати до Рађевине и Подриња, као и до Републике Српске и БиХ.

"Да ли смо од Сурчина до Обреновца ми сами направили ауто-пут, до Чачка и Пожеге, затим источни крак Kоридора 10 и ауто-пут кроз Грделицу на југу и друго", запитао је Вучић истакао да је то резултат рада ове генерације.

Додао је да се никада у Србији ништа слично није радило када је реч о изградњи ауто-путева.

Живело пријатељство и братство српског и азербејџанског народа, рекао је Вучић и поручио да ће Азвирт имати још много посла у Србији.

Новинарима је рекао да ће се код Шапца налазити велики мост преко Саве дуг 1.327 метара и да ће се онда наставити пут од 55 километара од Шапца до Лознице.

Изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница почела је данас код Шапца, где ће се градити нови мост на Сави.

Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 километара, а процењена вредност реализације овог пројекта је 467,5 милиона евра.

Изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту, с обзиром да је реч о пројекту који је важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине, али и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

Траса будућег државног пута ИБ реда је утврђена на основу генералног пројекта, плана подручја посебне намене и усаглашавања са представницима локалне самоуправе.

Пројекат је подељен на три деонице: деоница 1 ауто-пут Рума - Шабац дужине 21,14 километара, деоница 2 мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и деоница 3 брза саобраћајница Шабац-Лозница дужине 54,58 километара.

Председник Србије Александар Вучић на почетку изградњи ауто-пута Рума-Шабац-Лозница.
Извор: Танјуг

Радови на том пројекту почеће на деоници 2.

Нов пут спојиће Сремски и Мачвански округ и решити вишегодишње проблеме становништва, али и захтеве привреде тог краја.

На правцу од Шапца ка Руми, кроз Kленак, Платичево, Хртковце и Јарак, прође дневно и до 15.000 возила.

Ауто-пут ће се градити од Руме до леве обале Саве и села Kленак у дужини од 21,14 километара.

Са десне обале Саве градиће се брза саобраћајница која ће бити дуга око 55 километара.

Спајаће их нови мост на Сави који ће бити дуг више од 1.300 метара.

Радови почињу на обали Саве, где ће се на три хектара налазити база и пункт за будуће радове.

Ускоро реконструкција пруге Ваљево-Врбница

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас ће ускоро почети реконструкција пруге Ваљево-Врбница, чиме ће, рекао је, читаво Подриње бити спојено и са Златиборским округом и са Црном Гором.

Одговорајући на питање новинара о пројектима у Лозници, рекао је да се у том крају много тога променило и да то може да се осети.

"Важно је да Лозницу спојимо са Ваљевом. Ускоро ћемо да кренемо да радимо пругу Ваљево-Врбница, да тиме спојимо читаво Подриње и са Златиборским округом и са Црном Гором", рекао је Вучић.

Истакао је да изградња тог пута много значи јер ће, уверен је, када радови буду завршени, доћи и трећа и четврта велика фабрика у тај крај Србије.

Вучић је навео да ће бити завршена и болница чија је изградња, додао је, стала 1987. године.

"Три одељења се завршавају, али мора то да иде брже", рекао је Вучић и навео да увек може боље и брже, али да људи виде да се ради.

Навео је да је урађено много, али да има још много планова и додао да ће и Гучево постати туристички неупоредиво атрактивније.

Остале вести